Jaka jest temperatura cieczy gdy włącza się wiatrak?
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Re: Jaka jest temperatura cieczy gdy włącza się wiatrak?
musisz znać rezystancję i temperaturę przy jakiej się uruchamia, poczytaj jakieś fora za wielkiej wody tam na pewno będzie na ten temat napisane ( wpisz sobie w gogle np. ,,polaris pradator coolant temp sensor failure lub rezistance '' )
Dzieki ale nic nie znalazłem ale znalazłem ze termostat otwiera sie przy 90 stopniach to oznacza ze temperatura właczania wentylatora powinna byc powyzej 90?
Co za głupota - termostat na 100% nie otwiera się przy 90 stopniach
Ozo Drapers Squad
Tak napisał jakiś gość co jeździ na zawody na ltrze
Czy o to http://motoneo.pl/img/240/max/36100.jpg było by odpowiednie? Gabarytowo powinno pasować kostkę zmienię ale czy temp bedzie pasowała ?
Czy o to http://motoneo.pl/img/240/max/36100.jpg było by odpowiednie? Gabarytowo powinno pasować kostkę zmienię ale czy temp bedzie pasowała ?
Jak nie sprawdzisz tego termometrem cieczowym albo nie zmierzysz rezystancji to nie uzyskasz odpowiedzi. Nie jesteśmy wróżbitami
Ozo Drapers Squad
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Dokładnie ściągnij sobie serwis manuala i tam powinno być napisane jakie wartości powinien mieć czujnik jeśli nie będzie to zostanie ci szukanie w necie lub zmierzenie od kogoś kto ma takiego quada jak ty ale pamiętaj ,że rezystancja się zmienia razem z temperaturą
znalazłem w manualu ma włączać sie przy 82 a wyłączac przy 65 i jest problem bo nie moge znaleźć podobnego.
Mogło by byc od 85 ON a 80 OFF?
Mogło by byc od 85 ON a 80 OFF?
Pewnie że tak. Jeśli się obawiasz to w starym termostacie przewierć otwór wiertłem 6 i cały czas będziesz miał obieg wody.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka