cf 300 allroad zgrzyt biegów
cf 300 allroad zgrzyt biegów
Witam
jestem nabywca 300 mA szyna jest nowa jednak przy zmianie biegów cały czas mam zgrzyt próbowałem regulować obroty nic to nie zmieniło. Gość u którego kupiłem mówil ze te 300 tak miały co wy na to ?
jestem nabywca 300 mA szyna jest nowa jednak przy zmianie biegów cały czas mam zgrzyt próbowałem regulować obroty nic to nie zmieniło. Gość u którego kupiłem mówil ze te 300 tak miały co wy na to ?
Re: cf 300 allroad zgrzyt biegów
Te 300-tki tak nie miały.
Obrotu muszą być jak najmniejsze, noga na hamulcu. Pozostaje regulacja cięgna zmiany biegów. Wydłużyć lub skrócić cięgno idące od lewarka biegów do skrzyni.
Moje stare tematy - może pomogą:
allroad-300-problem-t10283.html
Obrotu muszą być jak najmniejsze, noga na hamulcu. Pozostaje regulacja cięgna zmiany biegów. Wydłużyć lub skrócić cięgno idące od lewarka biegów do skrzyni.
Moje stare tematy - może pomogą:
allroad-300-problem-t10283.html
no i stało się, stanąlem w terenie jak odpalam daje bieg quad odrazu gaśnie dzwonie do goscia chgce go oddac na gwarancje gośc cos kręcii i nie wiadomo czy pojdzie gwarancje zrobiłem 130km w 4 dni czy może to byuc moja wina? co mogło sie stać?
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Na gwarancji jeśli nie pominąłeś przeglądu powinni zrobić o ile nie jest to uszkodzenie mechaniczne.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
zrobione, poszło sprzęgło po 130km. niby z mojej winy dlatego tez mnie to kosztowało.. a teraz ani troche nie zgrzyta chodzi jak powinien i mysle że bedzie tak dalej
ale bzdura, jakby było z twojej winy to na gwarancji nic byś nie zrobił. 130km i sprzęgło nie wiem cobyś musiał na nim wyczyniać żeby go tak szybko uśmiercić. Ewidentna wada fabryczna, oj coraz więcej cfek ma usterek na początku. Czyżby jedyny słuszny to cf500 i to starsze modele?
130 to zrobiłem przez weekend 500tka, i spalilem okolo 20 litrów paliwa wiec chyba sprzęgło pracowało.. i nic nie popsułem.
Akurat model 300 mialem przez prawie trzy lata jako pierwszy quad. Sprzęgło w tym modelu a zwłaszcza cała budowa cvt to największy minus całej maszyny. Nieobrazajac nikogo, jezeli ktoś ma mała wiedzę odnośnie eksploatacji tej maszyny, to bardzo szybko można wykończyć sprzęgło jak i pasek.
loonger81 czyli jak trzeba nim jezdzic ?
Często używać biegu L. Zwłaszcza w terenie.