problem z cvt gryzzli 700
Re: problem z cvt gryzzli 700
[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=e9JUnL11rmM[/youtube]
Nie mam pewnosci na 100% ale chyba bedzie to sprzeglo.
Quad bez rzadnych obciazen typu kierowca itd. Rysza po lekkim dodaniu gaz a jak przytrzymam go sam recznie to ewidentnie musze dac duzo wiecej gazu by ruszyl
Quad bez rzadnych obciazen typu kierowca itd. Rysza po lekkim dodaniu gaz a jak przytrzymam go sam recznie to ewidentnie musze dac duzo wiecej gazu by ruszyl
Wario pracuje dobrze tylko cbyba sprzęgło Ci trzyma dzwon na niskich. Wario na wolnych kręci się caly czas? Bez problemu da sie zatrzymać ręką butem? Czy po chwili na wolnych się zatrzymuje samo?
Po mojemu to nie do konca dobrze dobrane okladziny. Z tego co sądze to przez to że są nierówne to lekko lapią dzwon i gdy nie ma obciążenia quad staruje z prawidlowych obrotów ale pod obciążeniem ta 1 czy 2 łapki nie dają rady i musi dostać więcej obrotów żeby dostatecznie mocno wyrzucić pozostale lapki a wtedy moze zbyt gwaltownie zabierać dzwon i stąd szarpnięcie czy gwaltowne ruszenie. Ale np 1 łapka jest za duza i trze od dzwon zbyt mocno na niskich jeśli variator się nie zatrzymuje na jalowych obrotach
Jak się nie dorobi dokladnych okladzin wymiarowo i nie spasuje pod dzwon to moze nie banglać.
Tak to widzę ale moze sie mylę...
Po mojemu to nie do konca dobrze dobrane okladziny. Z tego co sądze to przez to że są nierówne to lekko lapią dzwon i gdy nie ma obciążenia quad staruje z prawidlowych obrotów ale pod obciążeniem ta 1 czy 2 łapki nie dają rady i musi dostać więcej obrotów żeby dostatecznie mocno wyrzucić pozostale lapki a wtedy moze zbyt gwaltownie zabierać dzwon i stąd szarpnięcie czy gwaltowne ruszenie. Ale np 1 łapka jest za duza i trze od dzwon zbyt mocno na niskich jeśli variator się nie zatrzymuje na jalowych obrotach
Jak się nie dorobi dokladnych okladzin wymiarowo i nie spasuje pod dzwon to moze nie banglać.
Tak to widzę ale moze sie mylę...
V2.....sound of madness
No tez mi sie tak wydaje bo okladziny jak juz pisalem wczesniej na moje niebyly dobrze do szlifowane i do tego bez rowkow. Co moze powodowac przeslizgiwanie sie oleju takze wymienie sprzeglo na nowe i wtedy zobaczymy co bedzie. Szkoda ze w srode wyjezdzam na 7 tygodni i nie zdaze tego teraz zrobic.
Dzieki za porady zobaczymy jak ogarne gada co bedzie. Pozdrawiam
Dzieki za porady zobaczymy jak ogarne gada co bedzie. Pozdrawiam
A wario sie kreci bo quad zimny i ma wyzsze obroty na cieplym staje i reka dam rade go zatrzymac, ale nie da sie ukryc ze mozesz miec racje co do tego ze ktoras ze szczek łapię wczesniej niz inne.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Wariator dobrze pracuje i widać, że nic go nie blokuje.
Teraz zadzwoń do typa od sprzęgał i zapytaj czy zwróci Ci za robotę i materiał zużyty bo olej znów masz do wymiany. Nie mówię już o zmarnowanym czasie.
Teraz zadzwoń do typa od sprzęgał i zapytaj czy zwróci Ci za robotę i materiał zużyty bo olej znów masz do wymiany. Nie mówię już o zmarnowanym czasie.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Jesli sprzegło by trzymało to nie ukreciłbys przednim kołem.
Masz rację że bym nie ukręcił ale jeżeli szczęki źle spasowane to przy niższych obrotach mogą nierównomiernie się zaciskać.