Jak pochodzi z unii , to może chcieć . Wiem , że np. salonowego raczej nie da się zarejestrować Dopuszczalny nacisk osi , waga itp. to już najmniejszy problem . Może Mesel Ci pomoże , bo z tego co pamiętam jego sprzęt pochodzi z Niemiec (ale chyba był tam zarejestrowany). Na pewno najłatwiej zarejestrować jest amerykańcaZ napisał: Grzesiek ja nie wiem o co właściwie temu gościowi chodzi(on zapewne też nie wie),chce ode mnie homologację lub brief
Panowie mam taki kłopot z rejestracją
- Grzesiek G
Ostatnio zmieniony ndz 18 lis, 2007 przez Grzesiek G, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiek G
To znaczy , że hiszpan z kądś go sprowadził ?Z napisał: Mój pochodzi z hiszpani lecz nie jest to salonowy,
Ostatnio zmieniony ndz 18 lis, 2007 przez Grzesiek G, łącznie zmieniany 1 raz.
I po kopłocie
I po kopłocie,quad zarejestrowany,Grzesiek może masz jakiegoś mechanika(czytaj z przystępnymi cenami) a przede wszystkim żeby maił pojęcie,przydało by się u mnie wymienić łańcuszek i wyregulować zawory.Z resztą sam sobie poradzę(olej itp.)
Pozdrawiam Z
- Grzesiek G
Nie robiłem nigdy poważnych napraw , a jak już coś robiłem , to w Yamasze . Z doświadczenia motocyklowego wiem , że to i tak na jedno wychodzi jak w prywatnym warsztacie . Możesz też sprubować u kolegi forumowego np. axcida .
Czyli nie potrzebna była homologacja , czy inny papier potwierdzający rejestrację ?
Czyli nie potrzebna była homologacja , czy inny papier potwierdzający rejestrację ?
Nic nie jest potrzebne,tylko musi być tak jak w moim przypadku,quad nie może być nowy z salonu tylko np. od pierwszego właściciela.Gdyby był nowy to tak jak mi w skarbowym chcieli mi dowalić vat.Lecz według ich dokumentów nawet jak quad nie był zarejestrowany za granicą, za datę przyjęcia do użytku uznaje się datę jaka jest na f-rze(koszt 160 zł za vat-24).Tak więc jest zarejestrowany jako pojazd samochodowy inny,import jednostkowy.Aha jeszcze jedno,te przepisy podobno są tylko do 23.12,póżniej ta możliwość rejestracji zostanie skasowana.
Pozdrawiam Z
-
- Quad:: AccesS SP 300S
- Imię: Wojt
Re: Panowie mam taki kłopot z rejestracją
Może by ktoś z ułaskawionych odświeżył ten dział.