problem z odpalaniem z rozrusznika
-
- Quad:: kodiak 400
problem z odpalaniem z rozrusznika
Witam wszystkich mam problem taki, gdy jest zimny to nie odpala z rozrusznika , kręci ale nie może zapalić,co do szarpaka to odpala za pierwszym razem ale musze rozpalać starterem i szarpakiem bo samym szarpakiem sie nie da. Prosze o pomoc
Re: problem z odpalaniem z rozrusznika
wiele przyczyn się na to składa i bez dodatkowych informacji ciężko będzie cokolwiek wyjaśnić. Na początek pełna regulacja i sprawdzanie prądów wadą tych quadów są słabe cewki alternatora, posprawdzaj połączenia elektryki, jaka jest iskra może paliwo się cofa itd. więcej info i można coś zaradzić
smak wolności ---- try this
-
witam no wiec rozrusznik krecie i to dosc dobrze ale tak jak by nie miało tego kopa co z szarpaka, wiec mi sie wydaje że to nie kable i iskra jest taka sama. Moim zdanie cisnienie słabe sprawdzałem na zimnym silniku i 7mpa
-
tylko co jest dziwne to jak stoi tydzien to z szarpaka za pierwszym razem odpala a silnik jak sie rozgrzeje to juz rozpala z rozrusznika
- cooolman88
- Quad:: Yamaha Big Bear 350 4x4
- Imię: Rafał
może paliwa mało dostaje , rozbierz i przeczyść gaźnik , oraz filterek co jest w kraniku paliwa , musisz go odkręcić od baku sitka są z drugiej strony od środka. Podmień świece może pomoże ...