Czy lucky star 300 ma fabrycznie rolgaz?
Czy lucky star 300 ma fabrycznie rolgaz?
Witam
Dzwoniłem do faceta w sprawie quada lucky star 300 z rocznika 2008 pytałem się czemu nie ma lewel klamki a on odpowiedział że kupił wersłe ls że ma tylni hamulec przy nodze i zamiast gazu w kciuku ma rolgaz. Czy są takie wersje ls 300 czy facet poprostu sam zmienił? Czy by szło zmienić to na gaz w kciuku i chamulec tylni nie w nodze tylko w ręcę a przy nodze ten hamulec który hamuje czterema kołami bo z tego wynika że nie ma tego hamulca
Pozdrawiam
Dzwoniłem do faceta w sprawie quada lucky star 300 z rocznika 2008 pytałem się czemu nie ma lewel klamki a on odpowiedział że kupił wersłe ls że ma tylni hamulec przy nodze i zamiast gazu w kciuku ma rolgaz. Czy są takie wersje ls 300 czy facet poprostu sam zmienił? Czy by szło zmienić to na gaz w kciuku i chamulec tylni nie w nodze tylko w ręcę a przy nodze ten hamulec który hamuje czterema kołami bo z tego wynika że nie ma tego hamulca
Pozdrawiam
- Ori_2
- Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
- Kontakt:
Re: Czy lucky star 300 ma fabrycznie rolgaz?
pojeździj trochę na rollgazie i wtedy zmieniaj jak nie będzie pasował - ja tylko tak śmigam
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Kciuk w terenie jest duzo bardziej bezpieczny... nie masz zjawiska niekontrolowanego dodania gazu przy np jakims wiekszym wyboju... z tego co kojaze to lucki w zaleznosci od rocznika mialy roznie robione hamulce... ja mam z 2007 i u mnie bylo w lewej manetce same tylnie kola a nozny na 4 lapy... bodajze w nowszych byly manetki na obu stronach... ale nozny nadal na 4 kola
Teraz mam tak... nozny tylko na tyl... a klamka na kierownicy na przod ... tak jak w motorach i moim zdaniem jest to najlepsze rozwiazanie...
Teraz mam tak... nozny tylko na tyl... a klamka na kierownicy na przod ... tak jak w motorach i moim zdaniem jest to najlepsze rozwiazanie...
- Ori_2
- Kontakt:
kolego to jest mit, zobacz co mają crossy, i chłopaki dają rade,, ja na cynglu mam wrażenie że nie trzymam kierownicy i ręka boli po lataniu po lesie, Bartaka nie namawiam, ale jak masz juz zamontowany to polataj trochę, jak nie bedzie pasował zmieniszTomek_LS500cb pisze:Kciuk w terenie jest duzo bardziej bezpieczny...
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Kazdy lubi to co ma... moze i masz racje... ale bez powodu kciuki nie sa montowane w quadach... ja np bym nie zamienil na rolgaz... ale tak jak mowisz niech kolega polata a jak mu sie nie spodoba to zmieni...
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Jaki mit to czysta prawda dla czego wszystkie quady fabrycznie sa wyposażone w gaz w kciuku po co ktos to wymyslił mogli zostawic tak jak w motocyklach i nie kombinować ale jednak jest inaczej. Jest tak jak napisał Tomek Nie porównujcie Crossa do quada w crosie zawieszenie przednie pracuje tylko góra dół bo jest jedno koło w quadzie są dwa koła które pracują osobno i kierownica bije na boki w crossie tego zjawiska nie ma Ori moze ci to nie przeszkadza bo jeździsz 300cc i nawet jak ci sie lekko niechcąco odkręci maneta to sie nic nie dzieje ale uwierz mi co innego jest jak masz pod tyłkiem cos mocniejszego co reaguje szybciej na gaz 

Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Ori_2
- Kontakt:
śmigałem ltr 450, i renegatem na rollgazie, może dla tego ze mam rollgaz, ale dla mnie super nawet jak maszyna ma kopa, podjazdy, zjazdy,zabawy, itd.... nie mam z tym problemu, i trzymam całą ręką kierownicę, masę zawodników też przerabia na rollgaz 

-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
akurt przykład Sonika mało wnosi w to twierdzenie u niego jest rolgaz z jednego powodu zrobić 9 tys km na quadzie w pare dni to kazdy kciuk bu odpadł dla tego ma rol gaz
w sytuacji kryzysowej to ja trzymam sie kierownicy całymi dłońmi i nawet na mega nierównosciach gazu misie niechcąco nie doda bo puszczam kciuk i sie mocno trzymam a quada a ty trzymasz ruchoma cześć która na wybojach i obsunieciu ręki moze sie odkręcić na spokojnym sprzęcie pal licho ale w jakimś zakręcie na szatanie mogło by ci to zaszkodzić. Ja przy jeżdzie na oścće mam idealna kontrole ręka mi sie nie opsunie 

Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Ori_2
- Kontakt:
nie zgodzę się
...pisze z własnego doświadczenia, polatałem na kciuku kilka tyś km, i na rollgazie