Jakiego quada kupić? - miniporadnik dla poszukiwacza quadów
- Krzysztof Wronowski
-
Z góry przepraszam ze maly syf, ale nie chce zakladac nowego tematu bo zapewne takich podobnych jest pelno.
A więc szukam jakiegos kłada 4x4 przeprawowki itp ale rowniez spokojne pyrkanie po lasku przez mojego ojca przez ktorego bedzie w wiekszym stopniu jedzony, budzet to ok. 10tys, poszperalem jzu troche po sieci i wpadla m w oko Honda TRX300 i ewentualnie Warrior tyle tylko ze jest 2WD. Jakies inne propozycje, plusy i minusy tych dwoch sprzetów??
A więc szukam jakiegos kłada 4x4 przeprawowki itp ale rowniez spokojne pyrkanie po lasku przez mojego ojca przez ktorego bedzie w wiekszym stopniu jedzony, budzet to ok. 10tys, poszperalem jzu troche po sieci i wpadla m w oko Honda TRX300 i ewentualnie Warrior tyle tylko ze jest 2WD. Jakies inne propozycje, plusy i minusy tych dwoch sprzetów??
TRX300 bardzo dobry sprzet, ktory wg mnie dobrze sie sprawuje do przeprawy jak takze do jazdy po lesie. nie powala moca (18km) ale przeciez znajduje sie tam jednostka napedowa o skromnej pojemnosci ±280 cm3. Solidna, wytrzymala konstrukcja, elektryka w formie minimum, a przede wszystkim prostota sprawia, ze quad jest malo awaryjny i nie sprawia problemow. staly naped przedni czasami przeszkadza czasami pomaga, na pewno jest to kwestia przyzwyczajenia
czesci coz niestety troche drogie, chociaz wszystko zalezy od zasobnosci naszego portfela i gdzie jest ustawiona nasza poprzeczka tanio/drogo, dla przykladu: oryginalna koncowka drazka kierowniczego lub koncowka sworznia wahacza kosztuje 113PLN/brutto sztuka, lozyska przednie/tylne oscyluja w granicach 160 PLN/bruttu sztuka, najtanszy filtr oleju(zamiennik) z jakim sie spotkalem kosztowl az 7 PLN wiec jak widzisz. zapomnialbym o np. przegubie zewnetrznym, ktory w serwisie Hondy kosztuje "tylko" 1500 PLN.
co do Warriora to nie jestem w stanie odpowiedziec na TWoje pytanie, nigdy nie mialem, nawet nie jezdzilem...
czesci coz niestety troche drogie, chociaz wszystko zalezy od zasobnosci naszego portfela i gdzie jest ustawiona nasza poprzeczka tanio/drogo, dla przykladu: oryginalna koncowka drazka kierowniczego lub koncowka sworznia wahacza kosztuje 113PLN/brutto sztuka, lozyska przednie/tylne oscyluja w granicach 160 PLN/bruttu sztuka, najtanszy filtr oleju(zamiennik) z jakim sie spotkalem kosztowl az 7 PLN wiec jak widzisz. zapomnialbym o np. przegubie zewnetrznym, ktory w serwisie Hondy kosztuje "tylko" 1500 PLN.
co do Warriora to nie jestem w stanie odpowiedziec na TWoje pytanie, nigdy nie mialem, nawet nie jezdzilem...
.:GALEON:.
-
no wlasnie nie potrzebuje jakichs pojemnosciowych potworow, dawke adrenaliny dostarcza mi CRF450, najwazniejsze zeby dal rade odniesniezyc kawalek parkingu no i przejechac czasami przez poligon. Jak wyglada kwestia rejestracji, czy jest w ogóle taka opcja??
Na co zwrocic uwage podczas kupna TRXa, co je najczesciej boli?? A kawasaki KLF 400 z 96 roku albo yamaha BIG BEAR 350 z 01??
Na co zwrocic uwage podczas kupna TRXa, co je najczesciej boli?? A kawasaki KLF 400 z 96 roku albo yamaha BIG BEAR 350 z 01??
Praca lub poligon to dla TRXa zaden problem. Kupujac quada, ktory byl kiedys sprzedany w polskim salonie to wydaje mi sie, ze na 75 % jest mozliwosc rejestracji, a nawet jest juz wszystko pod to gotowe(kierunki, swiatła) problem jest gdy kupilismy quada sprowadzonego. Duzo takich sprzetow widac na allegro, chociazby pod nazwa BIG RED ale nie wiem jak to dokladnie wyglada w kwestii rejestracji, ostatnio na forum martines pisal o tym wiec poszukaj prosze.
Co do balaczki tej Hondy to nie wiem czy powinienem sie wypowiadac, ja pewien problem mialem ale to z winy pierwszego wlasciciela, ktory niestety zaniedbal pewne sprawy, a ja musialem to wszystko ogarniac, nie wiem czy to jest typowe wiec pozostawie to bez komentarza.
Co do balaczki tej Hondy to nie wiem czy powinienem sie wypowiadac, ja pewien problem mialem ale to z winy pierwszego wlasciciela, ktory niestety zaniedbal pewne sprawy, a ja musialem to wszystko ogarniac, nie wiem czy to jest typowe wiec pozostawie to bez komentarza.
.:GALEON:.
- prezziguzzi
- Kontakt: