CF MOTO 500 opinie

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Argon87
Quad:: CF Moto 500
Imię: Arek

Re: CF MOTO 500 opinie

Post autor: Argon87 » ndz 24 kwie, 2016

Robsson pisze: Odblokuj i niech moc będzie z Wami ;)
posłuchałem się Was i dziś odblokowałem. Faktycznie to 20 min roboty.
Co prawda nie miałem dużo czasu jeździć ale przejechałem się z 15min i powiem tylko: WOW
Nie spodziewałem się takiej różnicy! Jestem coraz bardziej zadowolony ;)

Awatar użytkownika
walek1978
Quad:: CF Moto 500, X8
Imię: Marcin

Post autor: walek1978 » ndz 24 kwie, 2016

To niech teraz szlaki będą szerokie po lasach i szutrach....niech ci służy dobrze bydle :)

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Kontakt:

Post autor: mesel » wt 16 sie, 2016

Czołem !

Po kilku latach planuje wrócić na szlaki. Szukałem czegoś nowego ze względu na finansowanie (leasing). Miało być Kymco MXU 500 bo już na takim jeździłem i mocno związany jestem z importerem ....a raczej byłem bo ostatnio mnie mocno zawiódł. Potrzebuję sprzęt 4x4 do turystyki z małżonką więc musi być duży, wygodny, z homologacją na 2 osoby i w rozsądnej cenie. Na japońca szkoda mi kasy bo to w sumie tylko zachcianka i zabawka dla dużego chłopca.

Od kilku tygodni przeczytałem już chyba cały internet i obejrzałem całego "jutuba" w poszukiwaniu opinii od CF Moto i jadę dzisiaj obejrzeć nowe X5 L.

Sam dużo umiem zrobić przy różnych pojazdach, lubię też w wolnej chwili podłubać więc jeśli tylko potwierdzicie mi, że z częściami do CF nie ma większych problemów to ....stanę się jego właścicielem. Skoro CeeFki startują w Pucharze Przeprawowym a nasi wschodni sąsiedzi traktują je jak łodzie podwodne to chyba nie jest tak źle. Liczę, że skoro od wielu lat mam też Sym'a, której to marki importer w kraju jest jedynie chyba rezydentem i do dziś sprzęt jest w pełni sprawny to i z tym dam sobie radę ;).

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » wt 16 sie, 2016

Zabraknie Ci mocy za jakiś czas.
Z rynku wtórnego spokojnie kupisz 800
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Kontakt:

Mam bardzo mieszane uczucia. Obejrzałem, podotykałem i ....brakuje jakości względem Kymco.

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » wt 16 sie, 2016

W tej kasie trzeba iść na kompromisy. Ja na Twoim miejscu jeśli CF to celowałbym w X7 L lub w X8. A z tego co piszesz to podbij budżet w okolice 25 kawałków i poluj na MXU700 używane. Choć tu z miejscem na nogi dla plecaczka bez szału, siedzisko bez problemu możesz sobie zwiększyć zawsze kuftem za 800-1000pln.
V2.....sound of madness :twisted:

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Kontakt:

Na kompromisy jestem przygotowany. Sprzęt musi być nowy i to jest podstawowy warunek, który nie podlega negocjacjom ;). 25 tys. to właśnie budżet jaki sobie przyjąłem. Nie chcę go już podnosić bo zaczynałem od ok 20.
MXU 500 IRS z pługiem ( VAT) wychodzi ponad 28.
X5 też z pługiem to ok 23 ale najbardziej w tej opcji przeraża mnie interwał serwisowy. 400 km to jakiś kiepski żart a mimo wszystko nie chciałbym rezygnować z gwarancji.
5 tysięcy różnicy to mimo wszystko sporo. To np. komplet ciuchów dla żony, oświetlenie led i kilka serwisów.

Robsson

X5 to stary CF na gaźniku jeśli się nie mylę. Jak tak to wszystko da się "obejść" bez ryzyka tzn zjeść ciastko i mieć ciastko (gwarancję) ;)
Zamiast X5 brałbym tańszą 500 bo to i tak to samo. Dlatego zaproponowałem X7 bo to 625 ccm i już ok 40 KM co w turystycez plecakiem robi już różnicę. Kupa gratów podejdzie od 500tki ale już jest wtrysk i może nie wyjść "wydłużenie" okresów międzyprzeglądowych.
Warto przepłacać za kilka inaczej wyprofilowanych plastików? X5/500
Z obejściem serwisu jakby co to służe na PW

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Kontakt:

Różnica w cenie pomiędzy X5 a 500 to 500 zł więc uznajmy, że nie jest aż tak znacząca. Jest kilka zmian więc to już kwestia podejścia.

Gaźnik uważam jako plus. Zawsze to łatwiej naprawić niż wtrysk. Akurat w tej kwestii wydaje mi się, że im prościej tym lepiej.

Robsson

Skoro tak to wycofuje - lepiej X5 :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”