Przygoda z MXU 500 2016 - dziennik po(quad)owy/blog
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: Przygoda z MXU 500 2016 - dziennik po(quad)owy/blog
Masakra, u mnie w XXC krzyżaki od nowości, regularnie smarowane i luzów brak
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Muszę to sprawdzić dokładnie bo może być jeszcze inna opcja. Któryś badziewny klocek hamulcowy z tyłu delikatnie się rusza i stuka w zacisk.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Jacku nie we wszystkich quada idzie smarować krzyżaki.
Nie ma kalamitki nie ma smarowania
Nie ma kalamitki nie ma smarowania
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Prawdę rzecze Łukasz, pamiętam zatarty krzyżak w X8 który elegancko się zatarł i spowodował urwanie wału i demolkę tylnego zacisku.
W Kymco chyba rzeczywiście też nie ma. Przy wymianie krzyżaka dobrze już zrobić kalamitkę podobnie jak w wahaczach
W Kymco chyba rzeczywiście też nie ma. Przy wymianie krzyżaka dobrze już zrobić kalamitkę podobnie jak w wahaczach
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Misiek jest bez krzyżaków.
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Honda ma ale zabezpieczony manszetą
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
Cisza w temacie ale powoli zbliżamy się do okresu, w którym zaczyna się przyjemna jazda. Lato zdecydowanie nie jest dla mnie atrakcyjne bo za dużo spacerowiczów, rowerowiczów i innych upierdliwych "iczów" na trasach.
Mało ostatnio jeździłem bo nie było czasu i okazji ale MXU dostało nowe opony w miejsce Zilli, które mi niezbyt pasowały. To jest bardzo dobra guma ale mało uniwersalna dlatego w jej miejsce wpadły Abuzzy. Rozmiar zostawiłem seryjny czyli 25". Większe mają też swoje plusy ale zdecydowanie zamulają Kymco, które i tak nie cierpi na nadmiar mocy.
Jestem po jednej wycieczce na żwirownię i nie zauważyłem jak na ten moment jakichś problemów. Zobaczymy co będzie po jesiennej wycieczce pod Suwałki .
Stan licznika dobił do 2000 km także czas na kolejny przegląd gwarancyjny. Miałem go robić już sam ale szkoda mi jednak jeszcze roku gwarancji. Zrobią tylko podstawowe rzeczy a resztę czyli wymiana końcówek drążków kierowniczych, klocki przód i dodatkowy zacisk tył, zbieżność zrobię własnoręcznie.
Mało ostatnio jeździłem bo nie było czasu i okazji ale MXU dostało nowe opony w miejsce Zilli, które mi niezbyt pasowały. To jest bardzo dobra guma ale mało uniwersalna dlatego w jej miejsce wpadły Abuzzy. Rozmiar zostawiłem seryjny czyli 25". Większe mają też swoje plusy ale zdecydowanie zamulają Kymco, które i tak nie cierpi na nadmiar mocy.
Jestem po jednej wycieczce na żwirownię i nie zauważyłem jak na ten moment jakichś problemów. Zobaczymy co będzie po jesiennej wycieczce pod Suwałki .
Stan licznika dobił do 2000 km także czas na kolejny przegląd gwarancyjny. Miałem go robić już sam ale szkoda mi jednak jeszcze roku gwarancji. Zrobią tylko podstawowe rzeczy a resztę czyli wymiana końcówek drążków kierowniczych, klocki przód i dodatkowy zacisk tył, zbieżność zrobię własnoręcznie.
Bardzo dobre oponki do szutrowego turystycznego latania, w takich warunkach dla mnie jedynie podatność na przebicia jest minusem ( ale może miałem pecha - pisane już było).
Oponka lekka, fajnie sprawdza się też na podjazdach o dość zwięzłym i lekko sypkim podłożu. Słaba w piasku i błocie wg mnie. Ale do turystyki szutrowej jak najbardziej.
Zilla do innego przeznaczenia jednak. Co w Zillach konkretnie Ci przeszkadzało?
Oponka lekka, fajnie sprawdza się też na podjazdach o dość zwięzłym i lekko sypkim podłożu. Słaba w piasku i błocie wg mnie. Ale do turystyki szutrowej jak najbardziej.
Zilla do innego przeznaczenia jednak. Co w Zillach konkretnie Ci przeszkadzało?
V2.....sound of madness
- mesel
- V-ce Admin
- Kontakt:
W Zillach przede wszystkim przeszkadzał mi rozmiar. Założyłem 26" i to mocno zmuliło quada. Dodatkowo przy szybszej jeździe się podwijały/ wykładały. Opona świetna do błota i to nie podlega dyskusji. Nie za bardzo jednak sprawdza się w turystyce gdzie większość to właśnie szutry i szybkie przeloty.
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Zilla jest strasznie miękka i dlatego się wygina , kiedyś po jednej wycieczce w górach nie sądziłem ,że aż tak można zetrzeć przednie klocki gumy i powyginać je przy zjazdach na hamulcu , co do abuzz fajna oponka i nie ściera się aż tak jak alltrak , co do twoich gum to chyba trochę przesadziłeś z ciśnieniem w oponach bo wyglądają jak balony, zejdź z ciśnieniem tak aby oponka przy twoim obciążeniu dotykała jak największą powierzchnią do podłoża, tylko nie za bardzo bo zleci ci z felgi