Ostatnia pomoc w wyborze

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
kurtvagna
Quad:: CF MOTO 520L EPS
Imię: Marek

Re: Ostatnia pomoc w wyborze

Post autor: kurtvagna » pt 04 sie, 2017

No niestety nie jeździłem, narazie szukam najlepszej oferty i do tego nikt nie ma na stanie więc i z jazdy też raczej nici. Nie wiem czy rozpoznałbym jaki jest bo i doświadczenia też nie mam.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » pt 04 sie, 2017

To może podaruj sobie wspomaganie.
Z tego jak zamierzasz jeździć to nie będzie jego brak Ci uwierał a jak ma być gufniane to lepiej żeby go nie było. Zrobisz większe ciśnienie w gumach 0,4 - 0,45 w turystyke , nie za szerokie gumy i bedzie ok. Bez wspomagania da sie żyć. Dopóki go nie spróbujesz to nie będzie Ci go brakło. A jak masz troche pary w łapie to już na luzaku.
Gdybyś zamierzał pchać sie w przeprawe to gorzej ale to nie quad w przebrawę dlatego wtedy przy ułomności reszty brak eps okaże sie pikusiem.
Latałem na cfkach 500 - czyli prawie 400 kilo i brak wspomagania. Porównywałm kinquady z eps i bez, gryzlaka z eps i bez i w normalnej nazwijmy jeździe jego brak zupełnie nie jest dokuczliwy. Natomiast wolna jazda techniczna/przeprawowa i na podjazdach tam eps jest świetnym wynalazkiem i dziś bez tego quada nie kupię.
Nie latałem w ciężkim terenie brp z jego podobno najlepszym na rynku eps ale tu nie mówimy o kupowaniu brp.
V2.....sound of madness :twisted:

robertmuszka
Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
Imię: Robert

Post autor: robertmuszka » pt 04 sie, 2017

Marek, mieszkasz blisko Roberta, ja proponuje Ci dogadac sie z nim i podjechac, jak smiga z ekipa, zobaczysz troche sprzetow, pogadasz, jak bedziesz grzeczny, to moze nawet pojezdzisz troche i...

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » pt 04 sie, 2017

W ciężkim terenie przeprawowym wspomaganie BRP w zasadzie neiwiele odbiega od Japońskich, róznica się pojawia przy szybkiej jeździe na kretych odcinkach kiedy potrzebne są błyskawiczne reakcje, daje świetne czucie quada.
Ja mam CF bez wspomagania i w każdej przeprawie gdzie nie zakpiesz quada do pół koła daje sobie w porządku radę. Oczywiście manewrowanie na jakis stromym trawersie na granicy przyczepności możeby być stresujące, aleraczej nie do tego ma być ten quad.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » pt 04 sie, 2017

Bo czy to bedzie miś z eps czy cfka bez to w błocie kręcąc kierą w miejscu bez większego gazu - na niskich obrotach efekt jest podobny tj wspomaganie nie pomaga. Bardzo pomaga natomiast 100 kila wagi mniej w miśku. Wspomaganie (sądzę że podobnie jest też w cf) żeby działało musi "widzieć" wyższe obroty silnika na biegu. W miejscu na zapalonym silniku jak kręcisz to w zasadzie nie czuć specjalnie żeby działało. Podobnie przy zjazdach na niskich obrotach silnika szału nie ma. Ale już jak pakujesz sie pod górę dźgając cyngiel quad bez wspomagania wyrywa ręce w zależności jakim kołem w danej chwili ciągnie przód a z eps już tego nie ma. Nie wyrywa kierownicy i nie walniesz tak łatwo w drzewko czy kamień gdy ciasno. Tu ja najbardziej doceniam eps. A wolałbym żeby był zawsze a na wolnych obrotach/prędkości mocniejszy i stopniowo słabnący wraz z prędkością. A tak nie ma. Piszę żebyś za duzo od wspomagania w quadzie nie oczekiwał i sie nie zdziwił.
A co do testów to trzeba spróbować to co chce się kupić. A u nas Twoich typów nie znajdziesz. Ale jak coś to nie ma problemu.
V2.....sound of madness :twisted:

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » pt 04 sie, 2017

Daj mi tego sprzedawcę podrzucony mu kingquada bez eps i wyślemy na 200km w góry zobaczymy jak będzie gadał o ile w ogóle będzie :D

A tak serio jak jest opcja wspomagania to nie ma się co zastanawiać.
Ozo Drapers Squad

kurtvagna
Quad:: CF MOTO 520L EPS
Imię: Marek

Post autor: kurtvagna » pn 07 sie, 2017

Panowie nie wiem w jakim dziale to napisać,więc może moderator umieści to gdzie trzeba.
Potrzebuję pomocy w sprawdzeniu tego quada

https://www.olx.pl/oferta/cf-moto-x8-80 ... nRn9C.html

Jeśli jest ktoś z okolic Rzeszowa znając się na sprzętach i byłby łaskaw pomóc, to byłbym wdzięczny. Jechać 500km tylko obejrzeć i się zawieść to nie bardzo.
Są inne bliżej ale ten jakoś tak... sam nie wiem, przemawia do mnie [emoji6]

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » śr 09 sie, 2017

Wygląda dobrze ale też dobrze zrobione zdjęcia.

Brak aluminium na stopniach więc podłoga niekompletna.

Jeśli coś miałby się wysypać to już by się wysypało i zrobiliby na gwarancji.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » czw 10 sie, 2017

Poszukaj nowego polarisa 570 dużo droższy nie jest a będziesz mieć spokój w głowie
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
Imię: Andrzej

Post autor: DIABLO_W » pt 11 sie, 2017

Ikar pisze:Poszukaj nowego polarisa 570 dużo droższy nie jest a będziesz mieć spokój w głowie
Co prawda był by nowy wtedy :mrgreen: lecz czy był by spokój w głowie to bym polemizował :myśli:
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”