Gażnik falują obroty !!!!
Gażnik falują obroty !!!!
Witam mam taki mały problem z gażnikiem jak kupiłem quada. Wszystko fajnie pali i jeżdzi tylko jak go przygazuje i jak schodzi z obrotów to tak przygasa a pużniej juz normalnie chodzi morze jakaś dysza za duża ??? Może macie jakieś pomysły Dzięki
Re: Gażnik falują obroty !!!!
Napisz w jakim sprzęcie a będzie łatwiej coś doradzić.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Sorki zapomniałem o najważniejszym Access SP 300S
Falujące obroty mogą być spowodowane zużytą przepustnicą, brudną lub przetartą membraną,brudnym gaźnikiem, słabą iskrą. W moim przypadku sprężynką dociskająca iglicę się poluzowała i iglica miała luz góra dół.
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
nic nie cuduj tylko ustaw skład mieszanki prawdopodobnie jest za bogata i po prze gazowaniu go zwyczajnie przylewa świece tez możesz wymienić majątku nie kosztuje a będziesz miał pewnosć że iskra jest taka jak należy . Skład mieszanki reguluje się śrubką na płaski śrubokręt spróbój wykręcić o jeden obrót i sprawdź czy jest lepiej czy gorzej krecisz albo w jedna lub w druga stronę do uzyskania jak najrówniejszej pracy silnika jeśli nie pomoże wtedy mozna sie zastanawiać nad rozkrecaniem gaźnika i sprawdzeniu czy gdzies nie ciągnie lewego powietrza
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Właśnie gażnik odrazu rozebrałem i wymyłem w myjce i regulowałem, wszystko jest ok membrana itp. Pużniej też wymieniłem świece i dalej to samo i właśnie nie wiem czy morze ktoś jakieś dysze wymienił większe
Prawdopodobnie łapie lewe powietrze. Sprawdź króciec ssący, bo one lubią pękać.
Sprawdzałem króciec i nie wygląda żeby był pękniety fukałem Plakiem i nie łapie lewych obrotów