SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pt 30 paź, 2015

Cesi24 pisze:Od pewnego czasu zaczyna mi mrugać oświetlenie licznika, czy jest jakiś sposób naprawy, może ktoś z was ma też taki problem? A i jeszcze jedno, może ma ktoś wkładkę db kiler do tłumika,tego co Marcin wstawia przy swapie dzisiaj ją zgubiłem, a bez to jednak zbyt głośno.
jeśli licznik normalnie działa a mruga tylko podświetlenie licznika najprawdopodobniej zrobił sie zimny lut na płytce z diodami podświetlającymi wyświetlacz wystarczy rozebrać i na nowo poprawić lut już kilka takich przypadków miałem i wystarczyło tak zrobić.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Danger
Quad:: LS 450+
Imię: Damian
Kontakt:

Post autor: Danger » sob 31 paź, 2015

Na pewno najpierw idzie grubsZa nakrętka od zębatki a potem cienka bo u mnie jest na odwrót :) heh
dan

Awatar użytkownika
SoCool
Quad:: Lucky Star 250
Imię: Jakub

Post autor: SoCool » sob 31 paź, 2015

Ciekawa propozycja 105km hmm :)
http://olx.pl/i2/oferta/quad-600-kawasaki-105km-CID5-IDb009T.html#:156abf93ae

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 31 paź, 2015

SoCool pisze:Ciekawa propozycja 105km hmm :)
http://olx.pl/i2/oferta/quad-600-kawasa ... 156abf93ae
jak ktoś chce jeżdzić tylko po asfalcie ;) ciekaw jestem tylko wykonania bo jakoś te dwa zdjęcia co było by cos widać są jakieś nie wyraźne ;)

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » sob 31 paź, 2015

Awatar użytkownika
kaman cb500
Quad:: LS CB500

Post autor: kaman cb500 » ndz 01 lis, 2015

Kupię ładne oponki w teren na tył 20/10/9 lub inny rozmiar ale 9cali, mogę też zamienić na swoje szosowe :D

mxsebek
Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist

Post autor: mxsebek » ndz 01 lis, 2015

Marcin ATV SWAP Garage pisze:
SoCool pisze:Ciekawa propozycja 105km hmm :)
http://olx.pl/i2/oferta/quad-600-kawasa ... 156abf93ae
jak ktoś chce jeżdzić tylko po asfalcie ;) ciekaw jestem tylko wykonania bo jakoś te dwa zdjęcia co było by cos widać są jakieś nie wyraźne ;)
To jest prawdopodobnie ten co pisałem że kiedyś pod Gdańskiem oglądałem. Czyli nadal na sprzedaż dłuuuuuugoo go nie może sprzedać.

Awatar użytkownika
Dragon011
Quad:: Lucky Star 650
Imię: Szymon

Post autor: Dragon011 » ndz 01 lis, 2015

Tyle koni w teren by się nie sprawdziło :P Ale tak mnie dziwi po co robić taką mega mocną maszynę , jak tylko sprawdzi się na asfalcie. Wdg mnie er6 w lucku to max i już więcej nie ma sensu bo traci to o co chodzi w quadzie czyli funkcjonalność. Chociaż może jakaś v2 o potężnym momencie w lucku też dała by rade gorzej ją tam wcisnąć. Chciałbym zobaczyć kiedyś lucka z silnikiem od sv650 niby na papierze podobnie do er 6 , ale zdaje mi się że w terenie lepiej v2 by dawała rade.

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » ndz 01 lis, 2015

Dragon011 pisze:Tyle koni w teren by się nie sprawdziło :P Ale tak mnie dziwi po co robić taką mega mocną maszynę , jak tylko sprawdzi się na asfalcie. Wdg mnie er6 w lucku to max i już więcej nie ma sensu bo traci to o co chodzi w quadzie czyli funkcjonalność. Chociaż może jakaś v2 o potężnym momencie w lucku też dała by rade gorzej ją tam wcisnąć. Chciałbym zobaczyć kiedyś lucka z silnikiem od sv650 niby na papierze podobnie do er 6 , ale zdaje mi się że w terenie lepiej v2 by dawała rade.
SV650 właśnie ma takie same parametry co er6 z tym że V- ke cięzko wsadzić ze wzgledu na układ cylindrów a trzeba pamiętać o dolocie i air boxie więc er6 pod tym względem go bije jedynie co mogło by być lepsze to dzwięk V-ki ;)

a z tym quadem z silnikiem kawy 105km to nie chodzi o moc , moc OK tylko brak momentu obrotowego w niskim zakresie obrotów sama praca silnika jak przystało na quada w teren też nie do przyjęcia by najmniej dla mnie to chodzi jak szlifierka a zeby to szło w terenie trzeba by ciagle kręcic po wyzej 7 tyś obr tak jak powiedziałem wcześniej tylko i wyłącznie asfalt ale jeśli już taka moc i asfalt to wszystko musi być dopracowane perfect a w tym akurat quadzie chyba do perfekcji daleko skoro wystawiający ogłoszenie daje tak niewyraźne zdjęcia jak człowiek jest zadowolony ze swojej roboty to raczej nie wstydzi sie pokazać tego jak quad wygląda z bliska ze wszystkimi detalami .

Awatar użytkownika
rafax300
Quad:: ACCESS 500+
Imię: Rafał

Post autor: rafax300 » ndz 01 lis, 2015

witam panowie miał ktoś z tym do czynienia http://allegro.pl/wskaznik-miernik-temp ... 52732.html chodzi mi o to czy się to sprawuje i czy jest wodoszczelne
---------------------------------------------------------------------
  • Wszędzie dobrze ale na quadzie najlepiej :I love ACCESS:

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”