Quadzik od 10,000 do 20,000zł
Re: Quadzik od 10,000 do 20,000zł
To kwestia Twoich potrzeb i podejścia. Za odpowiednio dobra kase wolałbym zdecydowanie i tego kq jak ogólnie jest w ładnym stanie i kondycji (jak teraz nie pali oleju i jest cichy silnik). Nowa CF500 w dzisiejszych cenach (22-23 kpln) to wg mnie nieporozumienie. Lepiej wyrwać atrakcyjnie cenowo takiego KQ - tzn <20 kawałków i mieć świadomość , że te 3-5 kpln w razie "W" trzeba będzie w remont wsadzić.
Jak niedużo latać będziesz to może jak szczęście dopisze jeszcze 1-2 sezony nim oblecisz i bez wkładu sprzedasz.
Mam okazję od pewnego momentu obserwować i porównywać KQ 450/500 vs. CF500 i nawet nie ma sensu pisać.
CF500 to dobry quad. Dobry w cenie nowego <20 kawałków, dobry jako używka w kasie 10-15 kawałków ale dziś w tej cenie jako nowy już ma kłopoty z wybronieniem się vs markowa uzywka. CF500 ma sens moim zdaniem max za 12-15 kawałków jak świeża i dobra. Później lepiej poszukać coś markowego/starszego/zadbanego. Oczywiście to tez kwestia czy priorytet to nowy quad i jeszcze na FV. Wtedy tylko CF500
Ale to moje zdanie. Można się nie zgadzać
Jak niedużo latać będziesz to może jak szczęście dopisze jeszcze 1-2 sezony nim oblecisz i bez wkładu sprzedasz.
Mam okazję od pewnego momentu obserwować i porównywać KQ 450/500 vs. CF500 i nawet nie ma sensu pisać.
CF500 to dobry quad. Dobry w cenie nowego <20 kawałków, dobry jako używka w kasie 10-15 kawałków ale dziś w tej cenie jako nowy już ma kłopoty z wybronieniem się vs markowa uzywka. CF500 ma sens moim zdaniem max za 12-15 kawałków jak świeża i dobra. Później lepiej poszukać coś markowego/starszego/zadbanego. Oczywiście to tez kwestia czy priorytet to nowy quad i jeszcze na FV. Wtedy tylko CF500
Ale to moje zdanie. Można się nie zgadzać
V2.....sound of madness
-
- Quad:: lucky star300
- Imię: marcin
Stoję teraz przed wyborem brute forca 750, kq 750 rocznikowo 2008-2010.Zależy mi na opini użytkowników, może ktoś śmigał obydwoma i ma jakieś przemyślenia.ktory gabarytowo większy ( mój wzrost i waga), komfort prowadzenia, typowe usterki ewentualne koszty naprawy ,itp.
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
jeśli w podobnym stanie technicznym to wez bruta
więcej miejsca, więcej mocy, większe możliwości tuningu
więcej miejsca, więcej mocy, większe możliwości tuningu
mods in progress :-)
Quad do zabawy na małym torze
Witam,
posiadam trochę terenu i wymyśliłem sobie zbudowanie tam toru tak żeby można było się tam pobawić za znajomymi.
Chcielibyśmy sobie kupić 2 quady do zabawy w weekendy. Budżet na jeden to około 20 tysięcy. Szczerze powiedziawszy zależy nam na tym żeby serwis nie był drogi, wytrzymałość dobra i spalanie nie opiewało na jakąś dużą sumę.
Myślicie, że można coś sensownego za 20 tysięcy kupić? Zależałoby mi na tym, żeby te quady można było zarejestrować na firmę więc pewnie musiała by być homologacja?
Zaznaczam, że do tej pory miałem okazję przejechać się tylko na jakimś Raptorze gdzieś koło Kołobrzegu kilka lat tamu i jednym chińskim czymś od znajomego
Z góry dziękuję za pomoc.
posiadam trochę terenu i wymyśliłem sobie zbudowanie tam toru tak żeby można było się tam pobawić za znajomymi.
Chcielibyśmy sobie kupić 2 quady do zabawy w weekendy. Budżet na jeden to około 20 tysięcy. Szczerze powiedziawszy zależy nam na tym żeby serwis nie był drogi, wytrzymałość dobra i spalanie nie opiewało na jakąś dużą sumę.
Myślicie, że można coś sensownego za 20 tysięcy kupić? Zależałoby mi na tym, żeby te quady można było zarejestrować na firmę więc pewnie musiała by być homologacja?
Zaznaczam, że do tej pory miałem okazję przejechać się tylko na jakimś Raptorze gdzieś koło Kołobrzegu kilka lat tamu i jednym chińskim czymś od znajomego
Z góry dziękuję za pomoc.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
2x Cf Moto Pińcet
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Dziękuję za odpowiedź. A co sądzisz o kymco mxu 300 albo Linhai LINHAI M550?
Rozmawiałem z kilkoma handlarzami i mówią, że na tor będą lepsze.
Rozmawiałem z kilkoma handlarzami i mówią, że na tor będą lepsze.
Jaki tor?
MX czy przeprawa?
Handlarza nie słuchaj, on Ci powie to co chcesz usłyszeć a nie jak jest naprawdę a potem Ty się bujał będziesz.
MX czy przeprawa?
Handlarza nie słuchaj, on Ci powie to co chcesz usłyszeć a nie jak jest naprawdę a potem Ty się bujał będziesz.
V2.....sound of madness
Tor nie będzie wymagający na starcie, później w miarę wzrostu umiejętności kilka hopek zrobimy żeby się trochę pobawić.
Tzn MX?
Jak tak to tylko ośki.
Z troski i Wasze zdrowie nie radziłbym skakać za wysoko liszajem czy innym 350-400 kilowym klockiem
Jak tak to tylko ośki.
Z troski i Wasze zdrowie nie radziłbym skakać za wysoko liszajem czy innym 350-400 kilowym klockiem
V2.....sound of madness
Na pewno to nie będzie typowy MX, szczególnie że pewnie też znajomi będą chcieli pojeździć a nie chcę mieć nikogo na sumieniu.
Czytałem trochę i CF Moto 500 wydaje się być odpowiednią opcją dla nas. Teraz pytanie czy warto kupować używki czy lepiej nowe? Pewnie jak ktoś sprzedaje rocznego quada to się z nim coś dzieje. chyba nie warto za bardzo oszczędzać?
Polecacie jakiś handlarzy albo sklepy na Śląsku? Albo w Polsce jeżeli są godne polecenia
Czytałem trochę i CF Moto 500 wydaje się być odpowiednią opcją dla nas. Teraz pytanie czy warto kupować używki czy lepiej nowe? Pewnie jak ktoś sprzedaje rocznego quada to się z nim coś dzieje. chyba nie warto za bardzo oszczędzać?
Polecacie jakiś handlarzy albo sklepy na Śląsku? Albo w Polsce jeżeli są godne polecenia