Zmiana silnika
Zmiana silnika
Wiecie ktoś jak wygląda wymiana silnika z 300cc na 400cc, tzn. czy jeszcze coś trzeba przełożyć, czy kable itd są te same?
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Re: Zmiana silnika
wszystko jest takie samo jeśli chodzi o wiązkę i elektrykę jedną 400 tke robiłem i było tak jak w 250 i 300cc
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Dzięki, a wiesz może co z modułem. Może zostać ten z 300?
-
myślę że tak tylko 450 tka ma zupełnie inny osprzęt w 400cc moduł jest identyczny więc raczej wszystko będzie działać w gaźniku pewnie są większe dysze więc pasowało by gaźnik został od 400cc by działało jak nalezy.
Witam mam pytanie co potrzebuje zeby wymienić silnik w ls 250 na 300?? Wystarczy kompletny silnik z gaznikiem?? Czy potrzeba cos jeszcze?? I pytanie jak sprawdzić silnik ktory chce zakupić ? Bo na słowo to sobie nie wierze...i co sprawdzić przed założeniem silnika?? Pozdrawiam
- Znyszu
- Quad:: Ls 500 Power
- Imię: Patryk
KosaNDG pisze:Witam mam pytanie co potrzebuje zeby wymienić silnik w ls 250 na 300?? Wystarczy kompletny silnik z gaznikiem?? Czy potrzeba cos jeszcze?? I pytanie jak sprawdzić silnik ktory chce zakupić ? Bo na słowo to sobie nie wierze...i co sprawdzić przed założeniem silnika?? Pozdrawiam
Silnik, gaźnik(chyba ze w 300 jest taki sam jak w 250), i to chyba tyle. najlepiej byłoby gdybyś sobie go odpalił,lub chociaż manometrem sprawdzić kompresje silniczka
Ok dzieki wielkie )
KosaNDG pisze:Witam mam pytanie co potrzebuje zeby wymienić silnik w ls 250 na 300??
ze tak zapytam po co?????
to jest loteria i nie możesz byc niczego pewien a najlepszym przykładem jest silnik naszego kolegi co był na 100000% po remocie ,chłopaki go założyli i nawet nim nie wyjechali bo zawór sie ukręciłKosaNDG pisze: I pytanie jak sprawdzić silnik ktory chce zakupić ?
dobrze wyregulowana 250 jedzie tak samo jak 300 a wywalic kupe kasy do tych 2/3 koni ?? nie wiem czy ma sens
Wolę być niedoskonałą wersją samego siebie,niż idealna kopią kogoś innego .
-
ja osobiscie nie uważam by 300cc chodziła lepiej niz 250 moze jak obie są nowe poza tym 250 ma 249cm3 a 300 tak naprawdę chyba cos ok 270cc wiec to sciema z tym 300 gra nie warta świeczki zwłaszcza kupujac używany silnik czasem to ta 250 lepiej zakonserwowana wydyma 300 tke bez zająknięcia miałem kiedys taką az mnie zaskoczyła że tak szła
Ja robiłem taki przeszczep w swoich 2 quadach - wszystko jest identyczne. Silnik 400 jest blokowany poprzez wydech, jeżeli użyjesz wydechu od 250/300 to blokady brak. Podobno trzeba też zmienić dysze w gaźniku (nie gaźnik) ze 127,5 na 132,5. U siebie w jednej sztuce mam zmienioną dysze na większą, w drugim dysza od 250 i nie ma pomiędzy nimi różnicy w przyśpieszeniu. Zakładając silnik 400 trzeba też zmienić górne mocowanie, bo to od 250/300 nie będzie się nadawać (silnik jest sporo większy).