Normalna praca silnika - czarna świeca

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
orcki89
Quad:: Quad 110 Chiński
Imię: Michał

Normalna praca silnika - czarna świeca

Post autor: orcki89 » ndz 04 wrz, 2016

Witam

Mam problem z chinskim quadem 107 cm3. Wszystko ladnie pięknie chodzi odpala ma moc nawet sporą lecz ma dwa mankamenty.
- Świeca jest caly czas czarna mimo regulacji gaźnika, czyszczeniu, ustawianiu plywaka tak jak na różnych innych forach.
- Quad chodzi tylko z otwartą zasłoną powietrza gdy ją zamykam gaśnie nawet jak jest cieply i nie chce na zamknietej zasłoną odpalić.

Może ktoś miał już podobny problem.

Nie chce wysłuchiwać odpowiedzi ustaw plywak badz ze zle ustawilem dawke paliwa itp. Proszę o konkrety a nie lanie wody.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jarecki13
Quad:: TraktoReX 680 :)
Imię: Jarek

Re: Normalna praca silnika - czarna świeca

Post autor: jarecki13 » ndz 04 wrz, 2016

zatykasz dopływ powietrza ? czy źle zrozumiałem . Jeśli wszystko zrobiłeś na cacy z gaźnikiem to zobacz filtr powietrza czy nie jest brudny i czy aby coś ci nie zatykało dolotu powietrza do air boxa no chyba ,ze go sam zatykasz - jeśli tak to nie dziw sie ,ze go zalewa i świeca jest czarna

orcki89

Post autor: orcki89 » pn 05 wrz, 2016

Mam filtr stożkowy. Przemywalem go ostatnio w benzynie i nic znow tak samo. Nawet zdejmowalem filtr powietrza i chodzi tak samo. A z tym zatykaniem mialem na mysli ta klapke co jest w gazniku. Chyba że jest naprawde zle ustawiony gażnik. Mam ustawiona dawke paliwa gdzies pomiedzy 0,5-0,7 obrotu. Myslalem tez o swiecy mam nowa lecz chinska swiece.

orcki89

Post autor: orcki89 » ndz 09 paź, 2016

Widze nie ma chetnych do pomocy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”