Yamaha BIG BEAR 250 2007r
Yamaha BIG BEAR 250 2007r
Witam
Co sadzicie o Yamaha big bear 250? Słyszałem ze jest strasznie wolny , może ktoś jeździł i wie ile mniej więcej pojedzie? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.
Co sadzicie o Yamaha big bear 250? Słyszałem ze jest strasznie wolny , może ktoś jeździł i wie ile mniej więcej pojedzie? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.
chciałem to kupić żonie ale po przejechaniu się stwierdziłem że porażka. biegi wchodziły ciężko, przy przełączaniu szarpało, znaleźć wsteczny to wyzwanie. (nadmieniam że pojazd był nowy i rzecz działa się w serwisie). kupiłem grizzly 350 za te same pieniądze i jestem zadowolony (i żona też, a to najważniejsze )
-
- Quad:: big bear 250 kawasaki kvf360 4x4
- Imię: Robert
Re: Yamaha BIG BEAR 250 2007r
Mam nadzieję, że to dobry quad, bo jutro się po niego wybieram. Może padło by na coś innego, lecz 10 000zł w tym hobby na szaleństwo nie pozwala, a że to będzie mój pierwszy quad to liczę, że do nauki wystarczy Szkoda tylko, że nie ma ludzi, którzy mogli by poradzić, doradzić, odradzić... trudno człowiek uczył się na błędach uczy się i pewnie będzie... Mam tylko nadzieję że na BIG BEAR 250 się nie zawiode i nie zakończę kariery
-
- Quad:: Halina 680
- Imię: Pawel
Kolego, żeby sie nie zrazić to poszukaj Bruina350 4x4 ( napęd na 4 bardzo istotny ) - a mogę Ci obiecać napewno na tym sprzęcie sie nei zawiedziesz .
To mój był pierwszy quad i 1000 % procentach prewyższał bezawaryjnością , wygodą , i wogole wszytskim sprzęty tylu Linhai , Keeway .
Bruin/grizzly 350 to bardzo poczciwa maszyna - wiele osób na niej zaczynało i bardzo miło wspomina.
Ja bym nie kupił Big Bear ze wzgłedu:
1. To już stara konstrukcja ( nie mówie że zła ) - ale gorzej bedzie potem z opchnięciem go
2. Mulasty silnik
3. no i napęd... musi bym na 4
Szukaj szukaj a wychaczycz cos w stylu G350 .
To mój był pierwszy quad i 1000 % procentach prewyższał bezawaryjnością , wygodą , i wogole wszytskim sprzęty tylu Linhai , Keeway .
Bruin/grizzly 350 to bardzo poczciwa maszyna - wiele osób na niej zaczynało i bardzo miło wspomina.
Ja bym nie kupił Big Bear ze wzgłedu:
1. To już stara konstrukcja ( nie mówie że zła ) - ale gorzej bedzie potem z opchnięciem go
2. Mulasty silnik
3. no i napęd... musi bym na 4
Szukaj szukaj a wychaczycz cos w stylu G350 .
-
dzięki za odp. kolego. tylko że 4x4 z homologacją jest drogie i nie wiem czy na początek będzie mi potrzebny. myślę że na tym się pouczę, i najwyżej sprzedam, lub dla młodszego braciaka zostawię zobaczymy jak się będzie sprawować, oglądałem filmiki z big bear w roli głównej i nie źle sobie radzi w błocie itp. a u mnie tylko piaskówki, pola, łąki i asfalcik więc powinien ogarnąć ale dzięki za odp. PZDR
-
- Quad:: Halina 680
- Imię: Pawel
To powodzenia .. fakt homologacja to + pare tysięcy .
-
-
Hehe jak by coś to odgrzewam po tych paru latach mogę stwierdzić, że jak na pierwszego quada big bear 250 jest super, oczywiście nie do jakichś żwirowni czy topienia bo 2x4 ale mocy przy podjazdach mu nie brakuje ) u mnie sprawował się bez awarii ale aż sam się dziwię bo czasami chyba przesadzałem hehe jak to wytrzymał to da rade wszędzie