Quadziki a sprawy motoryzacyje czyli auta i my
Miałem land cruisera 120 z tylnym zawieszeniem pneumatycznym.Dwa razy było wymieniane na gwarancji.Tył co 30000tys km szedł do góry i czułeś się jakbyś siedział na kobyle.Po drugiej wymianie sprzedałem a facet który ją kupił ma teraz problem wymiana około 15000 zł.A auto wygląda śmiesznie tył stoi na maxa do góry.Tak więc była to moja pierwsza i ostatnia przygoda z Toyota car company.
Hehe nie wszytko się da zrobić w ASO. Jak pojechałem z przekładką (kolejnego już) silnika w mojej T do ASO to pan zrobił i pytał mnie o szczegóły techniczne silnika po czym zawołał mechanika który zrobił Hehe Więc poprosiłem ich o shcematy elektryczne. Oczywiście reakcją było Po czym poprosiłem o ile to możliwe o shematy elektryczne wiązek i coś tam sobie wybrałem
Ale fajnie było ujrzeć minę gości
Wcześniej tez mieli zagwozdkę jak im się model silnika z budy nie zgadzał z silnikiem aktualnie zainstalowanym Mechanik kręcił się wokół jakby fatamorganę zobaczył Później zawołał kumpli i wszyscy przyglądali się pierwszemu swapowi jaki zawitał do ich salonu Kolejna przekładka to juz zupełnie czarna magia dla nich. Nawet oznaczeń silnika nie znali
Taka ciekawostka zupełnie offtopic
Ale fajnie było ujrzeć minę gości
Wcześniej tez mieli zagwozdkę jak im się model silnika z budy nie zgadzał z silnikiem aktualnie zainstalowanym Mechanik kręcił się wokół jakby fatamorganę zobaczył Później zawołał kumpli i wszyscy przyglądali się pierwszemu swapowi jaki zawitał do ich salonu Kolejna przekładka to juz zupełnie czarna magia dla nich. Nawet oznaczeń silnika nie znali
Taka ciekawostka zupełnie offtopic
A ja mam już drugi francuski samochód na R i o ile moi przyjaciele którzy jeżdzą niemieckimi samochodami na B na V na O ciągle mają jakieś przygody to ja narazie zmieniłem w jednym z nich uszczelkę w wydechu i szczotki w alternatorze - koszt łączny 48 zł . Renia mało pali i dobrze się prowadzi
Blink lubi Quady!