Quad 20,000 - 30,000 zł
-
Re: Quad 20,000 - 30,000 zł
Witam,
chciałbym prosić o radę.
Nie miałem nigdy własnego quada, jedynie okazje przejechać się chińskim Diablo 200 Miałem mnóstwo frajdy z jazdy.
Nadarza się okazja kupić coś lepszego i postanowiłem zapytać was o radę przy zakupie. Interesuje mnie tylko nowy sprzęt.
Wymagań nie mam zbyt wysokich dlatego zastanawiam się nad takimi modelami jak:
QUAD Arctic Cat 400 ALTERRA EFI
Polaris Sportsman 450 H.O.
Can-Am Outlander L450 STD
Quad POLARIS SPORTSMAN 570
Ewentualnie Honda, bo jestem zwolennikiem tej marki. Każdy produkt Hondy mógłbym kupować w ślepo. Nie widzę tych sprzętów w Polsce, mamy jakiegoś dealera quadów Honda?
Zastanawiam się też nad: Kawasaki Brute Force KVF 300 ale martwi mnie brak napędu 4x4.
Quada chciałbym używać rekreacyjnie, przejażdżki po okolicznych wertepach i czasami wypad w Bieszczady. W zimie dzieciaki pociągnąć na sankach. Hardkorowe taplanie się w błocie mnie nie interesuje. Tylko przyjemna przejażdżka dla odstresowania po tygodniu pracy. Biorę pod uwagę też że moje potrzeby mogą wzrosnąć dlatego nie celuje w dużego i drogiego quada a małych jak KVF300 (jeśli chodzi o moc) trochę się obawiam.
Jednak różnica w cenie pomiędzy KVF300 a wyższymi modelami jakie wymieniłem powyżej to 7-10 tyś zł., jest się nad czym zastanawiać. Cena KVF300 jest bardzo zachęcająca. Może ktoś ma takiego quda i coś o nim napisze?
chciałbym prosić o radę.
Nie miałem nigdy własnego quada, jedynie okazje przejechać się chińskim Diablo 200 Miałem mnóstwo frajdy z jazdy.
Nadarza się okazja kupić coś lepszego i postanowiłem zapytać was o radę przy zakupie. Interesuje mnie tylko nowy sprzęt.
Wymagań nie mam zbyt wysokich dlatego zastanawiam się nad takimi modelami jak:
QUAD Arctic Cat 400 ALTERRA EFI
Polaris Sportsman 450 H.O.
Can-Am Outlander L450 STD
Quad POLARIS SPORTSMAN 570
Ewentualnie Honda, bo jestem zwolennikiem tej marki. Każdy produkt Hondy mógłbym kupować w ślepo. Nie widzę tych sprzętów w Polsce, mamy jakiegoś dealera quadów Honda?
Zastanawiam się też nad: Kawasaki Brute Force KVF 300 ale martwi mnie brak napędu 4x4.
Quada chciałbym używać rekreacyjnie, przejażdżki po okolicznych wertepach i czasami wypad w Bieszczady. W zimie dzieciaki pociągnąć na sankach. Hardkorowe taplanie się w błocie mnie nie interesuje. Tylko przyjemna przejażdżka dla odstresowania po tygodniu pracy. Biorę pod uwagę też że moje potrzeby mogą wzrosnąć dlatego nie celuje w dużego i drogiego quada a małych jak KVF300 (jeśli chodzi o moc) trochę się obawiam.
Jednak różnica w cenie pomiędzy KVF300 a wyższymi modelami jakie wymieniłem powyżej to 7-10 tyś zł., jest się nad czym zastanawiać. Cena KVF300 jest bardzo zachęcająca. Może ktoś ma takiego quda i coś o nim napisze?
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Outlander 450 LTD na początek będzie rewelacyjny.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
aleksander
ustawiłeś je w kolejności rosnących osiągów.
Jak masz budżet to bierz co oolsztyniak napisał, choć polaris będzie lepiej zapitalał.
W każdym razie wybór do ostatniej dwójki bym zawęził a większość Ci i tak poleci outa 450
ustawiłeś je w kolejności rosnących osiągów.
Jak masz budżet to bierz co oolsztyniak napisał, choć polaris będzie lepiej zapitalał.
W każdym razie wybór do ostatniej dwójki bym zawęził a większość Ci i tak poleci outa 450
V2.....sound of madness
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
O Kawasaki zapomnij, jeżeli miałbyś go kupować to możesz zostać przy Diablo, założysz większe koła i będziesz jechał tak samo a nawet lepiej.
Ja jako wierny fan marki Can-am polecam oczywiście Outlandera L bo w zasadzie trudno znaleźć jakiekolwiek zastrzeżenia do tego sprzętu. Polaris również bedzie fajny chodziaż jakośc wykonania jest o klasę lub dwie niższa.
Ja jako wierny fan marki Can-am polecam oczywiście Outlandera L bo w zasadzie trudno znaleźć jakiekolwiek zastrzeżenia do tego sprzętu. Polaris również bedzie fajny chodziaż jakośc wykonania jest o klasę lub dwie niższa.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
Dziekuje, takich zdecydowanych odpowiedzi oczekiwalem
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Jeśli Honda to szukaj Foreman 500- rewelacja, a jeśli się nie mieści w budżecie to polecam polarisa 570 tylko kup u dobrego dilera co się zna na rzeczy. Z polarisem w Polsce to tak jak z cf-moto zależy gdzie będziesz serwisował z resztą tak jak z większości quadów , są serwisy co się znają i robią to rzetelnie a są co zaczynają i uczą się na błędach , a za błędy płacisz ty
-
- Quad:: chinol, Kymco MXU400 ,CanAm Renegade 500,CanAm Outlander 800XT
- Kontakt:
Dziękuję za doradzenie Canama ....
Jestem w szoku jaka jest różnica między Kymco 400 Cm3 a Renegade 500 cm3...
Banan non stop
Praca silnika i zawieszenia Przyspieszenie Wygląd Dźwięk silnika V
Jedyny minus to mała torba na tyle ( 1 kask )
szukam i nie widzę nic większego na tył
Jestem w szoku jaka jest różnica między Kymco 400 Cm3 a Renegade 500 cm3...
Banan non stop
Praca silnika i zawieszenia Przyspieszenie Wygląd Dźwięk silnika V
Jedyny minus to mała torba na tyle ( 1 kask )
szukam i nie widzę nic większego na tył
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Dorób sobie normalny bagażnik, z tylu jest mocowanie na 4 śruby do ktorych można go dokręcić. Procedura jest taka że kupujesz najtańszy chiński bagażnik quadowy i przespawujesz nóżki tak by pasowały do tych mocowań. Jeżeli zależy ci na estetyce to dajesz do proszkowego malowania. Nas cała taka impreza kosztowała 70 zł za niewielki bagażnik.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Bardzo ciekawy model. Sporo kasy w sumie ale warto.
Witam wszystkich. Chcialbym kupic pierwszego quada 4x4, najlepiej nowego w budzecie okolo 30 k PLN. Bede jezdzil turystycznie z synem oraz troche przeprawowki. Zalezy mi na tym zeby maszyna dobrze sie prowadzila oraz na plynnej/elastycznej pracy silnika i rasowym dzwieku. Co polecicie? Prosilbym tez o rekomendacje dobrego salonu/serwisu w okolicach Lublina. Z gory dziekuje za pomoc.