SWAP Lucky Star
- Brzuch
- Quad:: Access SP 300
- Imię: Paweł
Re: SWAP Lucky Star
W dniu dzisiejszym odwiedziły mnie dwa lakusy cb 500. Ja juz nie chce automatu i wstecznego ja chce Accessa cb500
Wysłane z mojego ONE TOUCH 6012D przy użyciu Tapatalka
Im więcej błota tym większy fan
- Daniel z Przasnysz
- Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
- Imię: Daniel
Siema Panowie.
Prośba o radę.
W środę ogarniałem zacisk tył: zdjąłem zacisk, wyjąłem klocki, kilka razy przepompowałem nożnym tak aby tłoczek się wysuną ale żeby nie wypadł. Wyczyściłem go, po wysunięciu część która była schowana była czyściutka, zero rdzy tylko kurz i piasek. Nasmarowałem pastą miedzianą. Przy wciskaniu tłoczka odkręciłem odpowietrznik spuściłem nim troszkę płynu przez przewód paliwowy kontrolując zbiorniczek pod siedzeniem aby nie zapowietrzyć. Oczywiście dolałem trochę płynu do zbiorniczka. Poskręcałem sprawdziłem na podnośniku, było ok, na przejazd "techniczny" nie miałem czasu. Dzisiaj wybieram się na pojeździć i ZONK; 3 km. hamulce się grzeją. Wiec odpowietrzyłem bo może jednak zapowietrzony był, przelałem porządnie układ od góry, płyn czyściutki zero bąbelków. Na "zimnej" tarczy ok i znowu 3-4 km. to samo.
Wiec jutro rozbiorę cały zacisk na części pierwsze i wyczyszczę od początku sprawdzę stan uszczelek i robiąc to samo skręcę z powrotem chyba że macie dla mnie inne rady.
Prośba o radę.
W środę ogarniałem zacisk tył: zdjąłem zacisk, wyjąłem klocki, kilka razy przepompowałem nożnym tak aby tłoczek się wysuną ale żeby nie wypadł. Wyczyściłem go, po wysunięciu część która była schowana była czyściutka, zero rdzy tylko kurz i piasek. Nasmarowałem pastą miedzianą. Przy wciskaniu tłoczka odkręciłem odpowietrznik spuściłem nim troszkę płynu przez przewód paliwowy kontrolując zbiorniczek pod siedzeniem aby nie zapowietrzyć. Oczywiście dolałem trochę płynu do zbiorniczka. Poskręcałem sprawdziłem na podnośniku, było ok, na przejazd "techniczny" nie miałem czasu. Dzisiaj wybieram się na pojeździć i ZONK; 3 km. hamulce się grzeją. Wiec odpowietrzyłem bo może jednak zapowietrzony był, przelałem porządnie układ od góry, płyn czyściutki zero bąbelków. Na "zimnej" tarczy ok i znowu 3-4 km. to samo.
Wiec jutro rozbiorę cały zacisk na części pierwsze i wyczyszczę od początku sprawdzę stan uszczelek i robiąc to samo skręcę z powrotem chyba że macie dla mnie inne rady.
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s
Zacisk od cb 500
- Daniel z Przasnysz
...tak, ale przecież to od lucky stara tylko z wywalonym ręcznym/postojowym
Bardzo ciekawe tereny. Jedna z pierwszych górek i zgiety drążek. Na szczęście lokalny serwis mobilny szybko nadszedł z pomocą (2 kg młotek i kilka kluczy) i można było jeździć dalej. Dzieki za udany dzień i pomoc w ogarnięciu awariiBrzuch pisze:W dniu dzisiejszym odwiedziły mnie dwa lakusy cb 500. Ja juz nie chce automatu i wstecznego ja chce Accessa cb500
- Daniel z Przasnysz
Nie mogłem się oprzeć i dzisiaj zrobiłem serwis zacisku po raz trzeci. I jedno wam powiem; trzeba było od razu rozebrać całość. Teraz chodzi jak nowy.
Szybkie pytanie - ile ogniw łańcucha 525 potrzebuje minimalnie do Lucka. Mam obecnie zebatki 14z i 40z.
- Daniel z Przasnysz
Jakiś czas temu ktoś pisał że 108.
-
- Quad:: Łazik Cb 500;)
- Imię: Filip
Zaaplikowalem w zeszłym tygodniu do lucyfera amorek od ktm lc4 620 i powiem wam ze to jest zupełnie inna jazda... coś w stylu przesiadki z seryjnego lucka na cb500;x dzięki wszystkim za udzielane rady w kwestii doboru amorka;)
Wzmacnial może ktoś ramę nad mocowaniem przedniego zawieszenie? Wczoraj zobaczyłem że mi właśnie tam pękła rama.