Najlepsze zdjęcia OffRoadowe
-
Panowie !
a zwlaszcza kolego Wronowski
Bardzo mi milo, ze zdjecie mojego autorstwa sie podoba, ale:
- kultura wymaga, zeby najpierw zapytac autora czy pozwoli na wykorzystanie (docenienie) jego pracy tym miejscu, lub chociaz poinformowanie go o takim konkursie (?). Najpewniej chetnie pokazalbym ta fotke w tym miejscu.
- na skanie ktory przyslal mi kolega (godz 22:38) nie widac podpisu odnosnie zdjecia ktory dodales pozniej (!)
- nazwa pliku "Pezet w myjni" nie mowi nic (zwlaszcza o autorze) i nie moze byc traktowana jako element, ktory zalatwia wszelki prawa autorskie. Z calym szacunkiem dla Pezeta, zdjecia nie wykonal sobie sam dlatego kolejny raz jestes w bledzie twierdzac, ze to wlasnie on moze otrzymac nagrode. Swoja droga ciekawy jestem jaka ??
- napisales "Prawo autorskie jednoznacznie stanowi o wykorzystywaniu własności intelektualnej , nie zabrania jednak publikacji do celów edukacyjnych i niekomercyjnych bez zgody autora. " Proponuje, zebys porozmawial na ten temat z prawnikami Gazety Wyborczej, poniewaz zdjecie znajduje sie w AGENCJA.GAZETA.PL i w zadnym wypadku nie moze byc wykorzystywane w sposob jaki Ty to zrobiles ! Proponuje zastanowic sie nad ta kwestia, zanim bedzie zbyt pozno...
Pozdrawiam !
a zwlaszcza kolego Wronowski
Bardzo mi milo, ze zdjecie mojego autorstwa sie podoba, ale:
- kultura wymaga, zeby najpierw zapytac autora czy pozwoli na wykorzystanie (docenienie) jego pracy tym miejscu, lub chociaz poinformowanie go o takim konkursie (?). Najpewniej chetnie pokazalbym ta fotke w tym miejscu.
- na skanie ktory przyslal mi kolega (godz 22:38) nie widac podpisu odnosnie zdjecia ktory dodales pozniej (!)
- nazwa pliku "Pezet w myjni" nie mowi nic (zwlaszcza o autorze) i nie moze byc traktowana jako element, ktory zalatwia wszelki prawa autorskie. Z calym szacunkiem dla Pezeta, zdjecia nie wykonal sobie sam dlatego kolejny raz jestes w bledzie twierdzac, ze to wlasnie on moze otrzymac nagrode. Swoja droga ciekawy jestem jaka ??
- napisales "Prawo autorskie jednoznacznie stanowi o wykorzystywaniu własności intelektualnej , nie zabrania jednak publikacji do celów edukacyjnych i niekomercyjnych bez zgody autora. " Proponuje, zebys porozmawial na ten temat z prawnikami Gazety Wyborczej, poniewaz zdjecie znajduje sie w AGENCJA.GAZETA.PL i w zadnym wypadku nie moze byc wykorzystywane w sposob jaki Ty to zrobiles ! Proponuje zastanowic sie nad ta kwestia, zanim bedzie zbyt pozno...
Pozdrawiam !
Pawel foto, fajna fotki porobiłes owszem:)
Ja rowniez kiedys dokładnie ta sama fotke uzyłem na forum do podobnego celu.
Nawet nie wiedziałem czyja ona jest. Soory.
Moje zdjecia z zupelnie innych imprez tez kraza po sieci, a takze gazetach i jest mi miło ze ktos je docenił. Nie robiłem nigdy z tego problemu.
Zreszta tak robi setki userów. Pomyslmy ile jest fotek na forach znalezionych gdzies w necie i to bez podpisu.
Fajnie ze Paweł foto dolaczyłes do nas dzisiaj, ale szkoda ze akurat w takich okolicznosciach.
Ja rowniez kiedys dokładnie ta sama fotke uzyłem na forum do podobnego celu.
Nawet nie wiedziałem czyja ona jest. Soory.
Moje zdjecia z zupelnie innych imprez tez kraza po sieci, a takze gazetach i jest mi miło ze ktos je docenił. Nie robiłem nigdy z tego problemu.
Zreszta tak robi setki userów. Pomyslmy ile jest fotek na forach znalezionych gdzies w necie i to bez podpisu.
Fajnie ze Paweł foto dolaczyłes do nas dzisiaj, ale szkoda ze akurat w takich okolicznosciach.
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK
- Krzysztof Wronowski
Panie Pawle , oczwiście zgadzam się z Panem , jeśli w/g Pana moje działania z udziałem Pańskiego zdjęcia nie powinny mieć miejsca uznaję Pana wolę i zdjęcie usuwam.
Po rozpętaniu "afery zdjęciowej" przez klegę Areckiego umieściłem podpis pod fotką i napisałem maile do Pana i kolegi PZ-ta o zgodę na publikację:
do pana PZ:
Witam , by zarazić klimatem Offroadu samochodowego quadziarzy umieściłem Twoje zdjęcie w wątku http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?p=19904#19904 , jeżeli masz coś przeciwko temu napisz, to je usunę.
Pozdrawiam Krzysiek Wronowski
oraz do Pana:
Witam Pawle , pozwoliłem sobie zamieścić Twoją fotę na forum quadzikowym by oddać klimat offroadu samochodowego , jeżeli masz coś przeciwko temu odpisz , w razie czego usunę fotkę , pozdrawiam Krzysiek Wronowski
http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?p=19867#19867
otrzymałem jedynie odpowiedź od Pana PZ:
"Ja do tego zdjęcia NIC nie mam - bo nie moje
Pytać trzeba autora.
Z tego co wiem, to on zdjęcia wrzuca do agencji (która staje się właścicielem), Więc jak to jest z prawami, to nie wiem.
Pozdrawiam
piotr"
Wobec jasnej opini wobec faktu zamieszczenia tego zdjęcia postanowiłem je usunąć. Jescze raz przepraszam za zaistniałą sytuację osoby bezpośrednio zainteresowane.
Jedno mnie natomiast bardzo zastanawia poza kwestią bezdyskusyjną:
Po rozpętaniu "afery zdjęciowej" przez klegę Areckiego umieściłem podpis pod fotką i napisałem maile do Pana i kolegi PZ-ta o zgodę na publikację:
do pana PZ:
Witam , by zarazić klimatem Offroadu samochodowego quadziarzy umieściłem Twoje zdjęcie w wątku http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?p=19904#19904 , jeżeli masz coś przeciwko temu napisz, to je usunę.
Pozdrawiam Krzysiek Wronowski
oraz do Pana:
Witam Pawle , pozwoliłem sobie zamieścić Twoją fotę na forum quadzikowym by oddać klimat offroadu samochodowego , jeżeli masz coś przeciwko temu odpisz , w razie czego usunę fotkę , pozdrawiam Krzysiek Wronowski
http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?p=19867#19867
otrzymałem jedynie odpowiedź od Pana PZ:
"Ja do tego zdjęcia NIC nie mam - bo nie moje
Pytać trzeba autora.
Z tego co wiem, to on zdjęcia wrzuca do agencji (która staje się właścicielem), Więc jak to jest z prawami, to nie wiem.
Pozdrawiam
piotr"
Wobec jasnej opini wobec faktu zamieszczenia tego zdjęcia postanowiłem je usunąć. Jescze raz przepraszam za zaistniałą sytuację osoby bezpośrednio zainteresowane.
Jedno mnie natomiast bardzo zastanawia poza kwestią bezdyskusyjną:
Kolega Arecki swojego posta napisał o 22.39 , aaale to na pewno przypadek , on nie jest zdolny do podkładania świni, a już na pewno nie jest skarżypytą- na skanie ktory przyslal mi kolega (godz 22:38) nie widac podpisu odnosnie zdjecia ktory dodales pozniej (!)
3fun - bo quady są naszą pasją
Myślę że spór trzeba zażegnać poprzez dostosowywanie się do postu:
Pozdrawiam
Kamilquad
. Jeżeli autor nie chce swojego zdjęcia w konkursie to nieee!!!!! Pamiętajcie nic na siłę.pawel foto pisze:- kultura wymaga, zeby najpierw zapytac autora czy pozwoli na wykorzystanie (docenienie) jego pracy tym miejscu, lub chociaz poinformowanie go o takim konkursie (?). Najpewniej chetnie pokazalbym ta fotke w tym miejscu.
Pozdrawiam
Kamilquad
rozumiem tylko tych którzy też jezdzą na quadach
-
Panie Krzysztofie,
jak napisalem Adminowi bedzie mi bardzo milo, jezeli to zdjecie nadal pozostanie w tym watku.
Nie pisalem nic na temat jego usuniecia. Nie przeszkadza mi fakt, ze krazy ono w internecie. Faktycznie wyslal Pan do mnie maila 14 minut po polnocy dlatego przepraszam, ze oskarzylem Pana o brak informacji. Jak mozna bylo sie domyslic wysylajac mail na skrzynke sluzbowa zdjecie nie jest tylko moja wlasnosca. Mam zal, ze dowiedzialem sie o tym po umieszczeniu fotografii w tym watku i to bez podania autora na poczatku. Nie byloby problemu gdybym najpierw wyrazil zgode a nie odwrotnie, czyli zostal grzecznie poinformowany o tym fakcie. Nie mam w zwyczaju sprawdzac maila co godzine w dzien i w nocy i tym bardziej nie rozumiem skad u Pana ten pospiech.
Zycze milego dnia i pozdrawiam !
jak napisalem Adminowi bedzie mi bardzo milo, jezeli to zdjecie nadal pozostanie w tym watku.
Nie pisalem nic na temat jego usuniecia. Nie przeszkadza mi fakt, ze krazy ono w internecie. Faktycznie wyslal Pan do mnie maila 14 minut po polnocy dlatego przepraszam, ze oskarzylem Pana o brak informacji. Jak mozna bylo sie domyslic wysylajac mail na skrzynke sluzbowa zdjecie nie jest tylko moja wlasnosca. Mam zal, ze dowiedzialem sie o tym po umieszczeniu fotografii w tym watku i to bez podania autora na poczatku. Nie byloby problemu gdybym najpierw wyrazil zgode a nie odwrotnie, czyli zostal grzecznie poinformowany o tym fakcie. Nie mam w zwyczaju sprawdzac maila co godzine w dzien i w nocy i tym bardziej nie rozumiem skad u Pana ten pospiech.
Najchetniej pozostawilbym umieszczenie tego cytatu w Pana wypowiedzi "bez komentarza". Widze jednak, ze bardzo Panu zalezy aby koledze Areckiemu "dolozyc" przy kazdej mozliwej okazji. Nie wiem dlaczego miedzy Wami jest akurat taka sytuacja i nie zamierzam w ten temat wchodzic. Dla Pana informacji, skan z postem otrzymalem od innej osoby, a kolegi Areckiego nie znam i o tym, ze istnieje dowiedzialem sie z tego watku !Krzysztof WronowskiKolega Arecki swojego posta napisał o 22.39 , aaale to na pewno przypadek , on nie jest zdolny do podkładania świni, a już na pewno nie jest skarżypytą- na skanie ktory przyslal mi kolega (godz 22:38) nie widac podpisu odnosnie zdjecia ktory dodales pozniej (!)
Zycze milego dnia i pozdrawiam !
Ostatnio zmieniony śr 30 sty, 2008 przez pawel foto, łącznie zmieniany 1 raz.
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Koledzy
Posty nie związane bespośrednio ze zdjęciami przeniosłem tutaj:
http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?t=2103
Pozdrawiam
Posty nie związane bespośrednio ze zdjęciami przeniosłem tutaj:
http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?t=2103
Pozdrawiam
- prezziguzzi
- Kontakt:
- Krzysztof Wronowski
Wszelkie odpowiedzi dotyczące publikacji znajdziesz tu: http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?t=2099
3fun - bo quady są naszą pasją
Uźyje mojego czarnego konia który zawsze wygrywa - trochę trąci padliną, ale nikt nie powie, że jest zły. Offroad w czystej postaci:
Pierwsze zdjęce z netu:
Sahara Południowa Maroko - zbiory własne:
Pierwsze zdjęcie Góry Atlasu Wysokiego 2300 mnpm ten ludzik to ja:
Jezioro Iriki przez 60 lat nie padał deszcz, na dole karłowata denna rośliność:
Pierwsze zdjęce z netu:
Sahara Południowa Maroko - zbiory własne:
Pierwsze zdjęcie Góry Atlasu Wysokiego 2300 mnpm ten ludzik to ja:
Jezioro Iriki przez 60 lat nie padał deszcz, na dole karłowata denna rośliność:
KINGSAJZ dla każdego!!!!