SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
seban79
Quad:: LS cb500
Imię: Sebastian

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: seban79 » wt 08 gru, 2015

Costigan a jakie miałeś objawy jak padł?

Awatar użytkownika
gateway
Quad:: ls500

Post autor: gateway » wt 08 gru, 2015

Koledzy, jak tam w LS-ie 450 jest rozwiązany pobór paliwa ze zbiornika? Skoro kranik jest z przodu, to czy nie brakuje paliwa jeśli się jedzie na kole? W środku jest jakiś przewód który idzie po dnie zbiornika na tył?

Awatar użytkownika
costigan
Quad:: Lucky Star sp300

Post autor: costigan » wt 08 gru, 2015

Gotowało akumulator

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 08 gru, 2015

gateway pisze:Koledzy, jak tam w LS-ie 450 jest rozwiązany pobór paliwa ze zbiornika? Skoro kranik jest z przodu, to czy nie brakuje paliwa jeśli się jedzie na kole? W środku jest jakiś przewód który idzie po dnie zbiornika na tył?
Prawda jest bolesna ale prawdziwa lsem 450 nie da sie jeździc na kole na długim odcinku :D chyba że masz pod korek paliwo jeśli nie to tylko do momentu aż wypali całe paliwo z gaźnika i kapa stoisz aż napłynie ;) co innego jak masz pompę wtedy taka rurka na dnie ma racje bytu ;) inaczej jest jak jej nie ma paliwo leci grawitacyjnie więc nic to nie da ciekawe czy pomyślał o tym geniusz co taki bak montuje w cb 500 ;) pewnie nie :) wyjdzie w praniu :D
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Marcin ATV SWAP Garage

costigan pisze:Gotowało akumulator
Regulator może sie zrypać na dwa sposoby albo w ogóle nie ma ładowania i to jest bezpieczniejsze dla układu instalacji albo jak u kolegi costigan puszcza za duży prąd i może popalić inne podzespoły elektryczne jak licznik moduł itd.. a nawet zagotować aku ba miałem przypadek że aku wybuchł pod siedzeniem ;)

Marcin ATV SWAP Garage

Marcin ATV SWAP Garage pisze:
costigan pisze:Gotowało akumulator
Regulator może sie zrypać na dwa sposoby albo w ogóle nie ma ładowania i to jest bezpieczniejsze dla układu instalacji albo jak u kolegi costigan puszcza za duży prąd i może popalić inne podzespoły elektryczne jak licznik moduł itd.. a nawet zagotować aku ba miałem przypadek że aku wybuchł pod siedzeniem ;)
Dobrze jest mieć założony xenon bo w przypadku gdy pada regulator i akurat pech chciał że w taki sposób że nie reguluje prądu tylko puszcza np. te 18 V to przetwornica do xenonu ma zabezpieczenie by sie nie spalić i wyłącza napięcie na żarnik co skutkuje że gaśnie światło na postoju z aku świeci a na odpalonym gasnie wtedy można wywnioskować że pad regulator sam tak miałem w swoim jak miałem silnik z cb 500 ;)

MaxMW
Quad:: Lucky Star

Post autor: MaxMW » wt 08 gru, 2015

Marcin ATV SWAP Garage pisze:
gateway pisze:Koledzy, jak tam w LS-ie 450 jest rozwiązany pobór paliwa ze zbiornika? Skoro kranik jest z przodu, to czy nie brakuje paliwa jeśli się jedzie na kole? W środku jest jakiś przewód który idzie po dnie zbiornika na tył?
Prawda jest bolesna ale prawdziwa lsem 450 nie da sie jeździc na kole na długim odcinku :D chyba że masz pod korek paliwo jeśli nie to tylko do momentu aż wypali całe paliwo z gaźnika i kapa stoisz aż napłynie ;) co innego jak masz pompę wtedy taka rurka na dnie ma racje bytu ;) inaczej jest jak jej nie ma paliwo leci grawitacyjnie więc nic to nie da ciekawe czy pomyślał o tym geniusz co taki bak montuje w cb 500 ;) pewnie nie :) wyjdzie w praniu :D

Pomyślał pomyślał nie martw się Marcin latam na ośce i paliwa nie brakuje;) i kolanka pp tez go nie mula PS co do odcinki i jej częstotliwości to ja mam silnik od cb 500 i odcinka jest taka sama jak na filmiku;)ciekawe dlaczego;););)Pozdro

Marcin ATV SWAP Garage

OK bez nerwów i przekomarzania się po prostu pokaż jak jeździsz na tej ośce z tym zbiornikiem ;) tylko nie na zatankowanym po korek i na odcinku przynajmniej 1 km by zdążył wypalić paliwo z gaźnika i tą odcinke też chętnie zobaczę ;) i ten dolot na orginalnych krućcach i jak potem plastiki na tym siedzą , jakieś dowody by sie przydały ...

Na marginesie dodam że to moduł zapłonowy steruje odcinką a nie gaźnik cbf 500 a cb 500 mają zupełnie inne instalacje jak i moduły a to w nich jest zakodowana częstotliwość odcinki w cbf jest szybsza podobnie jak u mne w er6 a cb 500 troszkę wolniejsza ale wyraźnie słyszalna więc po co piszesz coś co nie ma pokrycia z prawdą liczę na konstruktywna wypowiedz fachowca a nie na błazenade i gadanie niczym nie popartych teorii jakieś dowody . ;) i nie podpieraj sie tym co zrobiłem w twoim quadzie bo tylko u ciebie tak zrobiłem za te wyzwiska tylko w taki sposób mogłem ci się odpłacić :D wszyscy inni maja zrobiony dolot zupełnie inaczej tak jak ma być nic ich nie zamula moge nawet wystawic taka 500 tkę ode mnie z twoim w szramki jakiś wyścig zobaczymy czy coś zamula moje maszyny piszesz sie na taki sparing na 1/4 mili kilka startów i rozwiejemy wszystkie wątpliwości a przy okazji zobaczymy ile tam jest twojego pomysłu a ile zapożyczonego ode mnie oraz jakość wykonania??
Ostatnio zmieniony śr 09 gru, 2015 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Dragon011
Quad:: Lucky Star 650
Imię: Szymon

Post autor: Dragon011 » śr 09 gru, 2015

Ja jestem zdania, że najpierw trzeba się czegoś nauczyć przez wiele egzemplarzy zanim się dojdzie do perfekcji.Dlatego wybacz MaxMW , ale podejrzewam , że Marcin ma dużo wiecej doświadczenia i pokazuje to praktycznie na każdej swojej wypowiedzi . Głupi przykład babka , która pracuje w biedronce 10 lat z jaką prędkością nas obsłuży? Niektórzy mówią na to trening czyni mistrza ☺

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » śr 09 gru, 2015

ropa0 pisze:jak tyka i przekaznik tz ze dziła tylko cos z rozrusznikiem cos nie halo
Nieprawda. Tykanie przekaźnika może oznaczać, że nie puszcza prądu.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”