Outlander 500 L Jazdy i użytkowanie

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Bombardier / Can-am
Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Outlander 500 L Jazdy i użytkowanie

Post autor: Ikar » pn 05 gru, 2016

Trzymamy da radę na pewno :)
Ozo Drapers Squad

robertmuszka
Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
Imię: Robert

Post autor: robertmuszka » ndz 11 gru, 2016

marioIII miętkie to sa pyrki jak sie ugotują a quadowiec musi byc twardy bo to jest offroud, tu trzeba zapier****. Trzymam co trzeba za ciebie i nie tylko ja, więc.....
Co do quadów, to mi narazie troszke sie poprawiło, sobota od 14 do 19 w terenie, jakieś tam małe górki w terenach wkołokominowych robiłem , nawet sie zakopałem w osadach żwirownianych, kolega złożył kierownice idealnie do plastików no i jeszcze kilka takich tam.
Najważniejsza zmiana, to jazda w zbroi, o własnie musimy pogadać o tym temacie marioIII. Poza tym dzień po nie boli, byłem bardzo zadowoliny, szczęśliwy jak dziecko po powrocie do domu no i mocno zmęczony, kurcze od 3 maja to juz u mnie ponad 7 miechów bez quada, bo jazda na myjnie to chyba nie quadowanie.
Sróbki w kregosłupie, nigdy bym nie myslał, ze tyle namieszają w zyciu.

Awatar użytkownika
marioIII
Quad:: siwy OUT 500L był: Sportsman 800 EFI i Rancher TRX 350 FE
Imię: Mariusz

Post autor: marioIII » ndz 18 gru, 2016

Dawno tu nie zaglądałem.... bo wszyscy na facu ostatnio, ale nie ma to jak forum...
Jutro mam wyniki :)
Więc być może jeszcze przed świętami wydam dyspozycje w serwisie do kolejnych planowanych jeszcze modów.
Roberto cieszę się, że miałeś okazję i zdecydowałeś się dosiąść ponownie quada, posmakować terenu i najważniejsze, że Cię kości po tym nie bolały :)
Co do zbroji to bez niej nie wchodź nawet do garażu :) Ja od początku polecam moją z X-fACTOR http://allegro.pl/x-factor-system-buzer ... 96948.html
chyba największa powierzchnia twarda osłaniająca nasze kości, wygodne i praktyczne mocowania, póki co zaliczyłem w niej jedną konkretną roleczkę i odpukać kości nie bolały, sprawdziła się i w mrozy i w upały, ja używam jeszcze nakolanniki leatt brace dual na podwójnym zawiasie z uwagi na fakt, że buty mam niezawysokie. Choć nie powiem, żeby jazda w nakolannikach była szczególnie wygodną, no ale coś za coś piszczel i kolanko warto też chronić :)

Kurcze 7 miesięcy bez quada nieźle..., ja powoli dobijam do 3 miechów, dobrze, że nie ma go w garażu od paru tygodni bo dopiero by mnie nosiło...
Czuje się jak jakiś kombatant pisząc takie rzeczy, nie długo zacznę się tutaj dzielić informacjami na temat specyfików na wzdęcia :lol: :mrgreen:
Ale na poważnie rozglądam się za osobą która będzie coś zamawiała ze sklepu w USA, ale to jutro się dowiem czy mogę :) jeśli tak to będę chciał sprowadzić zestaw Daltona do mojej 500tki, bo u nas ceny tego są absurdalne, chyba że ma ktoś na zbyciu...

A co do najbliższej okazji jazdy na quadzie, to pewnie wsiądę na rundkę w Krakowie podczas styczniowego WOŚP 8) bo zamierzam odwiedzić na kilka godzin naszą ekipę :I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:
Jeśli ktoś chciałby pośmigać w zielonogórskim lub na Śląsku
https://www.facebook.com/marioIIIPL
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5lFyuP3ZljO-U2x85z_Bt4eB7q_xu3hG

robertmuszka
Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
Imię: Robert

Post autor: robertmuszka » czw 22 gru, 2016

Hehehe quady w garazu, w tym jeden najlepszy , wiadomo jaki, plus ten gorszy sort, czyli renia.
Choc pojechalem na reni, ponoc zawiecha lepsza, do konca roku watpie, aby pozwolił czas na jazde , moze w nowym roku zaczne cos ....

Awatar użytkownika
marioIII

Post autor: marioIII » śr 04 sty, 2017

Dziś odbieram swojego outa z serwisu wariant 2. Jako że przyczepka zajęta czeka mnie jazda na kolach ok. 8km..jessss

No i gadzina w domu, a zanim zaparkowałem to czekało jeszcze odsnieżenie kilkuset metrów drogi i parkingu, serwis spisał się na medal pukanie z przodu wyeliminowane a dodatkowo zaadoptowany dedykowany hamulec na sam tył ( klameczka po prawej) reszta hamuje tylko przodem. Poniżej fot:
Załączniki
hamulec tylny
hamulec tylny

Awatar użytkownika
Kiler
Quad:: OUTLANDER 1000 xtp
Imię: MARIUSZ

Post autor: Kiler » śr 04 sty, 2017

Ile kosztowało założenie tego hamulca?
Po kilku outlanderach bez stwierdziłem że muszę założyć,chyba się starzeje.
DIABLO TEAM ZGIERZ

Awatar użytkownika
marioIII

Post autor: marioIII » śr 04 sty, 2017

parę stówek poleciało :) mam w serwisie trochę rabatu, samemu pewnie byloby sporo taniej ale niestety nie ogarniam mechaniki na tyle żeby się tego podjąć. Z uwagi na fakt, że odpuściłem sobie mocowanie zacisku z tarczą na lewym tylnym kole przez jeszcze większe koszty sam jestem ciekaw na ile hamulec sprawdzi się w terenie, liczę , że będzie ok, klamka lewa i noga hamują teraz tylko przodem, muszę się trochę przyzwyczaić i potestować, jednak sam fakt posiadania klamki z prawej już mnie cieszy:) Poza tym i brakowało mi hamowania samego tyłu na b ostrych zjazdach gdzie hamowanie silnikiem nie zawsze wystarczało a hamowanie centralnym kończyło się odklejeniem, jestem ciekaw czy teraz będzie lepiej.. liczę, że na niektórych rodzajach podłoża gdy tył utrzyma trochę przyczepności zyskam.....

Awatar użytkownika
Kiler

Ja bardziej do jazdy technicznej na trawersach gdzie trzeba iść obok quada. Ostatnio na ostrym podjeździe musiałem się ewakuować na prawo i quad poleciał w dół. A tak bym go klamka zatrzymał.
DIABLO TEAM ZGIERZ

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » śr 04 sty, 2017

Ciekawe co to był za trawers ze Ciebie sponiewieralo ...
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Kiler

Nic się nie stało bo quad zjechał w dół na kołach.
DIABLO TEAM ZGIERZ

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bombardier / Can-am”