Wyciszenie Quada
- Krzysztof Wronowski
-
niszczy słuch -tak na pewno, mi po weekendzie na krosówce jeszcze przez połowe tygodnia słabo słyszę. co do niebezpieczeństwa na winklach prędkości itd, na motorze/quadzie zawsze jest za szybko ile bys nie jechał - takie zabawki,,, - przy 40km/h sie zabijesz, ja mam zasade że idę na 100% swoich możliwości - ma być fun. no i wole żeby mnie słyszeli (mimo że lubie ciszę) oczywiście bez perwersji jakis sportowych tłumików które nic nie dają. seryjne tłumiki naturalnie sie wypalają i stają się głośne, można coś jedynie delikatnie dłubnąć.. wrogów i tak będzie coraz wiecej bo coraz wiecej debili jeżdzi - trzeba się wynieść na ukraine wkrótce, środowisko sobie poradzi, środowisko ma problem z hutami/elektrocieplowanimi/zakł chemicznymi, a nie kilkoma quadami które są na juz na wtrysku i katalizatorzeKrzysztof Wronowski
Niestety Głupi pomysł to gigantyczny hałas produkowany przez sportowe tłumiki w lesie i na szutrach przebiegających często przez siedliska ludzkie.
Głośny wydech - tylko na tor !
pozdr
Ostatnio zmieniony sob 12 sty, 2008 przez robertyamaha, łącznie zmieniany 1 raz.
Również bardzo chciałem wyciszyć swojego G700, dość długo szukałem i znalazłem to:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Benz-Sil ... 0152376850
New Benz Silent Rider Exhaust for Yamaha 700 Grizzly 2007.
Muffler reduces exhaust noise by 60%!
No Loss of power or performance.
Attaches to stock muffler.
Heat shield, turndown pipe included.
14 Gauge aluminized steel.
Includes bolt on adapter - no welding required.
US Forestry approved spark arrestor.
Brand new 1st quality.
We are authorized Benz dealers!
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Benz-Sil ... 0152376850
New Benz Silent Rider Exhaust for Yamaha 700 Grizzly 2007.
Muffler reduces exhaust noise by 60%!
No Loss of power or performance.
Attaches to stock muffler.
Heat shield, turndown pipe included.
14 Gauge aluminized steel.
Includes bolt on adapter - no welding required.
US Forestry approved spark arrestor.
Brand new 1st quality.
We are authorized Benz dealers!
-
- Kontakt:
Zrób sobie fajke do wydechu . To będzie najtańszy koszt i najmniej roboty. Panowie quad musi być cichy żeby nikt nas nie zezwał i z widłami nie gonił. Głośny motor czy quad wkurza ludzi a oni bardzo nie lubią być wkurzani taka prawda niestety.
[size=75]"Kiedy jadę w błocie nikt mnie nie pokona". W Płocku najlepsze tereny. Polecam! Ale tylko jak masz cichy tłumik ;)[/size]
-
- Quad:: yamaha
Re: Wyciszenie Quada
witam, mam pty czy ten dodatkowy tłumik jest przelotowy ? oraz jak odczuwasz spadek mocy?