nierówna praca silnika na wolnych obrotach POMOCY
Re: nierówna praca silnika na wolnych obrotach POMOCY
zmierzyłem ładowanie na akumulatorze i nie dochodzi nawet do 14 v. Wina regulatora? przerywa dalej na wolnych obrotach, nie ma pełnej mocy nie wchodzi szybko na obroty. Ładowanie 13,8 ,13,4 itd nawet przy wysokich obrotach.
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
co do tych kabelków przy module to pod nie montuje sie zrywkę więc generalnie tego nie ruszasz ma tak być
ładowanie 13,8 to juz jakieś ładowanie jest teraz pytanie czy na światłach czy nie bo jesli na światłach to jest idealnie .
ładowanie 13,8 to juz jakieś ładowanie jest teraz pytanie czy na światłach czy nie bo jesli na światłach to jest idealnie .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
na światłach więc jest dobrze. Dzisiaj wyeliminowałem regulator napięcia wsadziłem od innego lsa i jest tak samo, ładowanie też wporządku, świeca wymieniona, moduł podejrzewam też jest wporządku. Została cewka zapłonowa. Czy objawy mogą wskazywać właśnie na cewkę zapłonową? Proszę o pomoc bo już brakuje mi pomysłów. Pozdrawiam
uściślając dokładnie objawy to jest tak: Czy zimny czy ciepły pali na dotyk gorzej jest gdy do końca doda się gazu na jałowym biegu wtedy zerwie i nie wchodzi na obroty tak jak powinien, na wolnych obrotach zaczyna wariować mianowicie przerywa chodzi nie równo jak by miał coś z zapłonem. jak mi się uda to zamieszczę filmik
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Czysciles gaznik?.... tak jak Ropa pisal?ropa0 pisze:czyszczenie gaznika i regulacja powinna pomóc ale sie nie ludz bo ls ma to do siebie za na wolnych obrotach i tak delikatnie faluje po prostu ten typ tak ma
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
skoro miałeś mozliwość pożyczenia regulatora z innego lsa to z rób to samo z gaźnikiem weź pożycz na chwile z takiego który chodzi dobrze i bedziesz wiedział ale ja też obstawiam że to najprawdopodobniej gaźnik nawet możliwe ze masz wodę w baku i w gaźniku dla tego ładnie zapala na wolnych a po dodaniu gazu sie dławi .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Patryko159
- Quad:: lucky star 250
- Imię: Patryk
nierówna praca silnika na wolnych obrotach POMOCY
Tak woda w gaźniku jest trudnym przeciwnikiem. Jakiś miesiąc temu po wiosennych roztopach sam zmagałem się z tym jak kałuży nie zauważyłem. Przez ponad pół godziny próbowałem go odpalić, bez skutku. Dwukrotne czyszczenie gaźnika i jak ręką odjął [emoji3]Marcin ATV SWAP Garage pisze:skoro miałeś mozliwość pożyczenia regulatora z innego lsa to z rób to samo z gaźnikiem weź pożycz na chwile z takiego który chodzi dobrze i bedziesz wiedział ale ja też obstawiam że to najprawdopodobniej gaźnik nawet możliwe ze masz wodę w baku i w gaźniku dla tego ładnie zapala na wolnych a po dodaniu gazu sie dławi .
If you can DREAM it,
you can DO it.
you can DO it.
wracając do tematu do wiadomości innych użytkowników: TE TYPY TAK MAJĄ Pozdrawiam