To sebavfr zamówił, ja nadal szukam.demonic pisze:Łukasz kupiłeś POLARISA ?? Czy źle zrozumiałem
Mój kolejny quad tym razem nowy z rejestr, budżet 33-40 tys
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Mój kolejny quad tym razem nowy z rejestr, budżet 33-40
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- sebavfr
- Quad:: Polaris sportsmen 570
- Imię: Sebastian
U ciebie już nie było zamówiłem u Pingwina a u niego obsługa przed sprzedażą będzie na pewno zrobiona.
Już myślałem Bo pamiętam co mi napisałeś na priv Widzisz do czego ja wróciłem po raz czwartyoolsztyniak pisze:To sebavfr zamówił, ja nadal szukam.demonic pisze:Łukasz kupiłeś POLARISA ?? Czy źle zrozumiałem
Było ich trochę Hondy, Can-amy, Polarisy, Yamahy, Chińczyki ...
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
A pisałeś że sprzedajesz bo czasu na jazdę nie masz
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
I dlaczego? Co w nich jest dla Ciebie fajnego?demonic pisze: Widzisz do czego ja wróciłem po raz czwarty
V2.....sound of madness
Po sprzedaży chodziłem po garażu i było tak pusto nie wyobrażam sobie garażu bez quada choćby miał stać 2 m-ce i czekał na jazdę... to już choroba chyba....oolsztyniak pisze:A pisałeś że sprzedajesz bo czasu na jazdę nie masz
Co mnie za każdym razem ciągnie ?Robsson pisze:I dlaczego? Co w nich jest dla Ciebie fajnego?demonic pisze: Widzisz do czego ja wróciłem po raz czwarty
- wygląd
- koszt zakupu i eksploatacji ) ( niższy niż w can amie ) w tym przypadku zakupiłem pojazd demo bezpośrednio od byłej Poloni Cup czyli GMS. Jest na danej mi 2 letniej gwarancji wiec idąc zmianą jakie wproawdził importer Polarisa GMS wymieniają jeżeli jest potrzeba łożyska, tulejki, sworznie, końcówki drążków prawie wszystko ... czego żaden producent nie robi...
- wygoda mimo braku foxa jest niesamowicie wygodny a z powodu problemów z kręgosłupem to jest warunek zakupu quada.
- z uwagi na ostatnio mocno rekreacyjne użytkowanie quada długie wyjazdy całodniowe w okół komina 200-250 km tzw widokowe oraz wyjazdy do Rumuni i Ukrainy quad jest bardzo pakowany.
Są dwa quady na rynku, które sprostają wysokiej poprzeczce odnośnie wygody to Can am na foxie i Polaris....
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
I grizzly na Elce
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Pewnie tak Jacku, natomiast jak wiesz zakup Grizzly 700 2014 to koszt ok 35-40000 z takim przebiegiem, wyposażeniem i stanem jaki mam w Polarisie, a dodatkowo zakup Elki w zależności od modelu to od 5-10000. Więc jest to średnio opłacalne.
Mimo szacunku jaki mam do Grizzly...
Mimo szacunku jaki mam do Grizzly...
Chyba trzeba kupić żeby zrozumieć ten fenomen..... Ja już głupi jestem.demonic pisze: Mimo szacunku jaki mam do Grizzly...
Z obserwacji np na PPP właśnie taki XP850 wydaje mi się zajepisty. W Golubiu "na ściance" jeden taki biały rozstawiał wszytskich po kątach, pod czytniki pojeżdżając samemu bez napinki, na miętowo gdzie wszelkiej maści reszta przeważnie się podciągała. Super się go oglądało w robocie. Pewnie dobry kierownik ale quad też swoje robi wg mnie.
A właśnie demonic czy w drapkach napęd polarisa pomaga czy odwrotnie? W sensie czy ma tendencje do wyrzucania na plecy? W XP zapewne długość pomaga ale w mniejszych - typowo krótkich?
Sorry, że ja w kółko o tym ale pytam bo mam dylemat a chciałbym sobie wybrać dobrze. I że nie o tym temat.
PS
Jacek EPS w G550/700 - tttm. Sprawdziłem te 700 dziś po 550 wczoraj i jest to samo/podobnie- opony i ciśnienie jak rozmawialiśmy
V2.....sound of madness
Wg mnie xtp mimo foxa miał właśnie tendencje do wyrzucania na plecy ( jak to ująłeś
Polaris na ściółce w lesie jak i w błocie w poślizgu działa koło które ma większą przyczepność.
Ostatnio podczas wspinaczki czułem się bardzo pewnie i nie czułem, żeby przednie koła podnosiło do góry jak to miało miejsce w xtp czy grizzly. Każdy sprzęt ma wady i zalety i każdy musi sobie dobrać sprzęt do swoich potrzeb
Tak jak wcześniej wspomniałem dla mnie z pośród wszystkich marek wybrałem Polarisa po raz czwarty później can am o hondzie rincon nie wspomnę, bo to cudowny quad tylko troszkę inna liga
Polaris na ściółce w lesie jak i w błocie w poślizgu działa koło które ma większą przyczepność.
Ostatnio podczas wspinaczki czułem się bardzo pewnie i nie czułem, żeby przednie koła podnosiło do góry jak to miało miejsce w xtp czy grizzly. Każdy sprzęt ma wady i zalety i każdy musi sobie dobrać sprzęt do swoich potrzeb
Tak jak wcześniej wspomniałem dla mnie z pośród wszystkich marek wybrałem Polarisa po raz czwarty później can am o hondzie rincon nie wspomnę, bo to cudowny quad tylko troszkę inna liga