zakup nowej cf x8 moj drugi quad

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: zakup nowej cf x8 moj drugi quad

Post autor: oolsztyniak » wt 09 cze, 2015

Zmora1966 pisze:Jedno jest pewne CFka nie nadaje się do ciężkiej jazdy i tyrania - będzie się psuć.
To tak jakby kupić osobówkę, założyć jej homonto i orać nią pole.

CF jest do lekkiej przeprawy i turystyki i trzeba się z tym pogodzić.
Jeśli ktoś ma inne wymagania trzeba było kupić sprzęt typowo błotny czy przeprawowy.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » wt 09 cze, 2015

oolsztyniak pisze: To nie jest auto, że po 10 tyś jadę na przegląd olejowy, wymieniam filtry, raz do roku odgrzybiam klimę ... Sorry ale to trochę inna charakterystyka sprzętu, używania, dbania i serwisowania. Nie wystarczy tylko pojechać na wymianę oleju, czasem trzeba łapki wsadzić to tu to tam.
To jest pierwszy punkt elementarza offroadera.
To przychodzi z czasem i praktyką ale trzeba też mieć w sobie to coś, co każe Ci pochylić się nad maszynka bo może trzeba jej w czymś "pomóc".
Niektórzy to mają inni nie.
Niektórzy mówią, że to zboczenie (złośliwi, że wynik "mienia chińczyka ;) ) ale dla mnie to normalna czynność "w pakiecie" czyli jeżdżę a po jeździe albo przed oglądam sobie te kilka minut maszynkę (obojętnie jaką latałem - chińczyk, tajwańczyk czy markowce).
Piach , woda, kamienie itp niszczą bez litości i w każdej chwili coś może się poddać.
Ale znowu nie wszystko.....Norek coś chyba w Waszym zespole nie działa.
Sprzedaj pechowca i spróbuj z innym :lol:
V2.....sound of madness :twisted:

Awatar użytkownika
Cj_cezar
Quad:: CF Moto 550, Outlander 800
Imię: Cezary

Post autor: Cj_cezar » wt 09 cze, 2015

Morał z tego taki:
Jeżeli "Łapki Olsztyniaka" za długo siedzą tu i tam, to trzeba posłuchać Robssona i pozbyć się pechowca.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r

Post autor: oolsztyniak » wt 09 cze, 2015

Cezary Twój quad to ewenement :-D
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Cj_cezar

Post autor: Cj_cezar » wt 09 cze, 2015

Chyba jednak nieeee :D

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » wt 09 cze, 2015

A tak w ogole to 550 jezdzi czy stoi i zdobi serwis ?:)

Awatar użytkownika
Cj_cezar

Post autor: Cj_cezar » śr 10 cze, 2015

Został jeszcze jeden drobiazg do naprawy i mam nadzieję że już niedługo będzie w domu.

Norek01
Quad:: CF Moto x8 camo

Post autor: Norek01 » pn 11 sty, 2016

Część wszystkim... Dawno mnie nie było a pewnie co nie którzy chcą wiedzieć co z quadem i jego mostem :) urodził mi się drugi synek i niestety nie było czasu na jazde... :) ale ostatnio wyciągiem gadzinke z garażu i niestety nie dalem rady włączyć przedniego napędu... myślałem ze mnie krew zaleje bo dwa tygodnie wczesniej zawiozlem go na serwis aby zrobić drugi przegląd aby maszyna było gotowa na zimowy sezon. Wiec gdy po 5miesiacach za chciałem poszalec on znów padł i to nigdzie nie wyjeżdżając... okazało się ze padł silniczek od przełączenia napędu na moscie.... chłopaki miałem zamiar po wybijać szyby w tym serwisie tak byłem zły ponieważ gdy wymieniali most za pierwszym razem... nie dakrecili kluczem dynamo metrycznym śrub i most się poluzowal i nieźle nim poszarpalo co juz wczesniej pisalem ale prawdopodobnie tak przynajmniej twierdzi serwis wtedy doszło do uszkodzenia obudowy od silniczka o czym serwis mnie nie poinformował tylko sobie sam zalatal plastik klejem z tubki zgrzewanym i niestety przyszła zima mróz i woda w silniczku zamarzła i go rozwalila... byłem tak zły bo cos co miało być szczelnie zamknięte szczelnie trzymalo tylko wodę. I gdy mam wolne ja gada mam znów w serwisie. Oczywiście moje zdanie jest inne niż serwisu bo uważam ze to oni uszkodzili obudowę matujac ja razem z mostem gdyż mieli go problem włożyć i przyszlifowali obudowę mostu i przez przypadek szlifujac tarcza od tylu zachaczyli w obudowę od silniczka przynajmniej wszystko na to wskazuje. Wiem wiem zaraz napiszecie co oni tam szlifowali - ja tez byłem załamany dlatego zrobiłem zdjęcia ale nie wiedziałem ze mi tez rozwalili obudowę od silniczka. Mam nadzieję ze na dniach dostane nowke i w końcu pojezdze. Wszystkiego dobrego Panowie w nowym 2016roku i oby wasze quady nie potrzebowały serwisów ;)

Awatar użytkownika
Robertos
Quad:: CF MOTO 500
Imię: Robert

Post autor: Robertos » pn 11 sty, 2016

Kolego nic tylko współczuć - łączymy się z Tobą w bólu :-) A tak na poważnie, znowu opinia o serwisach się potwierdza, mnie też bolało jak zakupiłem nową 500-ctke i po wjeździe do wody, straciłem całą gwarancję... Ale cóż, sam dokonuję wszystkich napraw i przeglądów, oczywiście z pomocą kolegów i opisów z Forum, bo instrukcja obsługi szału nie robi. 3 maj się i powodzenia.

Norek01
Quad:: CF Moto x8 camo

Post autor: Norek01 » pn 11 sty, 2016

O stary to miales peszka... ale albo Twój serwis nie wie co znaczy słowo quad albo czym są quady :) myślę ze ja na sto % oddalbym sprawę do sadu bo to tylko w Polsce powinno nazywać się pojazd do jazdy po drogach utwardzonych a najlepiej po asfalcie :) niestety samo to czym jest quad i po co jest to wyklucza i wnpewnien sposób zakazuje... No chyba ze to było topienie i woda w silniku no to... cóż... Chociaż chyba wolalbym taka usterkę i wypłacić z AC odszkodowanie niż to pajacowanie które ja przezywam teraz z serwisem a kto na tym cierpi? Marka CF bo quad dobry a serwis robi wszystko abym zmienił zdanie... Tez miałem 500 i nigdy mnie nie zawiodła ale nie widziała serwisu ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”