Jakiego quada kupić? - miniporadnik dla poszukiwacza quadów

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » czw 04 sty, 2007

cena - siur of kors...

co do spotkania - to faktycznie umowilem sie z Panem Markiem, od poniedzialku juz dzialacie...?
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » czw 04 sty, 2007

Tak od 08 01 2007 pełną parą ;)

iras61

Post autor: iras61 » sob 27 sty, 2007

do celów rek.-tur. poleciłbym ci trx 350fm za te pieniądzem masz firmowego quada a nie tajwan, sam kupłem takiego w 2006 mam namiar na solidnego sprzedawce.(dostarczy pod drzwi w cenie) :lol: l
[size=75]extrema jest dobra na wszystko[/size]

mozart16
Kontakt:

Post autor: mozart16 » czw 08 lut, 2007

Za 25tys mozna miec juz naprawde extra sprzet!!
Warto poszperac po aukcjach napewno sie cos znajdzie!!
Np za ta cene widzialem ostatnio Kawasaki BF 750
Pozdrawiam

moto-MXpert

Post autor: moto-MXpert » pn 12 lut, 2007

Z góry przepraszam ze maly syf, ale nie chce zakladac nowego tematu bo zapewne takich podobnych jest pelno.
A więc szukam jakiegos kłada 4x4 przeprawowki itp ale rowniez spokojne pyrkanie po lasku przez mojego ojca przez ktorego bedzie w wiekszym stopniu jedzony, budzet to ok. 10tys, poszperalem jzu troche po sieci i wpadla m w oko Honda TRX300 i ewentualnie Warrior tyle tylko ze jest 2WD. Jakies inne propozycje, plusy i minusy tych dwoch sprzetów??

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » wt 13 lut, 2007

TRX300 bardzo dobry sprzet, ktory wg mnie dobrze sie sprawuje do przeprawy jak takze do jazdy po lesie. nie powala moca (18km) ale przeciez znajduje sie tam jednostka napedowa o skromnej pojemnosci ±280 cm3. Solidna, wytrzymala konstrukcja, elektryka w formie minimum, a przede wszystkim prostota sprawia, ze quad jest malo awaryjny i nie sprawia problemow. staly naped przedni czasami przeszkadza czasami pomaga, na pewno jest to kwestia przyzwyczajenia
czesci coz niestety troche drogie, chociaz wszystko zalezy od zasobnosci naszego portfela i gdzie jest ustawiona nasza poprzeczka tanio/drogo, dla przykladu: oryginalna koncowka drazka kierowniczego lub koncowka sworznia wahacza kosztuje 113PLN/brutto sztuka, lozyska przednie/tylne oscyluja w granicach 160 PLN/bruttu sztuka, najtanszy filtr oleju(zamiennik) z jakim sie spotkalem kosztowl az 7 PLN ;) wiec jak widzisz. zapomnialbym o np. przegubie zewnetrznym, ktory w serwisie Hondy kosztuje "tylko" 1500 PLN.
co do Warriora to nie jestem w stanie odpowiedziec na TWoje pytanie, nigdy nie mialem, nawet nie jezdzilem...

moto-MXpert

Post autor: moto-MXpert » wt 13 lut, 2007

no wlasnie nie potrzebuje jakichs pojemnosciowych potworow, dawke adrenaliny dostarcza mi CRF450, najwazniejsze zeby dal rade odniesniezyc kawalek parkingu no i przejechac czasami przez poligon. Jak wyglada kwestia rejestracji, czy jest w ogóle taka opcja??
Na co zwrocic uwage podczas kupna TRXa, co je najczesciej boli?? A kawasaki KLF 400 z 96 roku albo yamaha BIG BEAR 350 z 01??

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » śr 14 lut, 2007

Praca lub poligon to dla TRXa zaden problem. Kupujac quada, ktory byl kiedys sprzedany w polskim salonie to wydaje mi sie, ze na 75 % jest mozliwosc rejestracji, a nawet jest juz wszystko pod to gotowe(kierunki, swiatła) problem jest gdy kupilismy quada sprowadzonego. Duzo takich sprzetow widac na allegro, chociazby pod nazwa BIG RED ale nie wiem jak to dokladnie wyglada w kwestii rejestracji, ostatnio na forum martines pisal o tym wiec poszukaj prosze.
Co do balaczki tej Hondy to nie wiem czy powinienem sie wypowiadac, ja pewien problem mialem ale to z winy pierwszego wlasciciela, ktory niestety zaniedbal pewne sprawy, a ja musialem to wszystko ogarniac, nie wiem czy to jest typowe wiec pozostawie to bez komentarza.

Adriano12
Kontakt:

Post autor: Adriano12 » sob 17 lut, 2007

cze ma na imie Adrian sluchajcie mam 13 lat i moze mi doradzicie jakiego klada mam kupic myslalem o 125 lub 200 ? moze pomozecie

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » sob 17 lut, 2007

ile masz wzrostu i ile ważysz :?: i czy masz doświadczenie :?:
ja osobiście uważam że droga czy to na motocyklu czy na quadzie powinna zaczynać sie od poczatku czyli od małych pojazdów......... cała przyjemnośc w tej drodze która jest przed tobą :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”