Witam
Mam problem z chinskim quadem 107 cm3. Wszystko ladnie pięknie chodzi odpala ma moc nawet sporą lecz ma dwa mankamenty.
- Świeca jest caly czas czarna mimo regulacji gaźnika, czyszczeniu, ustawianiu plywaka tak jak na różnych innych forach.
- Quad chodzi tylko z otwartą zasłoną powietrza gdy ją zamykam gaśnie nawet jak jest cieply i nie chce na zamknietej zasłoną odpalić.
Może ktoś miał już podobny problem.
Nie chce wysłuchiwać odpowiedzi ustaw plywak badz ze zle ustawilem dawke paliwa itp. Proszę o konkrety a nie lanie wody.
Pozdrawiam
Normalna praca silnika - czarna świeca
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Re: Normalna praca silnika - czarna świeca
zatykasz dopływ powietrza ? czy źle zrozumiałem . Jeśli wszystko zrobiłeś na cacy z gaźnikiem to zobacz filtr powietrza czy nie jest brudny i czy aby coś ci nie zatykało dolotu powietrza do air boxa no chyba ,ze go sam zatykasz - jeśli tak to nie dziw sie ,ze go zalewa i świeca jest czarna
Mam filtr stożkowy. Przemywalem go ostatnio w benzynie i nic znow tak samo. Nawet zdejmowalem filtr powietrza i chodzi tak samo. A z tym zatykaniem mialem na mysli ta klapke co jest w gazniku. Chyba że jest naprawde zle ustawiony gażnik. Mam ustawiona dawke paliwa gdzies pomiedzy 0,5-0,7 obrotu. Myslalem tez o swiecy mam nowa lecz chinska swiece.
Widze nie ma chetnych do pomocy.