Yamaha kodiak 400 nie kręci
-
- Quad:: Yamaha kodiak 400
- Imię: Marcin
Re: Yamaha kodiak 400 nie kręci
Tak jestem pewny na 99.9% że to poszedł przekaznik Ale zawsze jest to 0.1% że to coś innego. jutro zakupie nowy chyba że nie będzie w sklepie to w następną sobotę
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Wymieniłem przekaznik rozrusznika i dalej nic gdy przyciskam przycisk od odpalania to zaczyna coś bzyczec jak by się jakieś zwarcie robiło dokładnie ten dźwięk słychać w module zapłonu
Pozdrawiam :/
Pozdrawiam :/
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
szukaj po kablach od modułu do startera , moduł masz dobry bo jeśli palisz z szarpaka i chodzi normalnie to nic jemu nie powinno dolegać , moduł odpowiada za podanie iskry do cewki , skoro z szarpaka odpalasz i impulsator podaje impuls do komputera a komputer do cewki to nic z nim nie powinno być , sprawdź na krótko rozrusznik czy kręci i czy dobrze podłączyłeś przekaźnik , bo z tego co się orientuję to różne przekaźniki są na rynku i potrafią mieć zamienione bieguny , made in china
- jarecki13
ewentualnie od początku miernik w łapę i sprawdzamy ile ma aku , czy przewody od aku są dokręcone , czy wszystkie masy mają styk z obudową silnika ramy i rozrusznika[jeśli tyle masz podłączeń masowych] , jeśli to sprawdziłeś i wszystko jest oki to lecimy z miernikiem do przekaźnika czy dostaje napięcie , czy z przekaźnika idzie napięcie do rozrusznika po wciśnięciu startera jeśli idzie a nie kręci rozrusznik jest walnięty jeśli to sprawdzisz i dalej będzie źle to zostaną kable do modułu które bez serwis manuala nie ogarniesz to samo tyczy się kabli od startera elektrycznego czy aby on gdzieś nie robi zwarcia
-
Wielkie dzięki za pomoc !
Właśnie udało mi se odnaleźć 2 winowajców
Jeden z nich przerwany niebieski kabelek.
A 2 to jednak akumulator
Pozdrawiam Cię serdecznie !
Właśnie udało mi se odnaleźć 2 winowajców
Jeden z nich przerwany niebieski kabelek.
A 2 to jednak akumulator
Pozdrawiam Cię serdecznie !
- jarecki13
Niebieski kabelek był od jakiego połączenie ?
-
Ten jabłek idzie do przekaźnika rozrusznika A był zerwana mam Boże jak siedzenie podnosiłem czy coś się zerwał
Pozdrawiam
Pozdrawiam