SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Znyszu
Quad:: Ls 500 Power
Imię: Patryk

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Znyszu » wt 01 gru, 2015

Siemanko wszystkim:)

Co jakiś czas zaglądam tutaj, by poczytać o Lucku na którym miałem mega ubaw.
I czekałem na ten moment, aż ten pan odezwie się tutaj.

Akurat mogę co nieco się wypowiedzieć na ten temat, czemu?

Już mówię, kiedy byłem oglądać maszynę u Marcina(jego), załapałem wielki "hype" na tą maszynę, umówiłem się na termin za 2 m-c, i zaczęły się poszukiwania lucka, i nagle ktoś wystawił ls'a 500, i to był właśnie ten oto "pan" z forum MaxMW, to był jeszcze Jego quad, chciał za niego dużo, dużo za dużo jak na taki stan jaki oferował. Plastiki były obszarpane, quad na zdj wyglądał niechlujnie i wręcz brzydko, ale dobra, dzwoniłem do tego pana, i rozmawiał ze mną jak z jakimś dzieciakiem, wiem, mam lat co mam ale to nie znaczy, że jestem "powietrzem" :) Klient to klient, Max miał akurat te dni co chciałem przyjechać zajęte sam nie pamiętam czym? Był u siebie na budowie i nie miał 20 minutek na kupca? Jak dla mnie dziwna spawa, piszesz Max ze Marcin maluje za 20zł ramę na czarno, tam gdzie spawał? I co z tego? Czy to lakier za 20 czy za 200, przynajmniej ma zamiar skończyć swap na ładnym poziomie, Twój na fotach był wręcz "usra*y i tak zaniedbany, że to jest głowa mała. Ja np nie chciałem by Marcin mi malował ramy, i tak się z nim ugadałem, nie chciałem By malował silnik, bo chciałem srebrny, i tak zostawił, chciałem tą część nową, to dzwoniłem i bez problemu, odrazu cenę powiedział :) Dobre i te 20zł z jego strony na malnięcie spawów by nie rdzewiały, proste?

Swap swoje kosztuje, niekiedy nachodził mnie myśli na zrobienie samemu swapa, wiem, że dałbym radę i to na ładnym poziomie to zrobić, ale męczyłbym się z dobry miesiąc, lecz po przemyśleniu tego wszystkiego, nie chciałem Marcina w hu*a robić i dałem mu z uśmiechem na ustach quadziora na swap. Przyznam niekiedy kontakt z Marcinem ciężki był, ale tyle co on ma quadów na głowie, to mu się nie dziwie.

Także Max, jeśli chcesz to się dalej upokarzaj tutaj :D I mów jak to Marcin maluje za 20zł ramę, kiedy Ty sam wystawiając Twojego quada miałeś go w stanie, za którego nie dałbym 50% z tych 9 tysi. Gdyż po prostu bashany na allegro ładniej wyglądają. Czepiasz się także do wydechu mugena? Twoja rura od kolektora do tłumika była cała zardzewiała zrobiona z jakiejś rurki 1calowej XD Także oszczędź sobie dalszych komentów.

Nie mówię, że Marcin to bóg, i tylko on może te swapy robić, bo równie dobrze każdy z nas który ogarnia mechanikę, może to zrobić, ale dużo osób nie ma na to czasu, albo pomysłu lub możliwości( dobra spawarka itd itp). Ale Marcin ma u mnie duży szacun za swoją robotę ;)

Uf, to chyba wszystko, czekam na dalsze wypociny Max'a ....

Awatar użytkownika
karwat84
Quad:: lucky star 500
Imię: Tomek

Post autor: karwat84 » wt 01 gru, 2015

Witam czy ten quad Maxa był CZARNY ?

majster89
Quad:: LS 500
Imię: lucky star

Post autor: majster89 » wt 01 gru, 2015

Marcin ty nie byłeś pierwszy ze swapem er6 bo juz wcześniej zanim ga zrobiles stał jakiś chińczyk na olx właśnie z silnikiem er6 :-)

majster89

http://olx.pl/i2/oferta/quad-dinli-z-silnikiem-kawasaki-650-er6-CID5-ID6hM7r.html to jest właśnie ten quad

Awatar użytkownika
krzychsolt
Quad:: Lucyfer LS 500
Imię: Krzysiek

Post autor: krzychsolt » wt 01 gru, 2015

majster89 pisze:http://olx.pl/i2/oferta/quad-dinli-z-si ... 6hM7r.html to jest właśnie ten quad

Nic nowego, był już tu w temacie :P

Rafax300 powiedz skąd wytrzasleś te lustereczka, bo to chyba Twoja maszyna ta biała z lusterkami w dziwnym kształcie zamontowane w dół kierownicy. Szukałem czegoś takiego i nie mogę znaleźć.

Ps. zamówiłem jednak te sunfy 22x11-9 na alledrogo po 235ziko z przesyłką gratis więc cena dobra, zobaczymy jak się będą spisywać. Na razie mi mocy nie brakuje a jak z czasem uznam że faktycznie zbytnio go to zmuli to się odżałuje i weźmie tą zębatkę 44z.

Podziękował za podpowiedzi.

majster89

Był w temacie wiec po co się chwalić że pierwszy ten silnik wstawił :-)

Awatar użytkownika
Znyszu
Quad:: Ls 500 Power
Imię: Patryk

Post autor: Znyszu » wt 01 gru, 2015

karwat84 pisze:Witam czy ten quad Maxa był CZARNY ?
Pomarańczowy

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » wt 01 gru, 2015

krzychsolt te lusterka na bialym to Rafała z Knurowa młody85
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Awatar użytkownika
krzychsolt
Quad:: Lucyfer LS 500
Imię: Krzysiek

Post autor: krzychsolt » wt 01 gru, 2015

ropa0 pisze:krzychsolt te lusterka na bialym to Rafała z Knurowa młody85

W takim razie pytanie do kolegi młody85, chyba że ktoś wie gdzie takie można kupić .

MaxMW
Quad:: Lucky Star

Post autor: MaxMW » wt 01 gru, 2015

znyszu przeczytaj co napisałeś i będziesz wiedział dlaczego nie miałem dla ciebie czasu jak ktoś dzwoni po coś i chciałby to za pół ceny to nie ma sensu tracić czasu na takiego klienta.rozmawiałem jak z dzieckiem po prostu zadawales głupie pytania na które starałem się odpowiedzieć tak abyś zrozumiał i zakończył dyskusje.;-) było trzeba brać chinola z allegro skoro na tyle cie było stać a nie marnować mój cenny czas w danym momencie ;-) ;-)

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”