Regulacja biegów w CF500.

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
Awatar użytkownika
sebtur
Quad:: supermoto 150, cf moto 500 L-X5
Imię: Sebastian i Antek

Re: Regulacja biegów w CF500.

Post autor: sebtur » ndz 08 lut, 2015

I jeszcze jedna rzecz - bieg wsteczny - zdarzyło mi się już kilka razy ( zdarza się bardzo rzadko ) jak włączam bieg wsteczny i dodaję gaz to też wali coś w skrzyni i załącza się. To też mnie niepokoi. Czy w waszych maszynach coś podobnego się zdarza!?

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » ndz 08 lut, 2015

Bo gazu trzeba dodać ciutkę żeby odpowiedni trybik zaskoczył - tak jest w każdym quadzie z CVT. W Łodzi nie ma żadnego serwisu Cfek oprócz tego na Rojnej a jak widzę to jakość też mizerna...
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
sebtur
Quad:: supermoto 150, cf moto 500 L-X5
Imię: Sebastian i Antek

Post autor: sebtur » ndz 08 lut, 2015

Hm... ale te huki szczególnie przy L są zbyt mocne - to jest nienormalne załączanie, ja to czuję. Jeszcze raz spróbuję w serwisie wyregulować. Właściciel serwisu na Rojnej w Łodzi wydaje się całkiem ok. Zobaczymy jak będzie po następnej regulacji.

Awatar użytkownika
sebavfr
Quad:: Polaris sportsmen 570
Imię: Sebastian

Post autor: sebavfr » ndz 08 lut, 2015

Przy załączaniu biegu L musisz lekko bujnąć quada wtedy bieg powinien wejść bez problemu jak u mnie nie chcę zaskoczyć to po załączeniu dodaje lekko gazu i wtedy jest tylko kliknięcie, popróbuj a na pewno dojdziesz do wprawy.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » ndz 08 lut, 2015

Grunt to niskie obroty do zmiany biegów, jak są za wysokie to zawsze wyda z siebie dźwięk. Jak nie wchodzi to bujnij quadem, powinno wtedy wejść. No i hamulec nożny.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
rzeznikczek
Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
Imię: Robert

Post autor: rzeznikczek » śr 31 sie, 2016

siemka,
dziś ustawiałem skrzynie biegów, miałem problem z wolnym biegiem L, wskakiwał i podświetlał się ale nie jechał quad. Zacząłem od ustawienia przekładni na pozycji N, wtedy jest najlepiej bo dystans pomiedzy H/R dokładnie wskazuje nam kierunek kręcenia cięgłem i można ustawić skrzynie dokładnie jak powinna smigać.
odkręcamy nakrętke (kontrę) kluczem 10 a kluczem 6 blokujemy cięgno po środku jest rowek. przy wkrecaniu lub odkręcaniu słychać jak biegi wskakują i wyskakują :)
na koniec dokręcić kontrę i wszystko smiga :D
proste.
po 5000km regulacja :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”