Pogaduchy o CF Off-Top
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Ktoś z Was wymieniał krzyżak na wale od strony tarczy hamulcowej z tyłu w 800?
Jakieś porady/wskazówki?
Bo moja niepsująca się cf właśnie złapała luz na krzyżaku i stuka.
Jakieś porady/wskazówki?
Bo moja niepsująca się cf właśnie złapała luz na krzyżaku i stuka.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- oolsztyniak
- Moderator
Też tak wyglądałem jak się to wydarzyło.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
dobrze że zauważyłeś
znamy juz przypadek pękniecia krzyżaka i dodatkowo mocowania zacisku
parę pln poszło
znamy juz przypadek pękniecia krzyżaka i dodatkowo mocowania zacisku
parę pln poszło
mods in progress :-)
- oolsztyniak
- Moderator
Od momentu jak zaczął stukać zrezygnowałem z dalszej jazdy.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Łukasz
Wywalasz wał, zdejmujesz zabezpieczenia 4 na krzyżaku. Potem musisz "wyciskać" po kolei każde z końcówek krzyżaka aby rozebrać całość. Możesz to zrobić w imadle dokładając tuleję w którą wchodzi wyciskany koniec a tam gdzie wciskasz jakiś "czpień".
Za dużo pisania - coś jak na tym filmie od 4.30 :
https://www.youtube.com/watch?v=m6EfZT7iFxM
A składanie albo jak na tym filmie albo w imadło albo młotek i delikatnie z wyczuciem dobijać zewnętrzne "kapsle" i zabezpieczyć na koniec tymi zabazpieczeniami co ściągałeś na początku.
Wiadomo, smar do środka.
Na YT masz sporo instrukcji. Dasz radę
Nie ma tu wielkiej filozofii. Walcz
Ja od CFki nie robiłem ale zobacz czy po wewnętrznej nie ma jeszcze zabezpieczeń - takie półksiężyce niepełne jak podkładki w rowkach.
W 500tce na łączeniu połówek wałów na frez są strzałki - przy składaniu na końcu połówek wałów w całość - jak wkładasz we frez te strzałki muszą na siebie iści - kwestia wyważenia wału. A jak nie masz oznaczeń to przez rozdzieleniem wałów na połówki zaznacz sobie "cychy" aby je tak samo potem połączyć, żeby nie biły.
U mnie jak na fotce niżej:
Wywalasz wał, zdejmujesz zabezpieczenia 4 na krzyżaku. Potem musisz "wyciskać" po kolei każde z końcówek krzyżaka aby rozebrać całość. Możesz to zrobić w imadle dokładając tuleję w którą wchodzi wyciskany koniec a tam gdzie wciskasz jakiś "czpień".
Za dużo pisania - coś jak na tym filmie od 4.30 :
https://www.youtube.com/watch?v=m6EfZT7iFxM
A składanie albo jak na tym filmie albo w imadło albo młotek i delikatnie z wyczuciem dobijać zewnętrzne "kapsle" i zabezpieczyć na koniec tymi zabazpieczeniami co ściągałeś na początku.
Wiadomo, smar do środka.
Na YT masz sporo instrukcji. Dasz radę
Nie ma tu wielkiej filozofii. Walcz
Ja od CFki nie robiłem ale zobacz czy po wewnętrznej nie ma jeszcze zabezpieczeń - takie półksiężyce niepełne jak podkładki w rowkach.
W 500tce na łączeniu połówek wałów na frez są strzałki - przy składaniu na końcu połówek wałów w całość - jak wkładasz we frez te strzałki muszą na siebie iści - kwestia wyważenia wału. A jak nie masz oznaczeń to przez rozdzieleniem wałów na połówki zaznacz sobie "cychy" aby je tak samo potem połączyć, żeby nie biły.
U mnie jak na fotce niżej:
V2.....sound of madness
- oolsztyniak
- Moderator
Z tego co pamiętam to u mnie też są strzałki.
Robota nie wygląda źle, szkoda tylko że muszę kombinować z kanałem, którego nie mam i ciężko będzie od dołu coś zrobić no ale trzeba improwizować.
Krzyżak już do mnie jedzie więc muszę spróbować zrobić to sam poszukam gdzieś ścisku bo widzę, że może ułatwić trochę robotę.
Robota nie wygląda źle, szkoda tylko że muszę kombinować z kanałem, którego nie mam i ciężko będzie od dołu coś zrobić no ale trzeba improwizować.
Krzyżak już do mnie jedzie więc muszę spróbować zrobić to sam poszukam gdzieś ścisku bo widzę, że może ułatwić trochę robotę.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Postaw quada w pionie albo przewróć na bok to nie auto ze sie lakier porysuje
Ozo Drapers Squad
Masz ojca quada. Weź przerzuć przez coś (drzewo, hak, cokolwiek wyższego) linke zaczep na tyle swojego i podnieś d*** wyciągarką "cacka" Czopera
W razie co wrzuć mu coś na przód jakby okazało się że canam się podnosi a Twoje bydle stoi niewzruszone
W razie co wrzuć mu coś na przód jakby okazało się że canam się podnosi a Twoje bydle stoi niewzruszone
V2.....sound of madness
- oolsztyniak
- Moderator
Chyba nie widziałeś mojego quadaIkar pisze: to nie auto ze sie lakier porysuje
Nie bardzo jest przez co przerzucić u nas w garażu.Robsson pisze:Masz ojca quada. Weź przerzuć przez coś (drzewo, hak, cokolwiek wyższego) linke zaczep na tyle swojego i podnieś d*** wyciągarką "cacka" Czopera
Mam najazdy i myślałem zrobić z nich pseudo kanał, dać kilka kostek z polbruku pod nie i najpierw zrobić rampę najazdową a później podnosić na podnośniku.
Jest jeszcze opcja bo na rampie rozładunkowej mamy wiatę podpartą stalowymi belkami, ten pomysł z podniesieniem d*** mi się podoba bo mam wszystko na wierzchu Pomyślę i dziękuję za sugestię
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son