Can Am Outlander XTP 1000 czas zacząć przygodę :)

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Bombardier / Can-am
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Can Am Outlander XTP 1000 czas zacząć przygodę :)

Post autor: Ikar » wt 07 lut, 2017

W tym przypadku lepszy nie znaczy droższy albo markowy
Ozo Drapers Squad

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » wt 07 lut, 2017

Ale w tym przypadku będziesz miał tylko wewnętrzne, własne przekonanie że kupiłeś coś extra bo wydałeś dużo. A faktycznie jakość produktu i światła 3x lepsza nie będzie. Kup sobie za to co Ci zostanie ...np dobre grzane manetki za kolejne 300 a resztę puść z dymem na wyjeździe.
V2.....sound of madness :twisted:

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » wt 07 lut, 2017

Robson102 pisze:Łukasz, to czekamy na fotę Twojego leda w akcji.

Tak myślałem o założeniu listwy, stąd moje pytanie. Na Allegro są nawet po 900 zł.
Sądziłem, że te drogie powalają jakością na kolana.
Osobiście wolę wydać więcej kasy, żeby kupić coś lepszego i później nie żałować. Czasami oszczędności są pozorne i później się to mści.
Są i takie same listwy w cenie 249 i 699 zł na allegro ;) wszystko kwestia na co da klient się naciągnąć.

Zależy jaką listwę potrzebujesz, mi zależało na skupionym dalekim świetle i listwa faktycznie tak świeci, daaaaleko ;) ale też wiem, że będę kupował jakieś małe p***** 6x3 bo na boki nie świeci nic :D ale to za jakiś czas. Na chwilę obecną muszą odsapnąć trochę z kasą bo tylko wydatki, wydatki i wydatki :D

Co do manetek polecam oryginały, grzeją rewelacyjnie i wbrew pozorem oddzielne sterowanie kciukiem i manetkami to dobra sprawa. Szkoda tylko, że są aż tak drogie :(
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » wt 07 lut, 2017

oolsztyniak pisze: Swego czasu ludzie polecali ledler ale znajomi kilka sztuk reklamowali z powodu pary znajdującej się w listwie.
Ledler ma inną zaletę inna sprawa czy biorąc pod uwagę wysoką cenę i uzywanie będzie okazja ją wykorzystać. W Ledler'ze bardzo prosta jest wymiana każdej z soczewek odrębnie - czyli w przypadku zbicia, uszkodzenia, zmiany z rozpraszającej na skupiona całośc operacji jest prosta
Ledler'a miałem w CFce i sobie chwaliłem ale zgadzam się że cena...jest wysoko i nie wiadomo czy warto ją ponieść
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Obstawiam, że zakup nowych soczewek, czas na ich wymianę nie jest wart zachodu.
Lepiej kupić nową listwę mi się zdaje ;)
Za markę się niestety płaci ale czy ledler jest już marką samą w sobie? wg mnie nie.
I tak importują z chin i doklejają tylko swoje logo albo już skośniaki to robią.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » wt 07 lut, 2017

Ten sam panel który sprzedaje Ledler tylko nie firmowany ich logo
http://allegro.pl/panel-led-60w-6x10w-cree-5160lm-combo-2-flood-4-sp-i5573039581.html
Plusem jest tak jam pisał Zmora, możliwośc wymiany soczewek i dowolnej konfiguracji panelu w zakresie skupienia światła. Ja mam wersję 4spot 2flood bo lepiej sprawdza się do szybkiej jazdy.
Z lamp o bardzo wysokiej jakości mogę polecić Vertexa (NSSC) produkującego lampy na pierwszy montaż do samochodów. Lampa ma bardzo dopracowaną obudowę, widać z boku dobrej jakości uszczelkę i dużo lepszej jakości poliwęglan na szybę. Miałem 36W lampę tego producenta i sprzedałem z quadem, ale przez 2 lata korzystania nie udało się jej zarysować w odróznieniu do tańszych lampek z Chin
http://www.masterled.pl/led-bar-ns-wl-60w-2r10-30-5cm-c-fsf.html
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Post autor: jarecki13 » wt 07 lut, 2017

No i właśnie chodzi mi o takiego leda jak zalinkowałeś jako pierwszego , uważam ,że cena jest super w porównaniu do innych takich samych ledów tylko z inną naklejka , 90% ledów na rynku idą i tak z tego samego miejsca , a w Polsce tylko dodają dodatkowa naklejkę ewentualnie klej do uszczelnienia a potem narzucają 300 zł przebitki , jak byś miał Jacek zdjęcia tego leda jak świeci w nocy to było by fajnie ;)

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » wt 07 lut, 2017

DKfan pisze: Z lamp o bardzo wysokiej jakości mogę polecić Vertexa (NSSC) produkującego lampy na pierwszy montaż do samochodów. Lampa ma bardzo dopracowaną obudowę, widać z boku dobrej jakości uszczelkę i dużo lepszej jakości poliwęglan na szybę.
Myślę że powinniśmy dodać jeszcze jedną sprawę która się pomija.
Leda lepszej jakości/marki przy mocy i poborze prądu takiej samej jak Led chiński ma relatywnie więcej światła - i nie patrzeć na dane techniczne, bo tak naprawdę np. piszą 6000 ln a lampa ledwo dycha w granicach 5000 ln

Za coś się płaci.
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Bo tak tylko czy 1000 lumenów warte jest 300 zł więcej? ;)
W zimę i tak mruży się oczy bo odbijające światło od śniegu razi nas po gałach ;)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » wt 07 lut, 2017

300? Którą lampę masz za 180zł
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bombardier / Can-am”