Pogaduchy o CF Off-Top
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Oj faktycznie gryzlak to takie ach och ? zawias tylny się sypie i półośki się ukręcają tez bardzo często, kolega miał i stwierdził nigdy więcej trzy razy półośka i dwa razy zawias cały robił tył ale żeby nie było na x8 się nie przesiadł a na żółtka . Renie też silniki potrafią się sypnąć a x8 w przeprawach tez może sobie nieźle radzić https://www.youtube.com/watch?v=av1JwUI7JFI można sobie popatrzeć. Wszystkie mają swoje wady i zalety zależy co komu pasuje i kto jak jeździ .Cf też ma swoje wady i to nie ulega wątpliwościom , na jakie forum się nie wejdzie to czy yamaha czy zółtki itp sypie się wszystko tak naprawdę kwestia jazdy i dbania ,a część wad wynika z tego że jednak kupuję się używane i nikt do kościoła tym nie jeździ .
-
- Quad:: CF MOTO X8 EPS
- Imię: Piotr
A przepraszam u nas ksiądz organizuje początek i koniec sezonu motocyklowego i w 1-szy raz w tym roku zamierzam się wybrać na zakończenie sezonu. Przyjeżdżają i quady i motory - co kto ma. W sumie ze 300szt było na rozpoczęciu sezonu. Po mszy św zawsze grochówka jest i 20km parada na koniec. Miejscowość Czeszów-zapraszam.Wojtekski pisze:Oj faktycznie gryzlak to takie ach och ? zawias tylny się sypie i półośki się ukręcają tez bardzo często, kolega miał i stwierdził nigdy więcej trzy razy półośka i dwa razy zawias cały robił tył ale żeby nie było na x8 się nie przesiadł a na żółtka . Renie też silniki potrafią się sypnąć a x8 w przeprawach tez może sobie nieźle radzić https://www.youtube.com/watch?v=av1JwUI7JFI można sobie popatrzeć. Wszystkie mają swoje wady i zalety zależy co komu pasuje i kto jak jeździ .Cf też ma swoje wady i to nie ulega wątpliwościom , na jakie forum się nie wejdzie to czy yamaha czy zółtki itp sypie się wszystko tak naprawdę kwestia jazdy i dbania ,a część wad wynika z tego że jednak kupuję się używane i nikt do kościoła tym nie jeździ .
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Wojtas ale ja nie mówię o awaryjności bo wszystko się psuje zwłaszcza, że tu duże znaczenie ma użytkowanie i serwis. Piszę o parametrach i przeznaczeniu sprzęta. Wg mnie X8 i gryzak są stworzone do innych tematów. Mieć je oba w garażu miałoby dla mnie sens
Uzupełniałyby się. Jak to mówią zestaw "do tańca i do różańca. "
Uzupełniałyby się. Jak to mówią zestaw "do tańca i do różańca. "
V2.....sound of madness
-
Tu masz racje.Miałem okazję latać gryzlakiem i mi akurat nie podszedł też miałem okazję renia i tu jak najbardziej ale zupełnie inna jazda niż x8. U nas w ekipie było chyba wszystko ale zmieniali wszyscy na renaty i tak zostało.
A i to nie było do ciebie Robsson jak jakiś zarzut ani do kogoś innego żeby nie było , luźna dyskusja przed premierą hehe.
A i to nie było do ciebie Robsson jak jakiś zarzut ani do kogoś innego żeby nie było , luźna dyskusja przed premierą hehe.
Ostatnio zmieniony śr 12 paź, 2016 przez Wojtekski, łącznie zmieniany 4 razy.
-
Nie zrozum mnie źle ale równie dobrze można ganiać turystycznie gryzlakiem jak x8 i w przeprawach równie dobrze może być x8 i gryzlak tyle że w x8 długość będzie przeszkodą i trzeba ją przygotować kwestia chęci gustu i kto co woli, wiadomo że krótkim łatwiej manewrować gdzieś tam między drzewami ale na podjazdach za to łatwiej długim , Bardziej chodziło mi o to że nie ma quadów idealnych niestety każdemu coś innego pasuje, tak byśmy mieli tylko zółtki a są różne marki i niestety psują się wszystkie czego żaden użytkownik sobie nie życzy i tu jest ten ból, ważne żeby każdy był zadowolony ze swego i korzystał zamiast naprawiać a najlepszy jest taki co się nie psuje hehe czy to china czy inny .
Dzięki za zaproszenie lemon ale trochę daleko .
Dzięki za zaproszenie lemon ale trochę daleko .
-
- Quad:: CF MOTO X8 EPS
- Imię: Piotr
SpokoWojtekski pisze: Dzięki za zaproszenie lemon ale trochę daleko .
Czekamy na premierową X8 w 1000-czku i pierwszych testerów.
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
hahahahhahaaahahhahaahahahahahhahahahhahahahahahhaha
Wojtek, kurcze, zawsze myslałem że Robbson to taki quadowy zwilennik pewnej marki, ale poznałem gOSCIA w jego garażu, heheheh tam najlepiej poznaje sie quadowca.
Dla mnie misiek bedzie zawsze super quadem przeprawowym, bo mam drugiego , totalnie oryginał 2014 i nic nie robiłem przy nim, a robił robote w każdym terenie, co do półosiek , 13 tysięcy kilometrów na miskach 2012 i 2014 i jeden walnięty przegób i jedna urwana półośka przez ten przegób, może sie łamie ale ja nie oszczędzam maszyn, bo jakiś tam teren jest.
Wojtek, kurcze, zawsze myslałem że Robbson to taki quadowy zwilennik pewnej marki, ale poznałem gOSCIA w jego garażu, heheheh tam najlepiej poznaje sie quadowca.
Dla mnie misiek bedzie zawsze super quadem przeprawowym, bo mam drugiego , totalnie oryginał 2014 i nic nie robiłem przy nim, a robił robote w każdym terenie, co do półosiek , 13 tysięcy kilometrów na miskach 2012 i 2014 i jeden walnięty przegób i jedna urwana półośka przez ten przegób, może sie łamie ale ja nie oszczędzam maszyn, bo jakiś tam teren jest.
Dobrze myślałeś Panie muszka
niech Cię pozory nie mylą
niech Cię pozory nie mylą
V2.....sound of madness
-
Hehe żeby nie było nie faworyzuje żadnej marki bo nie o to chodzi, po prostu każda maszyna ma inną specyfikację inaczej się zachowuje i ważne że mamy taki wybór.Jesteś zadowolony z miska i bardzo dobrze ważne że ci służy,cieszę się z wami że jesteście zadowoleni dzięki temu zawsze można znać opinie innych , ja jeździłem kiedyś 500 cf z reniami i uwierz nie oszczędzałem miałem 12 tysi i co robiłem to most przód. A to znaczy że inne się nie sypią ? widać na forum że jednak tak i tak samo z gryzlakami i innymi. A kolega który z nami gania oj daj mu nową maszynę i tak zajeździ teraz nówkę renię 1000 tak skatował że oj aż szkoda i przebieg 7 tyś a też już się sypie.
Masz renie i gryzlaka to odpowiedz którym jeździ się lepiej ? podejrzewam że misiek ci bardziej leży i dlaczego ? to znaczy faworyzujesz miska ? .
Masz renie i gryzlaka to odpowiedz którym jeździ się lepiej ? podejrzewam że misiek ci bardziej leży i dlaczego ? to znaczy faworyzujesz miska ? .
- walek1978
- Quad:: CF Moto 500, X8
- Imię: Marcin
Ja od wczoraj zostałem szczęśliwym posiadaczem X8 i pierwsze wrażenia mega. Także zobaczymy jak to bedzię sie trzymać ale wiem jedno 500 a X8 przepaść