Honda Rincon 680 stuki z okolic silnika
Honda Rincon 680 stuki z okolic silnika
Witam mam taki problem quad czasami wydaje z siebie dziwne nie regularne stuki z okolic silnika metaliczne. Nie jest to regułą zazwyczaj ma to miejsce na zimnym silniku po rozgrzaniu problem raczej ustaje. Czy przyczyną może być napinacz? Maszyna świeżo po wymianie oleju na Motul w silniku i dyfrach. Z góry dzięki za pomoc
Re: Honda Rincon 680 stuki z okolic silnika
Tak myślałem bo czytałem podobny wątek ale wolę profilaktycznie to potwierdzić. Czy jest to na tyle pilne że trzeba robić od razu czy niesie to za sobą jakieś konsekwencje?
Robić szybko bo jak przeskoczy łańcuch to narobi ogromnego bałaganu
Ozo Drapers Squad
o cholerka to nie jeżdżę już tylko trzeba to zrobić... dzięki za pomoc
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
kupić nowy z uszczelką i wymienić , wymiana 3 minuty pamiętaj przy montowaniu nowego aby go całego cofnąć przykrecic i zwolnić go tak aby docisnął prowadnice do lancuszka
Super dzięki za pomoc zakup tylko aso hondy? Koledzy mogli byście pokazać jakieś foto gdzie uw napinacz się znajduje, jestem w temacie kompletnie zielony i nie wiem czy wymieniać to samemu czy dać komuś ogarniętemu.
Serwis manual rozwieje Twoje wątpliwości.
Zależy jak się znasz, na allegro są dostępne.
Zależy jak się znasz, na allegro są dostępne.
Ozo Drapers Squad
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
napinacze są na alleegro , a jak nie wiesz gdzie się znajduje to wpisz w gogle, powinny być zdjęcia, aby nie wydawać kasy na marne sprawdź swój stary napinacz tzn. zobacz czy się nie zawiesił, czy cały się wysuwa.
No panowie zrobiłem chyba mały błąd bo zamówiłem ten napinacz nowy wraz z uszczelką nie kontrolując starego... nie wiem czy się nie pośpieszyłem... Może da się jakoś naprawić ten obecny, niby mam 10 dni na zwrot więc w razie czego zwrócę nowy. To jest część nr 2 i 5 z tego obrazka tak? http://www.gmpowersports.pl/img/towaryg ... HC5740.jpg
Ps. Macie może dostęp do service manual bo na necie widzę tylko na youtube jakis
Ps. Macie może dostęp do service manual bo na necie widzę tylko na youtube jakis
Ostatnio zmieniony wt 23 lut, 2016 przez Raccoon, łącznie zmieniany 1 raz.