Regulacja biegów w CF500.
- sebtur
- Quad:: supermoto 150, cf moto 500 L-X5
- Imię: Sebastian i Antek
Re: Regulacja biegów w CF500.
I jeszcze jedna rzecz - bieg wsteczny - zdarzyło mi się już kilka razy ( zdarza się bardzo rzadko ) jak włączam bieg wsteczny i dodaję gaz to też wali coś w skrzyni i załącza się. To też mnie niepokoi. Czy w waszych maszynach coś podobnego się zdarza!?
Bo gazu trzeba dodać ciutkę żeby odpowiedni trybik zaskoczył - tak jest w każdym quadzie z CVT. W Łodzi nie ma żadnego serwisu Cfek oprócz tego na Rojnej a jak widzę to jakość też mizerna...
Ozo Drapers Squad
- sebtur
- Quad:: supermoto 150, cf moto 500 L-X5
- Imię: Sebastian i Antek
Hm... ale te huki szczególnie przy L są zbyt mocne - to jest nienormalne załączanie, ja to czuję. Jeszcze raz spróbuję w serwisie wyregulować. Właściciel serwisu na Rojnej w Łodzi wydaje się całkiem ok. Zobaczymy jak będzie po następnej regulacji.
- sebavfr
- Quad:: Polaris sportsmen 570
- Imię: Sebastian
Przy załączaniu biegu L musisz lekko bujnąć quada wtedy bieg powinien wejść bez problemu jak u mnie nie chcę zaskoczyć to po załączeniu dodaje lekko gazu i wtedy jest tylko kliknięcie, popróbuj a na pewno dojdziesz do wprawy.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Grunt to niskie obroty do zmiany biegów, jak są za wysokie to zawsze wyda z siebie dźwięk. Jak nie wchodzi to bujnij quadem, powinno wtedy wejść. No i hamulec nożny.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
- Imię: Robert
siemka,
dziś ustawiałem skrzynie biegów, miałem problem z wolnym biegiem L, wskakiwał i podświetlał się ale nie jechał quad. Zacząłem od ustawienia przekładni na pozycji N, wtedy jest najlepiej bo dystans pomiedzy H/R dokładnie wskazuje nam kierunek kręcenia cięgłem i można ustawić skrzynie dokładnie jak powinna smigać.
odkręcamy nakrętke (kontrę) kluczem 10 a kluczem 6 blokujemy cięgno po środku jest rowek. przy wkrecaniu lub odkręcaniu słychać jak biegi wskakują i wyskakują
na koniec dokręcić kontrę i wszystko smiga
proste.
po 5000km regulacja
dziś ustawiałem skrzynie biegów, miałem problem z wolnym biegiem L, wskakiwał i podświetlał się ale nie jechał quad. Zacząłem od ustawienia przekładni na pozycji N, wtedy jest najlepiej bo dystans pomiedzy H/R dokładnie wskazuje nam kierunek kręcenia cięgłem i można ustawić skrzynie dokładnie jak powinna smigać.
odkręcamy nakrętke (kontrę) kluczem 10 a kluczem 6 blokujemy cięgno po środku jest rowek. przy wkrecaniu lub odkręcaniu słychać jak biegi wskakują i wyskakują
na koniec dokręcić kontrę i wszystko smiga
proste.
po 5000km regulacja