Honda Rincon 680 stuki z okolic silnika
Re: Honda Rincon 680 stuki z okolic silnika
No właśnie wstrzymuje się jeszcze z przelewem za te części jak powiedział kolega jarecki być może jest to tylko zacięcie, problem rzadko występuje nie jest to reguła..
A więc wyjąłem ten popychacz wygląda że jest w dobrym stanie był do końca wysunięty. Wyczyściłem go rozruszałem i wsadziłem na swoje miejsce oczywiście wcześniej blokując go w pozycji maksymalnie schowanej za pomocy śrubokręta, zwolniłem sprężynę i docisnął. Po zabiegu odpaliłem na początku chodził bez żadnego puknięcia potem może z raz stuknął i spokój nie wiem Panowie czy z tym coś dalej robić?
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
jeśli go nie zblokowałeś przed wykręceniem z bloku silnika to automatycznie wysunie się na max , jeśli go zblokowałeś i był wysunięty na max to obstawiam rozciągniętym łańcuszek.
nie blokowałem go przed wykręceniem tylko przed montażem na swoje miejsce po przeczyszczeniu tak jak radziłeś w poprzednim poście. Wyciągnąłem go nie blokując go wcześniej. Co radzicie Panowie robić z tym fantem dalej wymieniać jednak na nowy czy dać sobie spokój puki co?
PS. Odpaliłem gada znowu i nie stuknął ani razu wygląda na to że zabieg pomógł
PS. Odpaliłem gada znowu i nie stuknął ani razu wygląda na to że zabieg pomógł
Jak nie stuka to zostawić i słuchać niepokojących odgłosów - jak się pojawią wymienić łańcuszek i napinacz i będzie spokój
Ozo Drapers Squad
I tak zrobię jak zacznie znowu stukać wymienię kompletny rozrząd będzie święty spokój nie kupowałem Hondy na pół roku ale na lata
Panowie Parafianie, zmieniłem ten poopychacz w aso Hondy dla świętego spokoju i stuków nie ma na zimnym silniku dopiero po przejażdżce coś tam cyka nie wiem czy te silniki tak chodzą czy co bo straciłem koncepcje.
Zawory też od razu robili w aso hondy tzn luzy zaworowe i wszystko niby jest ok check lista wszystko na zielono.