Can-Am Outlander 500 L (2015r) wrażenia i użytkowanie
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Re: Can-Am Outlander 500 L (2015r) wrażenia i użytkowanie
Uważaj na te osłony żebyś nie miał mojego przypadku zerwania manszety
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
dystanse spoko dadzą radę a wersja z przejściem na rozstaw polara da ci możliwość wykorzystania felg które masz
mods in progress :-)
oolsztyniak pisze:Gumiaki ?
Niekoniecznie muszą być firmowe. Ja mam podruby i też sobie chwalę. Zwłaszcza za 80 zeta
Grzanie od silnika wymusza 2 rzeczy: Jazdę w długich spodniach i krótkich butach, lub długich butach i krótkich spodenkach. Wybór należy do Ciebie.
Nie kupuj przez internet. ( Niunek z Aeona może Ci to wyjaśnić na własnej skórze jak się wybrał na Rysy w butach z Allegro)
Wsadzając nogę w buta od razu wiesz, czy Ci pasuje, czy nie. Sugeruj się ceną i wygodą.
Temperatura wewnątrz jest na tyle duża, że żadna wentylacja Ci nie pomoże.
Bezpieczeństwo zapewniają wszystkie buty motocyklowe.
Nie bardzo rozumiem dlaczego buty do crosa są bardziej zbrojone od motocyklowych.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Bo w czasie jazdy crossem w ostrych zakrętach odpychasz sie nogą na szosowym nie masz takiej potrzeby. W quadach w zależności od upodobań, na ośkę buty od crossa dobrze pasują, na przeprawówkę mniej, szczególnie te bez zawiasu. Ale jak ktoś sie przyzwyczai to czemu nie.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Ja ostatnio śmigam z sandałach, jak woda wleci to i wyleci. W domu do pralki i na rano nowiutkie.
Można nawet tak jak Cejrowski. Peeling za darmo. Po jednym traku nóżka jak u niemowlaka.
W związku z tym Jacek podtrzymuję mój wniosek:
Na quada przeprawowego przede wszystkim wygodne i niekoniecznie drogie.
Osobiście mam 2 pary motocyklowych: średnio wysokie i niskie. Jeździłem w obydwu, ale niestety na quadzie najlepiej czuję się w moich walonkach i mam gdzieś jak to wygląda.
W związku z tym Jacek podtrzymuję mój wniosek:
Na quada przeprawowego przede wszystkim wygodne i niekoniecznie drogie.
Osobiście mam 2 pary motocyklowych: średnio wysokie i niskie. Jeździłem w obydwu, ale niestety na quadzie najlepiej czuję się w moich walonkach i mam gdzieś jak to wygląda.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Ja sobie jeżdzę w dość wysokich butach turystycznych Ecco ze skóry, trochę powyżej kostki, zaimpregnowana woskiem skóra i wszyty język pozwalają wejść do wody na wysokość kostki. W przypadku głębszej przeszkody do akcji wchodzą gacie od niemieckiego OP1.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
robertmuszka pisze:Ja ostatnio śmigam z sandałach, jak woda wleci to i wyleci. W domu do pralki i na rano nowiutkie.
DKfan pisze:Chłopaki, strasznie się zaśmiecił ten temat.
Ja bym proponował żeby przenieść te ustawki do Quadowej Grupy Południe żeby tu został czysty temat poswięcony tej fajne 500L-ce
A Wy o butach ...
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
A Wy sie znacie, tylko can-amy i filco gumy lub op1, a zwykły lans, chocby w laczkach.
- marioIII
- Quad:: siwy OUT 500L był: Sportsman 800 EFI i Rancher TRX 350 FE
- Imię: Mariusz
To moja wina bo o buty sam zapytałem ale faktycznie robi się mały galimatias tutaj
A mi dzisiaj z rana udało się zmienić 2 gumy, póki co tylko na przód i wskoczyły utęsknione już BH2
Wczoraj położyłem tylną BH a obok fabryczną z siwego to wyszło mi grubiej o ok 5 cm także będzie już lepiej z rozstawem, w poniedziałek zmienię tył i zobaczę jak się wygina w zakrętach.
Jak się okazuje wcale nie tak łatwo znaleźć serwis opon, który ma mniejszą maszynę do zmiany "malutkich" oponek z quada...
A mi dzisiaj z rana udało się zmienić 2 gumy, póki co tylko na przód i wskoczyły utęsknione już BH2
Wczoraj położyłem tylną BH a obok fabryczną z siwego to wyszło mi grubiej o ok 5 cm także będzie już lepiej z rozstawem, w poniedziałek zmienię tył i zobaczę jak się wygina w zakrętach.
Jak się okazuje wcale nie tak łatwo znaleźć serwis opon, który ma mniejszą maszynę do zmiany "malutkich" oponek z quada...
Jeśli ktoś chciałby pośmigać w zielonogórskim lub na Śląsku
https://www.facebook.com/marioIIIPL
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5lFyuP3ZljO-U2x85z_Bt4eB7q_xu3hG
https://www.facebook.com/marioIIIPL
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5lFyuP3ZljO-U2x85z_Bt4eB7q_xu3hG