Czy lucky star 300 ma fabrycznie rolgaz?

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
ODPOWIEDZ
Bartaka
Quad:: Lucky star 300

Czy lucky star 300 ma fabrycznie rolgaz?

Post autor: Bartaka » czw 23 cze, 2016

Witam
Dzwoniłem do faceta w sprawie quada lucky star 300 z rocznika 2008 pytałem się czemu nie ma lewel klamki a on odpowiedział że kupił wersłe ls że ma tylni hamulec przy nodze i zamiast gazu w kciuku ma rolgaz. Czy są takie wersje ls 300 czy facet poprostu sam zmienił? Czy by szło zmienić to na gaz w kciuku i chamulec tylni nie w nodze tylko w ręcę a przy nodze ten hamulec który hamuje czterema kołami bo z tego wynika że nie ma tego hamulca
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ori_2
Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
Kontakt:

Re: Czy lucky star 300 ma fabrycznie rolgaz?

Post autor: Ori_2 » czw 23 cze, 2016

pojeździj trochę na rollgazie i wtedy zmieniaj jak nie będzie pasował - ja tylko tak śmigam

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » czw 23 cze, 2016

Kciuk w terenie jest duzo bardziej bezpieczny... nie masz zjawiska niekontrolowanego dodania gazu przy np jakims wiekszym wyboju... z tego co kojaze to lucki w zaleznosci od rocznika mialy roznie robione hamulce... ja mam z 2007 i u mnie bylo w lewej manetce same tylnie kola a nozny na 4 lapy... bodajze w nowszych byly manetki na obu stronach... ale nozny nadal na 4 kola
Teraz mam tak... nozny tylko na tyl... a klamka na kierownicy na przod ... tak jak w motorach i moim zdaniem jest to najlepsze rozwiazanie...

Awatar użytkownika
Ori_2
Kontakt:

Post autor: Ori_2 » czw 23 cze, 2016

Tomek_LS500cb pisze:Kciuk w terenie jest duzo bardziej bezpieczny...
kolego to jest mit, zobacz co mają crossy, i chłopaki dają rade,, ja na cynglu mam wrażenie że nie trzymam kierownicy i ręka boli po lataniu po lesie, Bartaka nie namawiam, ale jak masz juz zamontowany to polataj trochę, jak nie bedzie pasował zmienisz

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » czw 23 cze, 2016

Kazdy lubi to co ma... moze i masz racje... ale bez powodu kciuki nie sa montowane w quadach... ja np bym nie zamienil na rolgaz... ale tak jak mowisz niech kolega polata a jak mu sie nie spodoba to zmieni...

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 24 cze, 2016

Jaki mit to czysta prawda dla czego wszystkie quady fabrycznie sa wyposażone w gaz w kciuku po co ktos to wymyslił mogli zostawic tak jak w motocyklach i nie kombinować ale jednak jest inaczej. Jest tak jak napisał Tomek Nie porównujcie Crossa do quada w crosie zawieszenie przednie pracuje tylko góra dół bo jest jedno koło w quadzie są dwa koła które pracują osobno i kierownica bije na boki w crossie tego zjawiska nie ma Ori moze ci to nie przeszkadza bo jeździsz 300cc i nawet jak ci sie lekko niechcąco odkręci maneta to sie nic nie dzieje ale uwierz mi co innego jest jak masz pod tyłkiem cos mocniejszego co reaguje szybciej na gaz ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Ori_2
Kontakt:

Post autor: Ori_2 » pt 24 cze, 2016

śmigałem ltr 450, i renegatem na rollgazie, może dla tego ze mam rollgaz, ale dla mnie super nawet jak maszyna ma kopa, podjazdy, zjazdy,zabawy, itd.... nie mam z tym problemu, i trzymam całą ręką kierownicę, masę zawodników też przerabia na rollgaz Obrazek

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 24 cze, 2016

akurt przykład Sonika mało wnosi w to twierdzenie u niego jest rolgaz z jednego powodu zrobić 9 tys km na quadzie w pare dni to kazdy kciuk bu odpadł dla tego ma rol gaz ;) w sytuacji kryzysowej to ja trzymam sie kierownicy całymi dłońmi i nawet na mega nierównosciach gazu misie niechcąco nie doda bo puszczam kciuk i sie mocno trzymam a quada a ty trzymasz ruchoma cześć która na wybojach i obsunieciu ręki moze sie odkręcić na spokojnym sprzęcie pal licho ale w jakimś zakręcie na szatanie mogło by ci to zaszkodzić. Ja przy jeżdzie na oścće mam idealna kontrole ręka mi sie nie opsunie ;)
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Ori_2
Kontakt:

Post autor: Ori_2 » sob 25 cze, 2016

nie zgodzę się :mrgreen: ...pisze z własnego doświadczenia, polatałem na kciuku kilka tyś km, i na rollgazie

ODPOWIEDZ

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”