Can Am Outlander XTP 1000 czas zacząć przygodę :)
Re: Can Am Outlander XTP 1000 czas zacząć przygodę :)
Prawo prawem, za pomyłkę urzędnika powinien odpowiadać on sam - ja bym jeździł i się cieszył
P.S. Ja mam przegląd nie ważny od 2014 a i jakoś nie czuję potrzeby odnawiania - zupełnie inaczej sprawa wygląda jak ktoś dużo lata po czarnym
P.S. Ja mam przegląd nie ważny od 2014 a i jakoś nie czuję potrzeby odnawiania - zupełnie inaczej sprawa wygląda jak ktoś dużo lata po czarnym
Ozo Drapers Squad
- Robson102
- Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
- Imię: Robert
Ale niestety w Polsce urzędnik jest bezkarny i w większości przypadków za nic nie odpowiada.Ikar pisze:Prawo prawem, za pomyłkę urzędnika powinien odpowiadać on sam - ja bym jeździł i się cieszył
Tak to już jest, że to Ty masz znać przepisy i się do nich stosować.
Robert
- Robson102
Ikar pisze:zupełnie inaczej sprawa wygląda jak ktoś dużo lata po czarnym
Artur, w tym roku mają wejść kary za niewykonanie przeglądu o czasie.
Jak będziesz chciał zrobić przegląd, to żebyś się nie zdziwił, jak zapłacisz podwójną stawkę. I do tego trzeba będzie jechać na wybraną stację.
Miało to wejść od początku roku, ale coś nie wyszło.
Robert
Oczywiście Robert masz racje na szczęście policjanci są bardziej wyrozumiali w takiej sytuacji
Ozo Drapers Squad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Nie biorę do głowy i przegląd zrobię za dwa lata.
Policji się nie boję bo niby czemu ?
Przy rejestracji dostałem decyzję i tam jest wpisany przegląd techniczny na dwa lata z urzędową pieczątką. To samo w dowodzie więc mam w nosie. mam również wbity hak
Policji się nie boję bo niby czemu ?
Przy rejestracji dostałem decyzję i tam jest wpisany przegląd techniczny na dwa lata z urzędową pieczątką. To samo w dowodzie więc mam w nosie. mam również wbity hak
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Robson102
Łukasz, wszystko jest fajnie, jak się nic nie wydarzy.oolsztyniak pisze:przegląd zrobię za dwa lata.
Weź pod uwagę, że w razie np. jakiejś kolizji w drugim roku, możesz mieć problemy z ubezpieczalnią i przy odrobinie pecha będziesz musiał wszystkie szkody pokryć z własnej kieszeni.
Sorry za czarnowidztwo, ale takie jest życie.
Jak przyjdzie co do czego, to Ci powiedzą, że urzędnik się pomylił, a Ty masz obowiązek znać przepisy.
Ubezpieczalnie tylko szukają haka. Składki biorą bez problemu, ale z wypłatą to już nie jest tak słodko.
Robert
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Tylko, że w rozporządzeniu nie ma nawet słowa o pojazdach samochodowych innych.
Jest dokładnie napisane, których pojazdów dotyczy 3 i 2 letni okres przeglądów - nie ma w nim wzmianki o L7E oraz są dokładnie wypisane pojazdy, których ten okres nie dotyczy i w tym także nie ma słowa o samochodowych innych.
Jest więc luka, która pozwala nam wykonywać badania zgodnie z wpisem dokonanym przez Urząd a żaden ubezpieczyciel nie ma podstaw do podważania ważności badania .
Jest dokładnie napisane, których pojazdów dotyczy 3 i 2 letni okres przeglądów - nie ma w nim wzmianki o L7E oraz są dokładnie wypisane pojazdy, których ten okres nie dotyczy i w tym także nie ma słowa o samochodowych innych.
Jest więc luka, która pozwala nam wykonywać badania zgodnie z wpisem dokonanym przez Urząd a żaden ubezpieczyciel nie ma podstaw do podważania ważności badania .
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Teoretycznie masz rację ale w takiej sytuacji występuję do urzędu o wszczęcie postępowania wyjaśniającego na jakiej podstawie został wystawiony błędny termin badania technicznego i na ewentualną rozprawę wzywam na świadka urzędnika, który się pod papierami podpisał.Robson102 pisze:Łukasz, wszystko jest fajnie, jak się nic nie wydarzy.
Weź pod uwagę, że w razie np. jakiejś kolizji w drugim roku, możesz mieć problemy z ubezpieczalnią i przy odrobinie pecha będziesz musiał wszystkie szkody pokryć z własnej kieszeni.
Sorry za czarnowidztwo, ale takie jest życie.
Jak przyjdzie co do czego, to Ci powiedzą, że urzędnik się pomylił, a Ty masz obowiązek znać przepisy.
Ubezpieczalnie tylko szukają haka. Składki biorą bez problemu, ale z wypłatą to już nie jest tak słodko.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Robson102
Prawo o ruchu drogowym, Art. 81, ust. 5 do 10.mesel pisze:Tylko, że w rozporządzeniu nie ma nawet słowa o pojazdach samochodowych innych.
Marcin, wg mnie jest jasno napisane, że przeglądy wykonuje się co roku, ust. 5, za wyjątkiem pojazdów określonych w ust. 6 do 10, gdzie nie ma wymienionych czterokołowców z homologacją L7e.
Quad jest pojazdem samochodowym innym, a nie samochodem osobowym lub ciężarowym.
Inna sytuacja może być w przypadku homologacji ciągnikowej T3, gdzie ciągniki rolnicze mają cykl przeglądów 3 - 2 - 2.
Robert
- Robson102
Łukasz, teoretycznie masz rację, ale życzę Ci powodzenia w walce z urzędniczą machiną.oolsztyniak pisze: w takiej sytuacji występuję do urzędu o wszczęcie postępowania wyjaśniającego na jakiej podstawie został wystawiony błędny termin badania technicznego i na ewentualną rozprawę wzywam na świadka urzędnika, który się pod papierami podpisał.
Robert