SWAP Lucky Star
Re: SWAP Lucky Star
Costigan a jakie miałeś objawy jak padł?
Koledzy, jak tam w LS-ie 450 jest rozwiązany pobór paliwa ze zbiornika? Skoro kranik jest z przodu, to czy nie brakuje paliwa jeśli się jedzie na kole? W środku jest jakiś przewód który idzie po dnie zbiornika na tył?
Gotowało akumulator
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Prawda jest bolesna ale prawdziwa lsem 450 nie da sie jeździc na kole na długim odcinku chyba że masz pod korek paliwo jeśli nie to tylko do momentu aż wypali całe paliwo z gaźnika i kapa stoisz aż napłynie co innego jak masz pompę wtedy taka rurka na dnie ma racje bytu inaczej jest jak jej nie ma paliwo leci grawitacyjnie więc nic to nie da ciekawe czy pomyślał o tym geniusz co taki bak montuje w cb 500 pewnie nie wyjdzie w praniugateway pisze:Koledzy, jak tam w LS-ie 450 jest rozwiązany pobór paliwa ze zbiornika? Skoro kranik jest z przodu, to czy nie brakuje paliwa jeśli się jedzie na kole? W środku jest jakiś przewód który idzie po dnie zbiornika na tył?
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
-
Regulator może sie zrypać na dwa sposoby albo w ogóle nie ma ładowania i to jest bezpieczniejsze dla układu instalacji albo jak u kolegi costigan puszcza za duży prąd i może popalić inne podzespoły elektryczne jak licznik moduł itd.. a nawet zagotować aku ba miałem przypadek że aku wybuchł pod siedzeniemcostigan pisze:Gotowało akumulator
-
Dobrze jest mieć założony xenon bo w przypadku gdy pada regulator i akurat pech chciał że w taki sposób że nie reguluje prądu tylko puszcza np. te 18 V to przetwornica do xenonu ma zabezpieczenie by sie nie spalić i wyłącza napięcie na żarnik co skutkuje że gaśnie światło na postoju z aku świeci a na odpalonym gasnie wtedy można wywnioskować że pad regulator sam tak miałem w swoim jak miałem silnik z cb 500Marcin ATV SWAP Garage pisze:Regulator może sie zrypać na dwa sposoby albo w ogóle nie ma ładowania i to jest bezpieczniejsze dla układu instalacji albo jak u kolegi costigan puszcza za duży prąd i może popalić inne podzespoły elektryczne jak licznik moduł itd.. a nawet zagotować aku ba miałem przypadek że aku wybuchł pod siedzeniemcostigan pisze:Gotowało akumulator
Marcin ATV SWAP Garage pisze:Prawda jest bolesna ale prawdziwa lsem 450 nie da sie jeździc na kole na długim odcinku chyba że masz pod korek paliwo jeśli nie to tylko do momentu aż wypali całe paliwo z gaźnika i kapa stoisz aż napłynie co innego jak masz pompę wtedy taka rurka na dnie ma racje bytu inaczej jest jak jej nie ma paliwo leci grawitacyjnie więc nic to nie da ciekawe czy pomyślał o tym geniusz co taki bak montuje w cb 500 pewnie nie wyjdzie w praniugateway pisze:Koledzy, jak tam w LS-ie 450 jest rozwiązany pobór paliwa ze zbiornika? Skoro kranik jest z przodu, to czy nie brakuje paliwa jeśli się jedzie na kole? W środku jest jakiś przewód który idzie po dnie zbiornika na tył?
Pomyślał pomyślał nie martw się Marcin latam na ośce i paliwa nie brakuje;) i kolanka pp tez go nie mula PS co do odcinki i jej częstotliwości to ja mam silnik od cb 500 i odcinka jest taka sama jak na filmiku;)ciekawe dlaczego;););)Pozdro
-
OK bez nerwów i przekomarzania się po prostu pokaż jak jeździsz na tej ośce z tym zbiornikiem tylko nie na zatankowanym po korek i na odcinku przynajmniej 1 km by zdążył wypalić paliwo z gaźnika i tą odcinke też chętnie zobaczę i ten dolot na orginalnych krućcach i jak potem plastiki na tym siedzą , jakieś dowody by sie przydały ...
Na marginesie dodam że to moduł zapłonowy steruje odcinką a nie gaźnik cbf 500 a cb 500 mają zupełnie inne instalacje jak i moduły a to w nich jest zakodowana częstotliwość odcinki w cbf jest szybsza podobnie jak u mne w er6 a cb 500 troszkę wolniejsza ale wyraźnie słyszalna więc po co piszesz coś co nie ma pokrycia z prawdą liczę na konstruktywna wypowiedz fachowca a nie na błazenade i gadanie niczym nie popartych teorii jakieś dowody . i nie podpieraj sie tym co zrobiłem w twoim quadzie bo tylko u ciebie tak zrobiłem za te wyzwiska tylko w taki sposób mogłem ci się odpłacić wszyscy inni maja zrobiony dolot zupełnie inaczej tak jak ma być nic ich nie zamula moge nawet wystawic taka 500 tkę ode mnie z twoim w szramki jakiś wyścig zobaczymy czy coś zamula moje maszyny piszesz sie na taki sparing na 1/4 mili kilka startów i rozwiejemy wszystkie wątpliwości a przy okazji zobaczymy ile tam jest twojego pomysłu a ile zapożyczonego ode mnie oraz jakość wykonania??
Na marginesie dodam że to moduł zapłonowy steruje odcinką a nie gaźnik cbf 500 a cb 500 mają zupełnie inne instalacje jak i moduły a to w nich jest zakodowana częstotliwość odcinki w cbf jest szybsza podobnie jak u mne w er6 a cb 500 troszkę wolniejsza ale wyraźnie słyszalna więc po co piszesz coś co nie ma pokrycia z prawdą liczę na konstruktywna wypowiedz fachowca a nie na błazenade i gadanie niczym nie popartych teorii jakieś dowody . i nie podpieraj sie tym co zrobiłem w twoim quadzie bo tylko u ciebie tak zrobiłem za te wyzwiska tylko w taki sposób mogłem ci się odpłacić wszyscy inni maja zrobiony dolot zupełnie inaczej tak jak ma być nic ich nie zamula moge nawet wystawic taka 500 tkę ode mnie z twoim w szramki jakiś wyścig zobaczymy czy coś zamula moje maszyny piszesz sie na taki sparing na 1/4 mili kilka startów i rozwiejemy wszystkie wątpliwości a przy okazji zobaczymy ile tam jest twojego pomysłu a ile zapożyczonego ode mnie oraz jakość wykonania??
Ostatnio zmieniony śr 09 gru, 2015 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja jestem zdania, że najpierw trzeba się czegoś nauczyć przez wiele egzemplarzy zanim się dojdzie do perfekcji.Dlatego wybacz MaxMW , ale podejrzewam , że Marcin ma dużo wiecej doświadczenia i pokazuje to praktycznie na każdej swojej wypowiedzi . Głupi przykład babka , która pracuje w biedronce 10 lat z jaką prędkością nas obsłuży? Niektórzy mówią na to trening czyni mistrza ☺
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Nieprawda. Tykanie przekaźnika może oznaczać, że nie puszcza prądu.ropa0 pisze:jak tyka i przekaznik tz ze dziła tylko cos z rozrusznikiem cos nie halo
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.