Najlepsze zdjęcia OffRoadowe

Tutaj możecie napisać wszystko co nie jest związane z quadami...
pawel foto

Post autor: pawel foto » śr 30 sty, 2008

Panowie !
a zwlaszcza kolego Wronowski

Bardzo mi milo, ze zdjecie mojego autorstwa sie podoba, ale:
- kultura wymaga, zeby najpierw zapytac autora czy pozwoli na wykorzystanie (docenienie) jego pracy tym miejscu, lub chociaz poinformowanie go o takim konkursie (?). Najpewniej chetnie pokazalbym ta fotke w tym miejscu.
- na skanie ktory przyslal mi kolega (godz 22:38) nie widac podpisu odnosnie zdjecia ktory dodales pozniej (!)
- nazwa pliku "Pezet w myjni" nie mowi nic (zwlaszcza o autorze) i nie moze byc traktowana jako element, ktory zalatwia wszelki prawa autorskie. Z calym szacunkiem dla Pezeta, zdjecia nie wykonal sobie sam dlatego kolejny raz jestes w bledzie twierdzac, ze to wlasnie on moze otrzymac nagrode. Swoja droga ciekawy jestem jaka ??
- napisales "Prawo autorskie jednoznacznie stanowi o wykorzystywaniu własności intelektualnej , nie zabrania jednak publikacji do celów edukacyjnych i niekomercyjnych bez zgody autora. " Proponuje, zebys porozmawial na ten temat z prawnikami Gazety Wyborczej, poniewaz zdjecie znajduje sie w AGENCJA.GAZETA.PL i w zadnym wypadku nie moze byc wykorzystywane w sposob jaki Ty to zrobiles ! Proponuje zastanowic sie nad ta kwestia, zanim bedzie zbyt pozno...

Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » śr 30 sty, 2008

Pawel foto, fajna fotki porobiłes owszem:)

Ja rowniez kiedys dokładnie ta sama fotke uzyłem na forum do podobnego celu.
Nawet nie wiedziałem czyja ona jest. Soory.

Moje zdjecia z zupelnie innych imprez tez kraza po sieci, a takze gazetach i jest mi miło ze ktos je docenił. Nie robiłem nigdy z tego problemu.

Zreszta tak robi setki userów. Pomyslmy ile jest fotek na forach znalezionych gdzies w necie i to bez podpisu.

Fajnie ze Paweł foto dolaczyłes do nas dzisiaj, ale szkoda ze akurat w takich okolicznosciach.
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » śr 30 sty, 2008

Panie Pawle , oczwiście zgadzam się z Panem , jeśli w/g Pana moje działania z udziałem Pańskiego zdjęcia nie powinny mieć miejsca uznaję Pana wolę i zdjęcie usuwam.

Po rozpętaniu "afery zdjęciowej" przez klegę Areckiego umieściłem podpis pod fotką i napisałem maile do Pana i kolegi PZ-ta o zgodę na publikację:

do pana PZ:

Witam , by zarazić klimatem Offroadu samochodowego quadziarzy umieściłem Twoje zdjęcie w wątku http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?p=19904#19904 , jeżeli masz coś przeciwko temu napisz, to je usunę.

Pozdrawiam Krzysiek Wronowski

oraz do Pana:

Witam Pawle , pozwoliłem sobie zamieścić Twoją fotę na forum quadzikowym by oddać klimat offroadu samochodowego , jeżeli masz coś przeciwko temu odpisz , w razie czego usunę fotkę , pozdrawiam Krzysiek Wronowski

http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?p=19867#19867

otrzymałem jedynie odpowiedź od Pana PZ:

"Ja do tego zdjęcia NIC nie mam - bo nie moje :)

Pytać trzeba autora.
Z tego co wiem, to on zdjęcia wrzuca do agencji (która staje się właścicielem), Więc jak to jest z prawami, to nie wiem.

Pozdrawiam
piotr
"

Wobec jasnej opini wobec faktu zamieszczenia tego zdjęcia postanowiłem je usunąć. Jescze raz przepraszam za zaistniałą sytuację osoby bezpośrednio zainteresowane.

Jedno mnie natomiast bardzo zastanawia poza kwestią bezdyskusyjną:
- na skanie ktory przyslal mi kolega (godz 22:38) nie widac podpisu odnosnie zdjecia ktory dodales pozniej (!)
Kolega Arecki swojego posta napisał o 22.39 :) , aaale to na pewno przypadek , on nie jest zdolny do podkładania świni, a już na pewno nie jest skarżypytą :)
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
kamilquad

Post autor: kamilquad » śr 30 sty, 2008

Myślę że spór trzeba zażegnać poprzez dostosowywanie się do postu:
pawel foto pisze:- kultura wymaga, zeby najpierw zapytac autora czy pozwoli na wykorzystanie (docenienie) jego pracy tym miejscu, lub chociaz poinformowanie go o takim konkursie (?). Najpewniej chetnie pokazalbym ta fotke w tym miejscu.
. Jeżeli autor nie chce swojego zdjęcia w konkursie to nieee!!!!! Pamiętajcie nic na siłę. :roll:

Pozdrawiam
Kamilquad
rozumiem tylko tych którzy też jezdzą na quadach

pawel foto

Post autor: pawel foto » śr 30 sty, 2008

Panie Krzysztofie,

jak napisalem Adminowi bedzie mi bardzo milo, jezeli to zdjecie nadal pozostanie w tym watku.

Nie pisalem nic na temat jego usuniecia. Nie przeszkadza mi fakt, ze krazy ono w internecie. Faktycznie wyslal Pan do mnie maila 14 minut po polnocy dlatego przepraszam, ze oskarzylem Pana o brak informacji. Jak mozna bylo sie domyslic wysylajac mail na skrzynke sluzbowa zdjecie nie jest tylko moja wlasnosca. Mam zal, ze dowiedzialem sie o tym po umieszczeniu fotografii w tym watku i to bez podania autora na poczatku. Nie byloby problemu gdybym najpierw wyrazil zgode a nie odwrotnie, czyli zostal grzecznie poinformowany o tym fakcie. Nie mam w zwyczaju sprawdzac maila co godzine w dzien i w nocy i tym bardziej nie rozumiem skad u Pana ten pospiech.

Krzysztof Wronowski
Kolega Arecki swojego posta napisał o 22.39 :) , aaale to na pewno przypadek , on nie jest zdolny do podkładania świni, a już na pewno nie jest skarżypytą :)
Najchetniej pozostawilbym umieszczenie tego cytatu w Pana wypowiedzi "bez komentarza". Widze jednak, ze bardzo Panu zalezy aby koledze Areckiemu "dolozyc" przy kazdej mozliwej okazji. Nie wiem dlaczego miedzy Wami jest akurat taka sytuacja i nie zamierzam w ten temat wchodzic. Dla Pana informacji, skan z postem otrzymalem od innej osoby, a kolegi Areckiego nie znam i o tym, ze istnieje dowiedzialem sie z tego watku !

Zycze milego dnia i pozdrawiam !
Ostatnio zmieniony śr 30 sty, 2008 przez pawel foto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: mesel » śr 30 sty, 2008

Koledzy

Posty nie związane bespośrednio ze zdjęciami przeniosłem tutaj:

http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?t=2103

Pozdrawiam

Seba
Kontakt:

Post autor: Seba » śr 30 sty, 2008

To można umieszczac te zdjęcia czy nie?? bo sie trochę już pogubiłem. oczywiście własnego autorstwa

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » śr 30 sty, 2008

no pewnie :D
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » śr 30 sty, 2008

Wszelkie odpowiedzi dotyczące publikacji znajdziesz tu: http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?t=2099
3fun - bo quady są naszą pasją

shelton

Post autor: shelton » śr 30 sty, 2008

Uźyje mojego czarnego konia który zawsze wygrywa - trochę trąci padliną, ale nikt nie powie, że jest zły. Offroad w czystej postaci:

Pierwsze zdjęce z netu:

Obrazek

Sahara Południowa Maroko - zbiory własne:

Pierwsze zdjęcie Góry Atlasu Wysokiego 2300 mnpm ten ludzik to ja:

Obrazek

Jezioro Iriki przez 60 lat nie padał deszcz, na dole karłowata denna rośliność:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
KINGSAJZ dla każdego!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na luzie”