przyczyn moze być kilka pierwsze to sprawdź czy masz dobrze dokręcone piast klucz 27Michał_M_85 pisze:Witam. po zamontowaniu dystansów na tył przy prędkości powyżej 120km/h mam straszne bicie na tylnej osi czy u was jest tak samo czy mam szukać jakiejs przyczyny u mnie dodam tylko że przy takiej predkosci mam wrażenie że maszyna sie rozpadnie:)
następnie czy przy montażu dystansy oczyściłeś piastę chodzi o to czy dystans równo siadł na piaście
a 3 rzecz to krzywa oś jezeli była lekko krzywa to na pewno miała juz lekkie bicie wcześniej byc moze nie wyczuwalne niestety po założeniu dystansów sie os wydłuża i bicie bedzie sie nasilało im dłuższa os tym bardziej bedzie biło i tego nie przeskoczysz jeźdź w terenie a nie po asfalcie to na pewno nie bedziesz tego czuł ja mam nowa oś nowe felgi nowe opony a też mi bije tak przy 130 najbardziej wyczuwalne a od 140 do 160 jest ok poza tym jak byś miał szosówki proste felgi i jeszcze wyważone to wtedy pwenie by sie sporo uspokoiło a na terenowych opona to czego wymagać