autor: Marcin ATV SWAP Garage » czw 29 wrz, 2016
Szykuje sie Panowie nowy projekt
chciałem zrobić Lucka z silnikiem BMW GS 800 napęd po tej samej stronie wiec sporo łatwiejsza robota , nawet mam taki silnik od znajomego ale z twierdziłem że zrobię coś lepszego i mocniejszego i przede wszystkim cos trwałego niestety GS ,czy tez f800 to ten sam silnik maja wadę jaka jest smarowanie silnika i nawet przy normalnej jeździe w motocyklach przekrecaja sie panewki mam akurat zaprzyjaźniony największy serwis motocyklowy w Częstochowie i nie ma miesiaca żeby tam jakies bmw 800 nie stało z przekręcona panewą .Chcę też to zrobić na mocniejszej konstrukcji więc Bedzie kolejny Raptor 700 bo lucek niestety mimo całej sympatii do tego modelu nie ma w ofercie tuningowych akcesori o większej wytrzymałości i uważam że ER6 w nim to max by wytrzymywały podzespoły , mówie o konkretnej jeździe w terenie a nie o jezdzie po asfalcie nie bedę ryzykował swojego i czyjegoś życia . Prawdopodobnie na początek powstaną 2 Takie Raptory beda to quady o innej charakterystyce ponieważ w terenie w ośce to ciezko wykorzystać 60km wiec po co pchać sie w teren ze 100 km jak dobry driver cie objedzie maszyna co ma 50 km wiec idę innym torem zrobie cos czym w teren też będzie można wjechać ale coś co bedzie zdecydowanie mocniejsze od er6 i od BMW 800 ale to bedzie maszyna dla świrów
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .