nierówna praca silnika na wolnych obrotach POMOCY

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
mirqs

Re: nierówna praca silnika na wolnych obrotach POMOCY

Post autor: mirqs » pn 07 mar, 2016

zmierzyłem ładowanie na akumulatorze i nie dochodzi nawet do 14 v. Wina regulatora? przerywa dalej na wolnych obrotach, nie ma pełnej mocy nie wchodzi szybko na obroty. Ładowanie 13,8 ,13,4 itd nawet przy wysokich obrotach.

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 07 mar, 2016

co do tych kabelków przy module to pod nie montuje sie zrywkę więc generalnie tego nie ruszasz ma tak być
ładowanie 13,8 to juz jakieś ładowanie jest teraz pytanie czy na światłach czy nie bo jesli na światłach to jest idealnie .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

mirqs

na światłach więc jest dobrze. Dzisiaj wyeliminowałem regulator napięcia wsadziłem od innego lsa i jest tak samo, ładowanie też wporządku, świeca wymieniona, moduł podejrzewam też jest wporządku. Została cewka zapłonowa. Czy objawy mogą wskazywać właśnie na cewkę zapłonową? Proszę o pomoc bo już brakuje mi pomysłów. Pozdrawiam

mirqs

uściślając dokładnie objawy to jest tak: Czy zimny czy ciepły pali na dotyk gorzej jest gdy do końca doda się gazu na jałowym biegu wtedy zerwie i nie wchodzi na obroty tak jak powinien, na wolnych obrotach zaczyna wariować mianowicie przerywa chodzi nie równo jak by miał coś z zapłonem. jak mi się uda to zamieszczę filmik

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » pn 07 mar, 2016

ropa0 pisze:czyszczenie gaznika i regulacja powinna pomóc ale sie nie ludz bo ls ma to do siebie za na wolnych obrotach i tak delikatnie faluje po prostu ten typ tak ma
Czysciles gaznik?.... tak jak Ropa pisal?

;)

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 07 mar, 2016

skoro miałeś mozliwość pożyczenia regulatora z innego lsa to z rób to samo z gaźnikiem weź pożycz na chwile z takiego który chodzi dobrze i bedziesz wiedział ale ja też obstawiam że to najprawdopodobniej gaźnik nawet możliwe ze masz wodę w baku i w gaźniku dla tego ładnie zapala na wolnych a po dodaniu gazu sie dławi .
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Patryko159
Quad:: lucky star 250
Imię: Patryk

nierówna praca silnika na wolnych obrotach POMOCY

Post autor: Patryko159 » pn 07 mar, 2016

Marcin ATV SWAP Garage pisze:skoro miałeś mozliwość pożyczenia regulatora z innego lsa to z rób to samo z gaźnikiem weź pożycz na chwile z takiego który chodzi dobrze i bedziesz wiedział ale ja też obstawiam że to najprawdopodobniej gaźnik nawet możliwe ze masz wodę w baku i w gaźniku dla tego ładnie zapala na wolnych a po dodaniu gazu sie dławi .
Tak woda w gaźniku jest trudnym przeciwnikiem. Jakiś miesiąc temu po wiosennych roztopach sam zmagałem się z tym jak kałuży nie zauważyłem. Przez ponad pół godziny próbowałem go odpalić, bez skutku. Dwukrotne czyszczenie gaźnika i jak ręką odjął [emoji3]
If you can DREAM it,
you can DO it.

mirqs

Post autor: mirqs » pn 27 cze, 2016

wracając do tematu do wiadomości innych użytkowników: TE TYPY TAK MAJĄ :-) Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”