Panowie mam taki kłopot z rejestracją

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
Awatar użytkownika
Grzesiek G

Post autor: Grzesiek G » pt 16 lis, 2007

Z napisał: Grzesiek ja nie wiem o co właściwie temu gościowi chodzi(on zapewne też nie wie),chce ode mnie homologację lub brief
Jak pochodzi z unii , to może chcieć . Wiem , że np. salonowego raczej nie da się zarejestrować :? Dopuszczalny nacisk osi , waga itp. to już najmniejszy problem . Może Mesel Ci pomoże , bo z tego co pamiętam jego sprzęt pochodzi z Niemiec (ale chyba był tam zarejestrowany). Na pewno najłatwiej zarejestrować jest amerykańca :?
Ostatnio zmieniony ndz 18 lis, 2007 przez Grzesiek G, łącznie zmieniany 1 raz.

Z

Post autor: Z » pt 16 lis, 2007

Mój pochodzi z hiszpani lecz nie jest to salonowy,data na fakturze zakupu 20.12.2006.Ja kupiłem go od pierwszego właściciela i dogadałem się w wydziale komunikacji że będzie to import jednostkowy.Mesel może ty mi pomożesz z tym przeglądem,wódeczka nadal aktualna.
Pozdrawiam Z

Awatar użytkownika
Grzesiek G

Post autor: Grzesiek G » pt 16 lis, 2007

Z napisał: Mój pochodzi z hiszpani lecz nie jest to salonowy,
To znaczy , że hiszpan z kądś go sprowadził ?
Ostatnio zmieniony ndz 18 lis, 2007 przez Grzesiek G, łącznie zmieniany 1 raz.

Z

Post autor: Z » sob 17 lis, 2007

Sorry Grzesiek,trafił się błąd.Hiszpan kupił go nowego w hiszpani, na fakturę z firmy handlującej quadami i motocyklami
Pozdrawiam Z

Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: mesel » sob 17 lis, 2007

Pomogę ale jeżeli masz tylko problem z naciskiem osi to poszukaj ludzi co mają 660 zarejestrowane i ci pomogą. Najlepiec załatwić specyfikację a tam wszystko jest.

Z

Post autor: Z » sob 17 lis, 2007

Mesel chodzi mi o pomoc w przeglądzie,nie masz tam kogoś u kogo można by było go zrobić.Przed chwilą trfiła mnie policja gdy jeżdziłem po Modlinie Twierdzy lecz skończyło się na upomnieniu(żadnych dokumentów nie miałem).
Pozdrawiam Z

Z

I po kopłocie

Post autor: Z » pn 19 lis, 2007

I po kopłocie,quad zarejestrowany,Grzesiek może masz jakiegoś mechanika(czytaj z przystępnymi cenami) a przede wszystkim żeby maił pojęcie,przydało by się u mnie wymienić łańcuszek i wyregulować zawory.Z resztą sam sobie poradzę(olej itp.)
Pozdrawiam Z

Awatar użytkownika
Grzesiek G

Post autor: Grzesiek G » pn 19 lis, 2007

Nie robiłem nigdy poważnych napraw , a jak już coś robiłem , to w Yamasze . Z doświadczenia motocyklowego wiem , że to i tak na jedno wychodzi jak w prywatnym warsztacie . Możesz też sprubować u kolegi forumowego np. axcida .
Czyli nie potrzebna była homologacja , czy inny papier potwierdzający rejestrację ?

Z

Post autor: Z » pn 19 lis, 2007

Nic nie jest potrzebne,tylko musi być tak jak w moim przypadku,quad nie może być nowy z salonu tylko np. od pierwszego właściciela.Gdyby był nowy to tak jak mi w skarbowym chcieli mi dowalić vat.Lecz według ich dokumentów nawet jak quad nie był zarejestrowany za granicą, za datę przyjęcia do użytku uznaje się datę jaka jest na f-rze(koszt 160 zł za vat-24).Tak więc jest zarejestrowany jako pojazd samochodowy inny,import jednostkowy.Aha jeszcze jedno,te przepisy podobno są tylko do 23.12,póżniej ta możliwość rejestracji zostanie skasowana.
Pozdrawiam Z

opal_29
Quad:: AccesS SP 300S
Imię: Wojt

Re: Panowie mam taki kłopot z rejestracją

Post autor: opal_29 » wt 18 lut, 2014

Może by ktoś z ułaskawionych odświeżył ten dział.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”