Cfka 500 Long misa olejowa mokra czy sucha ?

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
Awatar użytkownika
leon00712
Quad:: Cf moto 500
Imię: Łukasz

Re: Cfka 500 Long misa olejowa mokra czy sucha ?

Post autor: leon00712 » śr 20 sty, 2016

Robsson pisze:
leon00712 pisze:Bardzo dobry pomysł !! ,Wyciągarkę ręczną zamocować na tył cfki i człowiek zabezpieczony :D Wyciągarka z Dragon Wintch 800kg zamówiona ,100 zł razem z przesyłką więc nie ma tego dużo ;)
Tak jest jak się jeździ samemu raz, że jest do kitu bo w wiele najcięższych miejsc się nie pchasz z obawy, że tam zostaniesz a co ważniejsze ze względów bezpieczeństwa jest słabo. Ale nie każdy ma dobrego kompana.
Ja na Twoim miejscu tę małą nową wyciągarkę bym nie montował na stałe tylko dorobił masywne uszy aby można np założyć na tylny hak czy na rury bagażnika z boku np. Woziłbym ją normalnie przykręconą jakimiś masywnymi "motylkami" lub czymś podobnym do bagażnika któregoś, co pozwalałoby szybko odkręcać i montować w innym miejscu. Założyłbym do niej jakieś po 5 m kabli z klemami aby podpinać się pod kable przedniej wyciągarki albo prosto pod aku (tu jeszcze włącznik wyciągarki na kablu by trzeba wtedy dać). Dołożyłbym ze 30 m liny na bagażnik i wtedy czułbym się trochę bezpieczniej samemu jeżdżąc.

A co do tego rowu on chyba tam zupełnie na boku nie leżał co? Raczej bokiem ale po skosie bardziej bym obstawiał...czy się mylę?
I tak nie miałem zamiaru jej montować na stałe bo to zwyczajnie nie ma sensu ,już tam mam jakiś mały plan jak to sensownie zamontować ;) ale napewno nie będę się bawił w podłączanie do aku itp gdyż skąd ja wezme taki mocny silnik o takich małych gabarytach który by umiał utargać grubasa jaką jest Long ;P .Korba do ręki i jechane na rozgrzewkę :twisted:

Kurcze szkoda że fotki mu pózniej nie zrobiłem ,ale był naprawdę bardzo mocno przechylona na bok.Na tej focie widać sam początek jak jeszcze to tak groznie nie wyglądało ,pożniej przy próbach wyciągnięcia się sunął na lewe bok jak patrzeć na quada od tyłu i się zakopał ,dość troszkę mu brakowało żeby całkiem leżeć na boku ale i tak był duży kąt.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r

Post autor: oolsztyniak » śr 20 sty, 2016

Mogłeś zamiast tego urządzenia odkupić ode mnie wyciągarkę co siedziała w mojej 800 za 2 stówki, zamontowałbyś z tyłu i śmigałaby jak talala :)
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
leon00712

Post autor: leon00712 » śr 20 sty, 2016

oolsztyniak pisze:Mogłeś zamiast tego urządzenia odkupić ode mnie wyciągarkę co siedziała w mojej 800 za 2 stówki, zamontowałbyś z tyłu i śmigałaby jak talala :)
A to kurcze już za pózno .... ,a co to za wyciągarka jest ? bo i tak będę musiał wymienić tą z przodu ale jeszcze nie teraz $ xD ,bo mam tą orginalną co była w cfce ..

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » czw 21 sty, 2016

W CF'ce montowali dwie, ciekawe którą Ty masz.

Generalnie nie wiem co to za firma tej wyciągarki, nie jest to Dragon :) ale w środku wygląda ok (rozbierałem ją i smarowałem).
Mogę Ci fotki zrobić jak chcesz, ba nawet mogę Ci ją wysłać a kasiorę przelejesz jak Ci się sprawdzi.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Cj_cezar
Quad:: CF Moto 550, Outlander 800
Imię: Cezary

Post autor: Cj_cezar » pt 22 sty, 2016

Każdy na początku popełnia błędy.
Ja osobiście nigdy więcej sam nie wyjadę w pole i Tobie radzę to samo. Nie musisz wtedy inwestować w dodatkową wyciągarkę.
Dodatkowa wyciągarka nie pomoże Ci jak np. urwiesz koło, albo nie będzie za co się wytargać.

2 tyg. temu wyleciałem z quada tak, że głową wygiąłem klamkę od hamulca. Dobrze, że miałem kask, ale gwiazdki zobaczyłem.

Awatar użytkownika
leon00712

Post autor: leon00712 » pt 22 sty, 2016

oolsztyniak pisze:W CF'ce montowali dwie, ciekawe którą Ty masz.

Generalnie nie wiem co to za firma tej wyciągarki, nie jest to Dragon :) ale w środku wygląda ok (rozbierałem ją i smarowałem).
Mogę Ci fotki zrobić jak chcesz, ba nawet mogę Ci ją wysłać a kasiorę przelejesz jak Ci się sprawdzi.
Łukasz ,aktualnie jeszcze nie będę wymieniał.Pośmigam w tej co mam jakoś jeszcze targa tego grubasa :D .W razie czego będę walił PW do cb jak będę zdecydowany ;) bo na 100 % będzie wymieniał ;) Dzięki :D

Cezary ,wiadomo że grupą lepiej ale nie zawsze się uda wyjechać z kolegą .... a w mojej okolicy jako jedyny ma maszynę.Z pewnością wiesz jak to jest !!! to się nazywa parcie i po prostu musisz pośmigać :D Zawsze jest obawa że jak coś się stanie to nikt ci nie pomoże ale o takich rzeczach po prostu nie myślę ;)

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » pt 22 sty, 2016

Cj_cezar pisze:2 tyg. temu wyleciałem z quada tak, że głową wygiąłem klamkę od hamulca. Dobrze, że miałem kask, ale gwiazdki zobaczyłem.
Czyli to nie z quadami jest problem a z Tobą :P
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » pt 22 sty, 2016

leon00712 pisze: Zawsze jest obawa że jak coś się stanie to nikt ci nie pomoże ale o takich rzeczach po prostu nie myślę ;)

Kurcze stary.
Nie chodzi o prawienie kazań ale w takim przypadku wgraj sobie coś w stylu motosave w telefon i woź ze sobą ładowarkę. Albo naucz kogoś z domowników, kolegów aby wiedział jak Cię zlokalizować i dojechać jak podasz swoje współrzędne z nawigacji.
To jest chwila. Trzeba właśnie o tym pomyśleć wcześniej.
V2.....sound of madness :twisted:

Awatar użytkownika
Robertos
Quad:: CF MOTO 500
Imię: Robert

Post autor: Robertos » ndz 24 sty, 2016

Ja też śmigam sam, ale jak mam parcie na hardcore nie korzystam z miejsc oddalonych daleko od domu - ciągnik teścia sprawa bezcenna :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”