Cfka 500 ,jak przygotować na topienie ,rajd itp..
- leon00712
- Quad:: Cf moto 500
- Imię: Łukasz
Re: Cfka 500 ,jak przygotować na topienie ,rajd itp..
Dokładnie Mi też nie chodzi aby nim pływać ale żebym się nie martwił że nie przejadę przez rzeczkę bo się zaleje i będzie trzeba generalny remont robić ... Wiadomo wszystko z głową Znajomy teraz właśnie był na rajdzie "Lady in Red 5" i było parę odcinków co trzeba było troszkę przepłynąć ,a on śmiga grizzly 700 ale bez Kibelrury fi50 i utopił go na 6 okrążeniu i czeka go teraz remont... No ale 2 miejsce miał i Dokładnie mi chodzi bardziej o zabezpieczenie go przed takimi sytuacjami
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Remont , czyli utopił go i jechał dalej na wodzie z olejem bo inaczej nie da się doprowadzić do remontu. Zalanie silnika 1cylindrowego nie wiąże się z żadnych remontem, należy go wyciągnąć zrzucić olej, przepłukać ropą, wyjąć świecę i zakręcić rozrusznikiem, potem 2-3 razy byle jakim olejem, zmienić filtr, wlać olej właściwy, sprawdzić przedtem tylko czy w odmie i jej krućcu nie ma błota.
Dla nadgorliwych można sprawdzić czy nie ma resztek wody w skrzyni korbowej.
Dla nadgorliwych można sprawdzić czy nie ma resztek wody w skrzyni korbowej.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Ale 2 miejsce ma
Drogi puchar...troszkę
Drogi puchar...troszkę
V2.....sound of madness
- leon00712
To się nazywa poświęcenie!
Leon a możesz zerknąć pod siedzenie i zobaczyć ten wężyk co zaznaczyłem? Z Tego co darekp mi napisał to chyba lata luźno ale chce się upewnić. Ja tam nie widze miejsca żeby go gdzieś przypiąć...
V2.....sound of madness
- walek1978
- Quad:: CF Moto 500, X8
- Imię: Marcin
Robson nie za bardzo widzę o który ci wężyk chodzi na zdjęciu....ale jeżeli chodzi o ten cienki to u mnie też jest lużny....Robsson pisze:Leon a możesz zerknąć pod siedzenie i zobaczyć ten wężyk co zaznaczyłem? Z Tego co darekp mi napisał to chyba lata luźno ale chce się upewnić. Ja tam nie widze miejsca żeby go gdzieś przypiąć...
walek1978 wklejam fotkę gaźnika. Wychodzi z lewej strony gaźnika na górze za ssaniem i idzie pod siedzenie - jak na pierwszej fotce
V2.....sound of madness
- leon00712
Robbson ,ja też mam go luzem i raczej bym się tym nie przejmował ;D
Czyli jest tak jak myślę.leon00712 pisze:Robbson ,ja też mam go luzem i raczej bym się tym nie przejmował ;D
Dzięki Panowie.
Wyciągnę go wyżej i będzie chodził w wodzie...mam nadzieję
V2.....sound of madness
- leon00712
Ja jak go dałem wyżej to nie wiem czemu ale mi zalało cylinder i miał biedę odpalić i paliwo było w pudle gdzie jest filtr powietrza... Może żle gażnik wyregulowany ? bo widzę że po jeżdzie z niego troszkę kapie benzyna ,oczywiście z tego wężyka