SWAP Lucky Star

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
Daniel z Przasnysz
Quad:: był LS-250,był LS-CB500 i znowu LS-CB500
Imię: Daniel

Re: SWAP Lucky Star

Post autor: Daniel z Przasnysz » pn 26 paź, 2015

Tak właśnie podejrzewam. Klocki tez wymienię tak przy okazji. Ogólny przegląd mu zrobię. Kupiłem go w sobote, wieczorem dopiero do domu dotarlem wiec nawet go z przyczepy nie zdejmowałem ale w niedziele pobudzilem wszystkich bo juz o 7.00 zjechał z przyczepy mogłem spokojnie go testować. Wrażenia z jazdy bezcenne, miny ludzi pod kościołami również. U mnie w mieście nie ma quadów moze dlatego. Teraz czekam na wiadomość od Marcina czy i kiedy przyjmie mojego LS-a na przeszczep.
...moja nowa zabawka... https://www.youtube.com/watch?v=gJFX60Xb-2Q&t=0s

adrianus
Quad:: LS500
Imię: Adi

Post autor: adrianus » pn 26 paź, 2015

Chłopaki pytanie :)

jak mocno wyczuwalny macie u siebie luz na sztycy kierownicy.
nie chodzi mi o luz pochodzący z drążków kierowniczych tylko jak złapiecie za kierownice i wykonacie minimalne ruchy naciskajac ciezarem ciala na kierownice to jak mocno ten luz wyczuwacie?
mi sie wydawało że jakis luz po kilka milmetrów mam,
kupiłem nową tuleję górną na sztyce kiery, wymieniłem i jakoby bez zmian:/

drugi temat, do Marcina, Marcin, te kierownice, którą Ty masz i wrzucałeś link kilka stron temu to montuję plug&play czy musze jeszcze jakies dodatkowe mocowania kupowac/dorabiac?

pzdr!

mxsebek
Quad:: Lucky Star CB500 Egzorcist

Post autor: mxsebek » pn 26 paź, 2015

Jeśli masz nadal luz na tulejce to ona jest przecięta /podszlifuj coby się mocniej zacisnęła nie za mocno bo nie ruszysz kierownicą/

Kierę Marcin ma pogrubianą 28mm wiec i uchwyty albo nowe albo roztoczyć trzeba /chociaż nie wiem czy to taki patent przejdzie/

A hamulce to od razu rozdziel /wywal ten chory rozdzielacz/ pod ręką przód pod nogą tył, jedyne słuszne rozwiązanie :-P Masz pod nogą tylną oś i można w kontrolowany poślizg sobie quada wprowadzać ;-)

Marcin ATV SWAP Garage
Quad:: Hulajnoga elektryczna
Imię: Marcin

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » pn 26 paź, 2015

żeby skasować luzy na kolumnie kierowniczej należy wymienić dolna i górna tuleję ale często jest tak że wymiana górnej tulei nie przynosi poprawy bo wytarta jest również sama sztyca wtedy usuwasz ze 2mm plastiku na łączeniu by lepiej zacisło na zewnątrz tulei nawinąłem ze 3 zwoje izolacji i dopiero skreciłem tym cybantem wtedy tuleja sie mocniej zaciska na sztycy i luzu nie ma daje tam też smar.

Jeśli chodzi o kierownice ona ma zmienną średnice w miejscu przykręcana na 28mm i przechodzi w 22mm przy manetkach niestety mocowanie kiery w lucku jest na 22 mm trzeba sie pobawić z pilnikiem by te uchwyty pasowały do średnicy kiery .

teraz MX sebek mnie uprzedził :P
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .

Awatar użytkownika
trauma
Quad:: LS 500
Imię: Dawid

Post autor: trauma » pn 26 paź, 2015

O dobrze ,ze wyjasniliscie temat z tym luzem na sztycy bo i ja sie musze tym zajac w najblizszym czasie :s

adrianus
Quad:: LS500
Imię: Adi

Post autor: adrianus » pn 26 paź, 2015

dzięki chłopaki, elegancko wytlumaczone, także wezmę sie jutro też za dolna tuleje bo kupilem,a nie wymieniłem już dziś i zrobie z ta górną tuleją tak jak napisaliście.

co do mocowań kiery to chyba właśnie w takim razie wezmę w łapę multiszlifierke i pobawię się w powiększenie średnicy tak aby grubsza kiera weszła. ważę 97kg i ostatnio 2 razy już mi się seryjna zgięła:/

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » pn 26 paź, 2015

Dragon011 pisze:Posiada może ktoś podłogi od ltr a zamontowane w swoim lucku ? Zastanawiałem się nad takimi :

http://olx.pl/oferta/nerfbary-suzuki-lt ... b4ae5716d3

Ale nie mam pojęcia czy nawet po jakiś przeróbkach będą pasować . Marcin jak myślisz ? Bo tak czy siak o 3 stówki taniej od raptorowych .

tu masz co zakładał bebenek do swojego

http://olx.pl/oferta/podlogi-nerfbary-y ... b9ev5.html

wiem ze pasowały bez przeróbek
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 27 paź, 2015

Ropa już nie przesadzaj żę to tak pasowało jak to demontowałem to wszystko tak prężyło że masakra z przodu jakies podkłady coś tam poucinane dla sprostowania nie jest to tak że przykłada sie i przykręca coś ta trzeba rzeźbić a i tak uważam że bez spawarki to można to po prostu tam wepchnąć na siłe a nie zrobić ja powinno być zrobione.

Awatar użytkownika
ropa0
Quad:: LS 300 turbo
Imię: Robert

Post autor: ropa0 » wt 27 paź, 2015

hmmm ja miałem na mysli to ze to mozna przykręcić bez ciecia i spawania uchwytów i to ''w miare '' pasuje :) a jesli wchodzi w gre opcja ''pedantyczna '' to i tak trzeba zrobić jak u ciebie i jak ty to montujesz ;)

wiadomo ze wszystkie NB niededykowane do lucjana trzeba umiejętnie dopasować i dwa razy przemyśleć zanim przystąpi sie do cięcia :)

marcin ty robiłes tą maszyne ,to chyba 450 była albo 400

http://olx.pl/oferta/sprzedam-qyada-luc ... be7e862eec
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .

Marcin ATV SWAP Garage

Post autor: Marcin ATV SWAP Garage » wt 27 paź, 2015

Ten Quad jest już nie aktualny .

Zablokowany

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”