Pogaduchy o CF Off-Top
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Czy szczęśliwym to się jeszcze okaże ahahaha
Z Muszką nie ma co gadać, on ma klapki na oczach i w tunelu zamiast światła widzi Grizzly
Z Muszką nie ma co gadać, on ma klapki na oczach i w tunelu zamiast światła widzi Grizzly
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Niestety w awaryjności i kosztach napraw też. Jak dla mnie jest jedne CF Moto. CF500 natomiast X8 to już mało udana przeróbka CF500. O ile CF500 było stworzone od poczatku, dość dobrze pomyślane, ma małe niedoróbki które można domowym sposobem usunąć i cieszyć się fajną jazdą o tyle w X8 poszli na łatwiznę wykorzystując podzespoły 500ki i za ich pomocą kopiując Can-ama G1.walek1978 pisze:Ja od wczoraj zostałem szczęśliwym posiadaczem X8 i pierwsze wrażenia mega. Także zobaczymy jak to bedzię sie trzymać ale wiem jedno 500 a X8 przepaść
Niestety sprzęt jest przekombinowany, można by uzyskać jakość podobną do 500 ale trzeba by usunąć kilka zbędnych rozwiązań. Na przykład sondy lambda, i to 2!! To jest dla mnie wynaturzenie na skalę światową. Albo pseudo gazowe amortyzatory, przecież w podobnej cenie można było założyć Foxa HPG (aftermarketowo wychodzi taniej niż oryginały CF). Dla tego zawsze mam dylemat gdy ktoś pyta o opinię w sprawie CF, zawsze odpowiedz zaczynam od pytania o jaki model chodzi.
Wielu użytkowników 500 kupuje X8 z założeniem że będzie to mocniejsze 500, niestety szybko się okazuje że ma gorsze własności terenowe i jest bardziej awaryjne i to użytkowanie X8 bardziej skłania do zmiany marki niż 500.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Nie wynika to przypadkiem z norm Euro, które pojazd ma spełnić na któryś z rynków ?DKfan pisze:Niestety sprzęt jest przekombinowany, można by uzyskać jakość podobną do 500 ale trzeba by usunąć kilka zbędnych rozwiązań. Na przykład sondy lambda, i to 2!! To jest dla mnie wynaturzenie na skalę światową.
- DKfan
Domyślam się że taka może być właśnie geneza ich obecności chociaż wydaje się to być nie do końca słuszną koncepcja ponieważ cf500 nie posiada nawet wtrysku a jest sprzedawane w Europie. Ponadto żaden z producentów oferujących homologowane atv nie wyposaża ich w sondy. Więc ciśnie się na usta pytanie WTF?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Jest wtrysk, jest komputer to coś musi dawać info żeby komp mieszankę złożył. To sobie wymyślili, że po sondzie dadzą. A co.
Oj tam. W suchym jest OK.
A quadem do wody się nie wjeżdża. Przynajmniej nie CFką.
Oj tam. W suchym jest OK.
A quadem do wody się nie wjeżdża. Przynajmniej nie CFką.
V2.....sound of madness
- DKfan
Widocznie 2 sondy tańsze niż czujnik na przepustnicę
M&M sQuad
M&M sQuad
Szkoda zajmować się tym co nimi tu kierowało.
Efekt jest jaki jest. Kopiują z zacięciem co się tylko da ale tu niestety zachciało im się "autorskiego" projektu i jest .
Efekt jest jaki jest. Kopiują z zacięciem co się tylko da ale tu niestety zachciało im się "autorskiego" projektu i jest .
V2.....sound of madness
- walek1978
- Quad:: CF Moto 500, X8
Panowie dajcie mi sie nacieszyć jazdą X8 a nie od razu mnie zniechęcacie . Dla mnie jest inna jazda, mocniejsza, szybsza i mam znowu banana na gębie Sprzęt kupiony od kumpla 2 letni i sporo doinwestowany więc co miało sie zepsuć już się zepsuło Także niech służy jak najlepiej.
- walek1978
- Quad:: CF Moto 500, X8
Nie moge wrzucić fotki bo plik za duży pomimo że okroiłem go na maxa ?