Ostatnia pomoc w wyborze

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Robsson
Quad:: canam

Re: Ostatnia pomoc w wyborze

Post autor: Robsson » pt 18 sie, 2017

jarecki13 chyba troszkę przesadziłeś ;)
Każdy sprzedający jest kombinatorem? Czujność i ostrożność wskazana ale bez popadania w skrajności.
Piszemy o CF X8. To żaden idealny quad, że wyżej już nic nie ma.
Dla mnie nie byłoby nic dziwnego gdyby ktoś kupił sobie tego kloca jako pierwszego quada i po roku gdyby spróbował terenu, chwyciłoby go i chciałby zmieniać na coś bardziej pod terem. Kompletnie bym się temu nie dziwił.
Nawet bez terenu. Ma się kasę, spodobało się coś innego to się zmienia. Bo np nowi kumple mają kamany a mnie stać to zmieniam. Bo spróbowałem czegoś innego spodobało mi się, stać mnie to zmieniam....
Mam znajomego co wziął na firmę X8 i w ogóle nie jeździ bo naprawdę nie ma czasu, praca, dzieci, a i brak kompanów, zero ciśnienia. Ot taka zachcianka nie przemyślana. I stoi toto.
Mój quad mimo, że nie młody ma niecałe 6 kkm i mechanicznie jest w stanie wręcz idealnym i od jakiegoś czasu zastanawiam się czy go nie sprzedam bo wszystko dookoła objechane, ludzi popierdzieliło i zaczynają uprzykrzać życie, jeździ się coraz częściej pod strachem, ciśnienie zeszło...może coś innego teraz...A za maszynę ręczyłbym.
To nie jest tak do końca tylko fakt jest, że trzeba uzbroić się w cierpliwość i mieć trochę wiedzy mechanicznej przy szukaniu. Nowy też się trafić może gruchot i walka z serwisami będzie i czekanie aż jakiś kowal tam coś naprawi.
Ja na miejscu kolegi poszukałbym cierpliwie. Potem większa frajda.
Wg mnie nie ma reguły a powodów na sprzedawanie świeżego quada może być kilka innych i prawdziwych niż tylko to że mina to jest. Dlatego trzeba umieć ocenić co się ogląda. Albo oglądać z kimś kto to umie ocenić.
My kilka miesięcy temu pojechaliśmy po KQ na zdjęciach brzydkiego, słabo rokującego. Na żywo....jak nówka, nie kulany, super stan wizualny, nówki BH1. Pierwsze ręce od nowości, 6 tyś km ale słabo odpalającego i słabo jadącego. W W związku z tym kupiony za naprawdę fajne pieniądze. Wymieniona pompa paliwa i śmiga jak zły, pasek bo oryginał na limicie, filtr na twina, teraz chyba jeszcze łożysko jednokierunkowe i sprzęcior jak nowy. Tysiak włożony a i tak kumpel jest do przodu.
Ale każdy robi po swojemu.
V2.....sound of madness :twisted:

Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Post autor: jarecki13 » pt 18 sie, 2017

Jak najbardziej zgodzę się z tobą w tym co napisałeś , ale jeśli już brać tak jak mówisz to- albo z polecenia albo od znajomego , nie mówię ,że się takie ,rzeczy nie zdarzają , ale tak jak pisałem dobrze było by znać dana osobę lub aby znajomy ją znał i polecił sprzęt, na 10 takich osób co tak mówi to z reguły 8 ściemnia i szuka tzw. jelenia który zapłaci za sprzęt który jest uszkodzony . Co do x-8 uważam ,że jest to idealny quad do turystyki ma moc ,w terenie sobie radzi i jest wygodny , jedyne co według mnie go dyskwalifikuje to jego waga i gabaryty które mi nie odpowiadają , ale to już jest ustosunkowane jazda jaką się lubi, ja osobiście jeśli miał bym coś teraz kupić to grubo bym się zastanawiał i prawdopodobnie szukał bym czegoś takiego jak ten king quad którego opisałeś ,ale tu już trzeba mieć jakieś pojęcie o mechanice . Jak dla mnie wywalając np. 30 tyś na pierwszego quada i do tego używanego to jest to trochę za dużo tym bardziej jeśli się ktoś kompletnie nie zna na quadach i sam nie wie czy przypadkiem za pół roku już mu się nie odechce jazdy na nim .

kurtvagna
Quad:: CF MOTO 520L EPS
Imię: Marek

Post autor: kurtvagna » pt 18 sie, 2017

Robsson nie strasz mnie jeszcze że pod strachem się jeździ u nas?
Mam zamiar w spokoju sobie pojeździć trochę sam, trochę z synem i trochę z jakimiś nowo poznałymi quadowcami (może Wami) ;)
Co do zakupu to chciałbym się nie spieszyć, ale nie należę do ludzi bardzo cierpliwych i na samą myśl o quadzie drży mi żołądek :twisted:
Robsson a nie miałbyś czasu i chęci na taką pomoc w oględzinach x8-ki ?
Ostatnio zmieniony śr 30 sie, 2017 przez kurtvagna, łącznie zmieniany 1 raz.

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » pt 18 sie, 2017

Wysłałem Ci wiadomość.
V2.....sound of madness :twisted:

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » sob 19 sie, 2017

Timi1 będzie sprzedawał swoje x8 niebawem z tego co wiem. Leasing mu się skończył. 3 tyś km przebiegu
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
timi1
Quad:: ...był X8 :( a jest out 570 max
Imię: Tomek

Post autor: timi1 » śr 23 sie, 2017

:shock: Łukasz 3000km przekroczę pewnie po Twojej imprezie, teraz ma 2830 :P
faktycznie będę sprzedawał maszynę w październiku.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » czw 24 sie, 2017

Więc nic tylko czekać do października i brać sprzęt Timiego ;)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
timi1
Quad:: ...był X8 :( a jest out 570 max
Imię: Tomek

Post autor: timi1 » sob 26 sie, 2017

kurtvagna wysłałem Ci wiadomość

kurtvagna
Quad:: CF MOTO 520L EPS
Imię: Marek

Post autor: kurtvagna » śr 30 sie, 2017

Witam ponownie
Przeszukiwałem sobie ogłoszenia i znalazłem x8 w zadowalającej cenie. Właściciel przesłał mi szczegółowe zdjęcia i tu moja prośba, czy moglibyście powiedzieć jak najwięcej o tej maszynie oceniając ją po fotkach.
Link do albumu

https://photos.app.goo.gl/WtjQwsAf9ySeqgwC2

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: mesel » śr 30 sie, 2017

Odnoszę wrażenie, że lekkiego żywota to on nie miał. Szczególnie stan przodu, rolki od liny. Dodatkowo opony musiały mieć za wysokie ciśnienie. Może to tylko "lekkie" podejście właściciela do tematu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”